Filme Filme americane Recomandat

Going the Distance (2010)

Going the Distance (2010) – Amor la distanta
Regizor: Nanette Burstein
Distributia: Drew Barrymore, Justin Long, Charlie Day, Jason Sudeikis, Christina Applegate, Jim Gaffigan, Ron Livingston

Relatiile la distanta se pot aborda pe un ton dramatic, melancolic, romantic , cu multa durere, neimplinire si multa frustrare. Intalnim toate aceste ingrediente in ” Going the Distance”, insa mai gasim si mult umor de calitate ceea ce transforma pelicula intr-o comedie romantica aproape reusita. Departe de pretentii la Oscar, filmul nu este decat o comedie pentru adulti despre dificultatile pe care le presupune o relatie intre doua persoane aflate la cateva mii de kilometri distanta, fortate sa ramana astfel de legaturile cu locul de munca, si despre increderea in alte persoane.

In debutul filmului facem cunostinta cu Garret (Justin Long), aflat intr-un bar din New York alaturi de prietenii lui, incercand sa-si revina la un pahar de bere, dupa despartirea de prietena sa din dimineata aceleasi zile. Intr-o disputa asupra un joc video o intalneste pe Erin.

Drew Barrymore si Justin Long

Erin (Drew Barrymore) isi petrece ultimile saptamani ca interna la un celebru ziar din New York. Odata cu ultimile zile de vacanta, stagiul se termina si trebuie sa se intoarca acasa, in San Francisco, sa-si continue studiile.

Dupa noaptea petrecuta impreuna eroii principali cad de acord ca nu are rost sa inceapa o relatie serioasa, data fiind apropiata ei plecare si mult prea recenta despartire prin care a trecut el. Situatia fiind clarificata, Garret si Erin petrec impreuna sase saptamani de vis, descoperind la finalul lor ca aventura s-a transformat in ceva mai mult. Amandoi stiu ca miile de kilometri care ii separa si lipsa banilor nu vor face relatia usoara, insa si despartirea definitiva pare prematura. Si astfel aventura continua, Erin in San Francisco, continuindu-si studiile si lucrand ca ospatarita, Garret in New York la studioul de inregistrari, luptandu-se cu diferentele de fus orar, lipsa banilor si frustrarile adunate care tind sa le aplatizeze visele.

Nici anturajele celor doi nu le sunt favorabile. Prietenii lui Garret, Box (Jason Sudeikis) si Dan (Charlie Day) il sicaneaza incontinuu pentru ca au considerat inca de la inceput ca aceasta relatie este sortita esecului. Nici sora mai mare a lui Erin, Corinne (Christina Applegate superba in rol de incuiata si si isterica) nu-l place pe Garret, indemnandu-si sora sa-l uite si sa-si gaseasca o relatie stabila mai aproape de casa.

Going the Distance

Scenariul reuseste sa fie si amuzant, interesant, presarat cu dialoguri inteligente si sofisticate, iar interpretarea data de Drew Barrymore si Justin Long personajelor este autentica, realista, poate si datorita faptului ca relatia de pe ecran a fost dublata de cea din realitate. Mai mult decat atat, eroii principali sunt maturi, au griji si preocupari cotidiene, frecvente, actuale, desprinse din viata, precum teama de a nu gasi dragostea, de a nu reusi sa-si construiasca o cariera, teama de a nu pierde locul de munca.. Comedie da, superficialiate nu.

Si ar fi fost si mai aragatoare aceasta comedie daca scenaristul n-ar fi incercat sa-mi mareasca plaja de adresabilitate prin introducerea umorului de toaleta, stil „American Pie”, caracteristic in special colegului de apartament al lui Garret. Pentru cei care nu digera astfel de derapaje ramane finalul oarecum neasteptat, romantic si ….restul o sa vedeti singuri.. adorabil, actual, amuzant…

Nota: 8/10

Articole similare

Country Strong (2010)

Jovi Ene

Kapitalism – Reteta noastra secreta (2010)

Delia Marc

Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011)

Mihaela

2 comments

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult