Stiri

Romanul Mr. Peanut de Adam Ross, din nou, pe lista celor mai bune carti ale anului 2010

Dupa New York Times, alte doua publicatii americane de prestigiu, The New Yorker si The Economist, au inclus, zilele acestea, romanul lui Adam Ross pe lista celor mai multe carti ale anului 2010.
Mr. Peanut este considerata una dintre cele mai bune carti de debut ale anului in Statele Unite. Critici de la cele mai importante publicatii de peste Ocean au intimpinat cu entuziasm aparitia romanului: „Un debut cum rar mai vezi” (Publishers Weekly), „Un roman flamboaiant, minunat scris” (Philadelphia Inquirer), „Un roman diabolic de complicat, un roman inteligent scris, amuzant si – cind apuci sa-i dai de cap – nespus de trist” (bookgeeks.co.uk), totul culminind cu aprecierea extrem de favorabila pe care celebru Stephen King o face cartii: „De la Cui i-e frica de Virginia Woolf? incoace, nimeni n-a mai indraznit sa intre in partea intunecata a unei casnicii precum Mr. Peanut… o carte atit de fascinanta, ca-ti da fiori.” .

Romanul Mr. Peanut a aparut in urma cu citeva saptamini in traducere in cadrul colectiei BIBLIOTECA POLIROM, in traducerea Ioanei Vacarescu. Cartea are 488 de pagini si costa 36,95 lei.
David Pepin si a iubit sotia de cind s-au intilnit, la colegiu, la un curs despre Alfred Hitchcock. Dupa treisprezece ani de casnicie, tot nu si poate imagina viata fara ea, insa e obsedat de eventualitatea mortii acesteia. Cind, printr un concurs misterios de imprejurari, Alice chiar moare, David este principalul suspect, desi, din cite descopera detectivii Hastroll si Sheppard, persoana direct implicata este un personaj bizar, care si a luat numele de Mobius. Asemenea gravurilor lui Escher, care inspira jocurile video pe care le creeaza David, firele narative ale romanului formeaza figuri complicate si inselatoare, rasturnari de perspectiva spectaculoase, nascind indoieli in mintea cititorului: oare chiar e posibil sa cunosti pe cineva pe deplin? Crima si casnicia pot fi uneori fata si reversul aceleiasi medalii?

Adam Ross
s-a nascut la New York si a studiat la Trinity School si Vassar, lucrind ca actor inca din copilarie si, mai tirziu, dupa colegiu, devenind jurnalist. In 1995 se muta in Nashville cu sotia si cele doua fiice, scriind reportaje si recenzii de carti si filme in Nashville Scene. Mr. Peanut este primul sau roman. Tine cursuri de creative writing la universitatile din Hollins si Washington (pentru mai multe informatii accesati www.adamross.com).

Articole similare

La Auschwitz, întoarcerea în poveste: ”Convoiul mieilor”, de Lucia Dărămuș

Jovi Ene

Festivalul Internațional de film KINOdiseea, ediția XIII

Jovi Ene

Echipa filmului „Câinele japonez” vine la KINObservator-ul de la Union

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult