Filme Filme americane Recomandat

Legion (2010)

Legion (2010) – Legiunea
Regia: Scott Charles Stewart
Distributie: Paul Bettany, Dennis Quaid, Charles S. Dutton, Lucas Black, Kevin Durand

Puteti cumpara filmul de pe site-ul ProVideo.ro, atat in format DVD, cat si in format Blu-ray.

Am privit acest film cu circumspectie, datorita putinelor cuvinte pe care le-am citit in privinta subiectului, care parea prea „fantastic” pentru mine. In schimb, dupa vizionare, pot spune ca mi-a inselat intrucatva asteptarile, in sensul pozitiv al cuvantului, si a devenit un film usor digerabil, concentrat mai mult pe lupta biblica dintre bine si rau (asemanator astfel, in unele privinte, cu precedentul film de acest gen, „The Book of Eli”), o confruntare intre dezamagirea unui Dumnezeu ajuns la exasperarea datorita faptelor rele facute de oameni si un inger care vede inca partea buna a lucrurilor si a comportamentului uman.

Povestea merge pe drumul deja stiut al apocalipsei apropiate: omenirea se afla in ajunul celei mai mari invazii care doreste sa o distruga, dar, de data aceasta, se pare ca invazia nu mai provine din Infern, ci este trimisa chiar de catre Dumnezeu. El este dezamagit ca oamenii nu ii mai asculta poruncile biblice si, dupa cum spune un personaj, prima pedeapsa a fost Potopul, ceea ce urmeaza acum este ceva si mai periculos, un soi de transformare a oamenilor in zombie, insotita de intuneric si o invazie de muste.

Legiunea

In infernul dezlantuit de insusi Dumnezeu, exista o oaza de speranta, oameni simpli si care incearca sa reziste cu un ajutor pretios: arhanghelul Mihail este cel care ii sprijina, cu unicul scop de a salva copilul ce este pe care sa se nasca. Conflictul principal este intre ingerul care nu isi pierde credinta, dar care isi permite sa gandeasca si sa o interpreteze, care doreste ca omenirea sa fie salvata pentru ca exista inca persoane ce iubesc dezinteresant, care isi ajuta semenii fara a solicita ceva in schimb si ingerul Gabriel, care nu incearca sa se impotriveasca infernului pornit de Dumnezeu, dar il dezamageste pe acesta tocmai prin lipsa lui de indurare si de speranta in bine.

Legion este un film interesant, chiar daca trateaza un subiect de atatea ori discutat si pus in scena. Actiunea este plina de mister, iar jocul actorilor ajuta la construirea unui film bun, mai ales pentru genul din care face parte, fiind apreciat probabil si de fanii fantasticului sau a Apocalipselor de pe marile ecrane. Nu este suficient insa: se putea o mai originala desfasurare a scenariului, mai multa aplecare asupra infernului declansat decat asupra discutiilor, deseori terne si fara influenta in subiectul central. Nimic despre copilul salvat, care a fost soarta lui si care era insemnatatea lui in salvarea omenirii.

Nota: 6/10

Puteti cumpara filmul de pe site-ul ProVideo.ro, atat in format DVD, cat si in format Blu-ray.

Articole similare

Personaje interesante în vara grecească: ”Schiță”, de Rachel Cusk

Jovi Ene

Povestea vieții. Evoluția. Expoziție de Katie Scott

Jovi Ene

Un thriller SF dezamăgitor: The Host (2013)

Dan Romascanu

3 comments

m4ri4n 16 decembrie 2010 at 20:43

eu l-am desfintat pentru ca mi s-a parut lipsit de originalitate. mult mai buna seria The Prophecy cu Christopher Walken.

Reply
adina 18 decembrie 2010 at 02:33

deci ce e in capul minunatului paul bettany, a inceput cu silas destul de bine…dar legion dupa care preist, prea multa canonizare apocrif actoriceasca:))

Reply
Klausen 19 decembrie 2010 at 20:33

idee buna, debut promitator … final catastrofal. in nici un caz nu am putut digera hollywoodianismul care ii caracterizeaza pe ingerii aia …

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult