Indignari saptamanale

Adelina, ne-ai electrizat pe deplin!

Nu trece zi fără să aud un nume. Nu, nu este cel al lui Băsescu sau Boc nume folosite mai ales în asociere cu diverse înjurături neaoş româneşti  ci un nume de fătucă în plină ascensiune: Adelina Pestriţu. Fata asta ne inundă universul cu decolteul ei arătat cu generozitate şi peste tot, la televiziuni, bineînţeles căci noi suntem din ce în ce mai puţin o comunitate spirituala şi din ce în ce mai mult una televizuală. Şi cui îi datorează Adelina ascensiunea? Cine este cel mai performant/ profesionist post de tâmpire dar şi de construire a unui statut atât de râvnit în România precum cel de vedetă? Pro Tv, ati ghicit fără dificultate. Povestea mea ambivalenta, de dragoste/ură faţă de Adelina a început odată cu divorţul său atât de profund analizat/mediatizat de Pro TV de un manelist-actor, care făcea parte tot din clanul vedetelor Pro TV. Când unul, cand altul apăreau la diverse emisiuni pentru a se bălăcări, normal. Temele erau înalt spiritualizante de genul, el a venit cu o faţă de masă, ba ea a adus doar un set de ceşti şi trei furculiţe!

Dacă în mod normal, românii cât de cât normali şi decenţi îşi spală (sau măcar încearcă) rufele în familie, tribul vedetelor autohtone îşi spală rufele murdare la televizor, se subînţelege. Uneori avem impresia că toate scandalurile sunt provocate artificial doar pentru a apărea la Happy Hour sau Acces Direct iar după aceea rapid preluate la Cronica Cârcotaşilor. Tabloidele atât aşteaptă. Ziarele tabloide ni se par nişte ogari scheletici (în ciuda sutelor de mii de exemplare care se devarsă zilnic asupra poporului român pensionar şi/sau muncitor) care aleargă pe lângă marii vânători, stăpânii lor care împuşcă din când în când vreo raţă grasă, apetisantă, sexxxy, o vedetă, reprezentate de televiziunile comerciale si care, din mărinimie, îşi îndeamnă ogarii, şo pă ia, aduceţi vânatul. Ogarul ştie că poate profita puţin molfăindu-l satisfăcut până când o depune cuminte, dând din coadă, la picioarele stăpânului. La Dansezi pentru tine se tăvăleşte în plină ploaie de toamnă, un scenariu ideal, mult aşteptat de către bărbatul român, doar pentru a-şi oferi bustul neprotejat de nici un obiect vestimentar feminin ( ca de exemplu acela cunoscut de multă lume sub denimrea de sutien, de la francezul soutien gorge- însă nu, noi nu dorim să susţinem nimic, dimpotrivă, dorim să oferim) iar partenerul de dans mimează că îi frecţionează pieptul pentru o grabnică resuscitare. E drept, cu ploaia de toamnă nu te joci! Chiar dacă ea era, probabil încălzită de către tehnicienii Pro TV.

La sport ne este arătată „îmbrăcată” în culorile roşu şi albastru căci este stelistă!!( tanga roşu, sutien albastru). Defilează în cadrul diverselor prezentări de modă de lenjerie intimă, firesc, iar televiziunile se bulucesc să o filmeze. Devine şi prezentatoarea unor evenimente mondene. Pozează în Playboy. Emite declaraţii polemice de presa de genul Dacă Lucian Mândruţă este un Tico eu sunt un Audi A4 (A se observa propensiunea vedetelor sexy din România pentru maşini scumpe, cât mai scumpe care trebuie să le certifice/autentifice valoarea şi importanţa pentru marea masa de consumatori de mass-media). Suntem siguri că o vom vedea de foarte multe ori în timpul acestor sărbători. Va accepta probabil şi rolul de crăciuniţă sexy în vreun mall sau la vreo emisiune. Fata asta se vinde pe sine cu o frenezie uimitoare. Numele de familie rezonează perfect cu destinul ei: este pestriţă, sare în ochii dar şi ubicua! Sunt însă câteva emisniuni unde nu a aparut, spre profunda noastră indignare: la Profesioniştii cu Eugenia Voda, la Garantat 100% cu Cătălin Ştefănescu, la Parte de carte cu Tabără (chiar dacă sunt sigur că nici lui Ştefănescu şi nici lui Tabără nu le-ar displăcea şi, în mod sigur ar scoate emisiuni decente, descoperind intelectulul rafinat din Adelina Pestriţu!) precum şi la tema zilei de pe TVR 1 (poate când se va discuta despre viitorul femeii romane, aceasta adevarata minune a lumii, conform replicii celebre a lui Victor Rebegiuc din filmul Balanta i se va cere şi ei umila părere).

Nu putem să nu remarcăm faptul că o bună parte a vedetelor feminine autohtone, întotdeauna cele cu bustul impresionant, bust care atrage privirile din momentul zero al expunerii lor mediatice au nume de familie predestinate unei lungi cariere : Pestriţu, Pistol, Păsărin, Pelinel. Adelina pare o adevărată pasere Phoenix, dispare dintr-o emisiunea pentru a apărea în alta, sare peste canale cu o dezinvoltură graţioasă, acum e la Pro Tv peste un minut la Kanal D, de gazelă tânără şi frumoasă. Cu greu îi poţi contesta frumuseţea fizică fapt ce caracterizează însă atâtea alte mii de tinere românce, până la urmă, dar nu acesta este fondul (de ten al) problemei!. Remarcabilă este foame după expunere, care reprezintă faza de început, faza datului din coate. Oare nu la fel au demarat în trombă şi celelalte două dive, prematur retrase în plină meditaţie metafizică? Parcă o văd pe Adelina peste zece ani reflectând la sensul existenţei, descoperind esenţa cuvintelor latine vanitas vanitatum et omnia vanitas (care nu, desemnează ultimul model Masseratti, cum am fi tentaţi s-o credem!). Avem parcă un deja-vu şi din concurenţa mediatică, nedreapta, normal, pe care i-o face Adelinei Pestriţu o altă vedetă celebră, Bianca Drăguşanu (scuzati de expresie!) care şi ea, la rândul ei, şi-a făcut apariţia în peisajul imbecilo-monden valah printr-un scandal de proporţii: a fost sau nu a  fost iubita lui Cătălin Botezatu ? Indiferent dacă a fost sau nu a fost în mod sigur s-a despartit de el cu mare tam-tam. Care ajută vedetele torpiloare sexy să ajungă în atenţia noastră. Problematica mondenă la români a făcut ca însăşi criza economică mondială, cea politică intestină din Romania, invectivele lui Basescu la adresa lui Ponta şi înjurăturile acestuia din urma la adresa lui Băsescu, cursul euro, împrumutul Românie la F.M.I, accesarea Programului Operaţional Regional şi al celui de Dezvoltare a Resurselor Umane, eşecul manifest al zonei euro, accentuat de împrumutarea masivă a tigrului celtic de hârtie să treacă în fundal. Noi o avem pe Adelina şi Bianca. Suntem norocoşi, avem la ce visa. Ele ne încălzesc şi ne motivează existenţa.

Vă imaginaţi gelozia unor veterane precum Andreea Marin sau Mihaela Rădulescu. Adelina nu ezită, spirit polemic şi rafinat, chiar să provoace scandalul declarând că Mihaela Radulescu nu mai reprezintă nimic. Într-adevăr, nimic nou sub soare căci regele trebuie ucis pentru a i se lua locul. Însă televiziunile comerciale şi presa tabloid au şi ele dreptatea lor : nemaiavând materia primă datorită exilului mediatic, distanţării scârbite şi superioare de fenomenul televizual-monden românesc, atitudine plină de aroganţă adoptată de ambele dive bătrâne, maşinăria comercială are nevoie de altă materie primă pentru a funcţiona la nivel optim şi a extrage profitul din relcama la detergent. Trist este faptul că aceste tinere devin (dacă nu au şi devenit) modele pentru sute de mii de alte tinere femei căci ele întruchipeaza succesul, au parte de bani, atenţie şi tineri bărbaţi fotbalişti (Bianca este împreună cu Adrian Cristea, zis şi Prinţul echipei Dinamo Bucureşti) sau manelişti. O simbioză perfectă. Parcă am trecut prea brusc de la pudibonderia asexuată din comunism la o dezinhibiţie totală în care a te dezbrca de haine presupune în mod obligatoriu să te dezbraci şi de caracter. Asta în cazul în care îl mai are cineva în România !

Articole similare

Epurarea. De ce a decapitat Stalin armata?, de Victor Suvorov

Codrut

Revista presei culturale (21 – 27 martie 2014)

Jovi Ene

Rusia revoluționară, de Orlando Figes

Codrut

1 comment

codrut constantinescu 16 decembrie 2010 at 14:00

Adelina, recunosc, daca Mandruta este un Tico iar tu un Audi A4 eu nu sunt nici macar presul acelui Audi A4 pe care se odihnesc talpile tale divine!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult