Filme Filme americane Recomandat

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the GalaxyGuardians of the Galaxy (2014) – Gardienii Galaxiei

Regia: James Gunn
Distribuția: Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Lee Pace

Nu pot decât să-mi exprim recunoștința celor care s-au gândit să închege așa o echipă demențială, să o aducă pe marele ecran și să-i dea forța și culoarea necesară pentru a mă binedispune într-o zi călduroasă de vară.

Cine sunt acești membri fantastici? Frumosul, carismaticul și egocentricul Peter Quill (un Chris Pratt extrem de simpatic), o Gamora exotică și răzbunătoare (Zoe Saldana), un Drax (Dave Bautista) sensibil în opoziție cu figura de dur afișată cu nonșalanță, un raton pe care-l vrei acasă sau la serviciu când ședințele devin nesuferite – Rocket interpretat de Bradley Cooper și un copac cu un vocabular ce se rezumă la Eu sunt Groot – Groot (Vin Diesel). O echipă de șoc fără limite, ce-și unesc forțele pentru a-l elimina pe Ronan (Lee Pace, pe care eu cu drag mi-l amintesc din The Fall – 2006, dar care este de nerecunoscut în acest film), cel ce vrea să distrugă pacea, ordinea și să instaureze haosul. Eroii timpurilor noastre, lipsiți de perfecțiune, Slavă Domnului, nu prea dornici de a lega prietenii și mult prea mândri și egocentrici, luptă împreună, din cauza unor circumstanțe nefavorabile, împotriva unui autocrat, acompaniați de Come and Get Your Love – Redbone și Blue Swede – Hooked on a Feeling. Ce poate fi mai frumos decât a-ți căuta iubirea prin galaxie? Poate numai obținerea curajului de a deschide scrisoarea și cadoul primite de la mama aflată pe patul de moarte. Iar curajul e obținut undeva la 25 de ani mai tarziu.

Chiar dacă cei cinci eroi par diferiți, iar din punct de vedere al fizicului chiar sunt, ei sunt de fapt legați de o durere asemănătoare, cea a pierderii ființelor dragi, aspect ce îi face mai puternici și pregătiți pentru a se sacrifica pentru binele galaxiei.

Guardians-of-the-Galaxy2

Personajele sunt extraordinare și simple în același timp, fiecare dintre ei fiind deținătorii unei însușiri ce-i evidențiază din mulțime. Nu avem de-a face cu caractere complexe ce se frământă în propriile gânduri și temeri pentru luarea unei decizii, ci cu persoane simple, ce suferă, ce nu urmăresc decât un singur țel sau poate doar supraviețuirea, în cazul unora. Și tocmai această lipsă de complexitate îi face mai frumoși. Cât despre actori, cu siguranță fiecare dintre ei au făcut o treabă excelentă, doar la Chris Pratt am sesizat anumite ezitări, însă nu mi-am dat seama dacă făceau parte din rol sau ne aflăm doar în fața unor erori de montaj.

Regizorul James Gunn este un cunoscător al comediei și a reușit performanța de a realiza un film cu o durată mai mult decât rezonabilă, cu scene comice și ironice, cu o coloană sonoră care te poartă în perioada de glorie a lui Kevin Bacon (Footloose 1984) și doar cu vreo două cadre în care ritmul antrenant lâncezește puțin. Așadar, o producție de mult timp așteptată de pasionații benzilor desenate Marvel, o explozie de carismă, comic și muzică bună într-o galaxie populată de cele mai interesante creaturi. La sfârșit de drum, apare bineînțeles și întrebarea: What should we do next: Something good, something bad? Bit of both?

Notă: 10/10

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=crIaEzXgqto’]

Articole similare

A Little Chaos (2014)

Mihaela

A Canção de Lisboa (1933)

Andreea Andrusca

Pretexte istorice: Dracula Untold (2014)

Dan Romascanu

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult