Filme Filme americane Recomandat

Little Fockers (2010)

Little Fockers (2010) – O familie de coşmar
Regia: Paul Weitz
Scenariul: John Hamburg, Larry Stukey (personajele: Greg Glienna, Mary Ruth Clarke)
Distributia: Robert De Niro, Ben Stiller, Blythe Danner, Dustin Hoffman, Barbra Streisand, Owen Wilson, Harvey Keitel, Teri Polo, Jessica Alba, Laura Dern

O mina de aur membrii familiilor Byrnes si Focker si povestile lor nemuritoare :). O mina de aur intens exploatata (iata ca suntem la cel de-al doilea sequel), dar fara a-i epuiza zacamantul – pentru ca transpare  promisiunea celei de-a treia serie.

O comedie la care eu m-am amuzat copios: comic de situatie, comic de limbaj – fiecare scena scormone adanc in tipologiile pe care le ironizeaza si inoveaza avalanse de gaguri irezistibile: hohotele de ras sanatos acompaniaza filmul de la un capat la celalalt. Chiar daca de multe ori substratul, ba chiar si stratul pe care se calchiaza hazul este de natura gros-licentioasa – in fond si la urma urmei, asta e in mare parte viata :). Si – decat injuraturile suculente auzite la fiecare pas pe trotuarele tarii, mai bine glumitele, aluziile, ba chiar si explicatiile directe  sexiste care impaneaza precum usturoiul – carnita acestui film si ii dau savoare.

Nimic mai potrivit pentru o zi grea, intr-un oras infrigurat de umezeala fulgilor plangaciosi de zapada.

Robert De Niro si Ben Stiller

Insa, daca intri in sala ofuscat de toate cate ti se intampla rele in viata numai tie, nemultumit de …, satisit de.., .mult prea constient de un supernivel intelectual pe care de fapt numai tu ti-l cunosti si recunosti si ti-l legeni duios, stai mai bine in frig, sau stai mai bine acasa in coconul flenduros al halatului de molton si al egoului supradimensionat.

Jack Byrnes (De Niro) nu se potoleste nici dupa multi ani de la retragerea din activitatea de agent secret, nici dupa 10 ani de la casatoria mezinei sale cu Gaylor – Greg – Focker (Stiller), nici dupa 5 ani de la venirea pe lume a nepotilor gemeni. Criza este declansata de tradarea celuilalt ginere al lui Jack, care rupe „cercul increderii”, isi paraseste sotia si isi pierde pozitia de „naş-urmaş”. Drept care titlul onorific va trebui sa ii revina lui Greg – „Nasul Focker” – o pozitie care genereaza o anume „atitudine” familiala si sociala si multa, multa „incredere” si multa, multa, multa „forta financiara”. Pentru ca obrazul subtire cu cheltuiala se tine si micutii Focker, Samantha si Henry trebuie sa beneficieze de o institutie privata „Early Human School” – „Scoala Omului Timpuriu”, capabila sa le asigure super evolutia la nivel de performanta planetara, Greg Focker este ispitit sa accepte pentru un castigat financiar substantial, participarea la campania promotionala a lansarii unui nou medicament minune pentru functiile erectile. Alaturi de tanara si frumoasa reprezentanta comerciala, Andi Garcia (Jessica Alba).

Little Fockers

Scrofulos la datorie insa, Jack isi reintra in arhetipul spionului, cade in vechea sa indoiala in privinta calitatilor si capacitatilor lui Greg, i se reactiveaza neconsolarea pierderii bogatului si originalului Kevin Rawley (Owen Wilson) de pe pozitia de posibil sot al lui Pam si de aici incepe nebunia. Greg este urmarit si surprins de catre socrul obsedat, pregatirile aniversarii implinirii celor 5 ani ai gemenilor sunt in toi, experientele amoroase ale lui Kevin pe pragul de a se casatori cu Svetlana lui sunt aiuritoare, ca supramasura apare si un smecheras de sef de echipa constructori (Keitel), care ne nauceste cu „profesionalismul” cu care ataca lucrarile din curtea noii resedinte Fockers, Roz Focker (Stresand) isi continua plina de elan cariera mediatica de sex-terapista, in timp ce Bernie Focker (Hoffman) – ia lectii de flamenco in Spania, plus ceva experiente „dramatice” pe spinarea (de fapt pe altceva 🙂 ) lui Jack – consumator al pastilei proerectie. O intreaga nebunie de interactionari hazoase intre personaje, ritm antrenant in care sunt aruncati si cei doi Little Fockers si motanul si soparla…doar soacra Pam (Blythe Donner) si Pam (Teri Polo) – nevasta lui Greg  par ceva mai fixate, mai asezate :).

Totul e bine cand se termina cu bine insa. Hm, asta o credem noi, caci la orizont par a se contura norii :). Intentia viitoare a celor doua perechi de socrii, de a se muta in Chicago, pentru a fi mai aproape de copii si nepoti :).

Jessica Alba

Replicile spumoase, atitudinile, tipologiile personajelor, si-au gasit din nou un buchet de super actori pe care nu se poate sa nu-ti faca placere sa ii revezi si care sunt extraordinari chiar si atunci cand se comporta si se schimonosesc copilareste. Un actor mare e genial chiar si atunci cand arunca doar un „Oh, ya!”.

Robert De Niro, cautand pe Google si descoperind experienta promo a lui Greg, cu referinte directe si pline de haz la socrul sau – din finalul filmului, face toate paralele.

Sa fim bine intelesi, spun inca o data: in viata avem nevoie – majoritatea dintre noi – si de cate o portie sanatoasa de ras, de o comedie usoara care sa ne binedispuna si macar pentru doua ore sa ne faca sa uitam de prea multa tristete din jur. Capodoperele nu ne asigura acest confort de relaxare de moment. Aspirina nu e un super medicament, dar cu o aspirina pe zi se zice ca ne intarim organismul! 🙂 Luati acest film ca pe o aspirina. Face bine!

Un site foarte inspirat.

Nota: 7/10

Articole similare

Prin blogosfera literara (10 – 16 ianuarie 2011)

Dan Romascanu

Farmecul straniu al filmelor din Războiul Rece: Torn Curtain (1966)

Dan Romascanu

Semnal TV filme: weekend 14 – 16 septembrie 2012

Delia Marc

4 comments

folkfan 22 decembrie 2010 at 22:30

Unde il pot vedea si eu ??? Este partea a treia din serie, presupun. S-a lansat pe la noi?

Reply
Delia Marc 23 decembrie 2010 at 09:26

La Hollywood Multiplex (Vitan), la Movieplex, The Light (Sapte Seri si celelalte brosuri de gen indica locatii, ore)

Reply
Monica Tarţa 23 decembrie 2010 at 18:54

Oau, încă mai continuă seria asta? 😀 M-ai bucurat 😀

Reply
Delia Marc 23 decembrie 2010 at 20:55

Ei, chiar nu stiu, am presupus doar 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult