Filme Filme americane

Made for Love (HBO, 2021). Un fel de „Black Mirror” cu amorezări digitale

Made for Love (HBO, 2021)
Distribuția: Cristin Milioti, Billy Magnussen

„Made for Love” – iată un titlu de serial care cu siguranță te-ar lăsa confuz, pentru că adie cumva a telenovelă, dar produsul în formă finită e de departe unul dintre cele mai bune seriale pe care le-am văzut în ultimii ani. De ce am simțit similitudini cu „Black Mirror”? „Made for Love” abordează un subiect neobișnuit, aducându-ne în spațiul digitalizării profunde. Hazel își iubește soțul, pe Byron Gogol, și încearcă să fie soția ideală, soția de vis. Totuși, undeva în acea realitate digitală apare o breșă, o mică nevoie de respirație liberă.

Produs de Dean Bakopoulos, Christina Lee, Alissa Nutting (autoarea cărții pe baza căreia a fost creat serialul), serialul este un amestec de umor negru, de sarcasm și de reflecție asupra a ceea ce înseamnă iubirea modernă. Unele scene stupefiante și schimbul de replici dintre eroi își merită toate atenția publicului.

Trebuie să recunosc că acest serial m-a cam scos din zona mea de confort, amintindu-mi de un amestec de Sci-Fi, comedie socială și o dramă. Antiteza dintre succesul tehnic și eșecul amoros se împletește cu trăirile deloc facile ale acestui cuplu original. Am găsit interesantă și relația dintre eroină și tatăl său, care pare să aibă o idilă savuroasă cu o păpușă gonflabilă, în încercarea de a uita moartea soției sale.

Prinși în avalanșa transformării eroinei principale dintr-o soție de vis într-o femeie liberă, spectatorii vor urmări un carusel de emoții, de glume pe alocuri sordide, de fapte bizare demne de un one man show. Serialul nu se oprește doar la glume despre căsătorie și sentimente, ci ne poartă prin lumea marketingului digital, prin sfera publicitară în care se împletesc interesele și banii celor puternici. E de-a dreptul hazliu să vezi cum cei doi dau interviuri mimând o dragoste ideală. Ce își dorește Byron? Să dea lumii un produs revoluționar: cipul care va sincroniza sentimental cuplurile. Ce nu știe Byron e că nici măcar soția sa, pe care o forțează să trăiască într-un hub virtual, nu își dorește asta, mai ales pentru începe să aibă mari îndoieli cu privire la ceea ce îi leagă cu adevărat.

Deci, de ce este bine să privești acest serial? „Made for Love” face ceea ce cinematografia modernă nu prea se încumetă: scutură voalul roz al îndrăgostirii și ne amintește că suntem al naibii de legați de propriul nostru ego. Merg până la a afirma că e și un demers al feminismului contemporan, în care femeile se aventurează și în care speră (numai cât face scena în care eroina noastră roagă un bărbat să se masturbeze, știind că soțul său îi urmărește toate acțiunile prin intermediul cipului). „Made for Love” este un proiect cinefil curajos, obscen de adevărat, progresiv și inconfortabil, dar mai ales este o reflecție în oglindă a modernității noastre.

Trebuie să fac o pauză și să vă spun că jocul actorilor e absolut delicios. Cristin Milioti, cea care o interpretează pe Hazel, face pe dracu-n patru și ne aduce în fața unui show savuros, pe când Billy Magnussen a intrat perfect în pielea antreprenorului din sfera mecenatului digital, a magnatului omnipotent.

E un serial fabulă la care probabil că veți râde (sau poate că nu), dar care cu siguranță vă va demonstra efemeritatea simțămintelor.

Disponibil pe HBO Max.

Nota: 8/10

(Sursă fotografii: wallpapersden.comvariety.com)

 

Articole similare

The Campaign (2012)

Delia Marc

Mata Hari și Noul Val francez: Mata Hari, agent H21 (1964)

Dan Romascanu

The Big Short (2015) – Brokerii apocalipsei

Andreea Andrusca

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult