Filme Filme americane Recomandat

Colombiana (2011)

Colombiana (2011) – Columbiana
Regia: Olivier Megaton
Scenariul: Luc Besson,  Robert Mark Kamen
Distributia: Zoe Saldana, Michael Vartan, Callum Blue

Nu intentionez sa povestesc filmul, pe Internet se poate gasi suficient material in acest sens, ceea ce vreau sa spun este ca, in ciuda faptului ca avem o poveste spusa anterior de nenumarate scenarii, pusa in opera de multi alti regizori si interpretata de o pleiada de actori si actrite, aceasta pelicula purtand amprenta Luc Besson are calitati indiscutabile si se detaseaza clar din pluton.

 

 

 

Si nu pentru ca m-a tinut atenta si lipita de fotoliul din sala si nu pentru ca Zoe Saldana face performanta si are  determinare si  farmecul inefabil al nobilei orhidee careia ii poarta numele eroina filmului si nu pentru ca se inscrie in buna traditie onorabila a spetei “Leon” (Scenaristul Robert Kamen chiar spune: “E un fel de omagiu adus filmelor Nikita şi Leon: The Professional”), ci pentru ca tot ceea ce face dintr-un film, film – adica scenariu, regie, imagine (Romain Lacourbas), decor, costume, coloana sonora (Nathaniel Mechaly), se ingemaneaza perfect si rotund, facandu-te sa ierti cliseele si micile inadvertente si lasandu-te in final cu satisfactia adrenalinei in actiune si a timpului bine folosit. Chiar daca dupa cateva ore sau dupa cateva zile, uitarea isi face treaba si lasa teren liber altor filme, altor impresii!

Am observat o sala destul de plina de spectatori (ceea ce rar se intampla la vizionarile matinale) a caror atentie si concentrare a fost de-a dreptul palpabila. Si pentru mine, aceasta a insemnat ceva… si anume ca indiferent de cat de critice s-au manifestat dupa aceea condeiele, filmul a captivat.

In concluzie, parerea mea este ca merita sa ii acordati ceva din timpul dvs.

Nota: 7/10

 

Articole similare

Vargtimmen (1968)

Jovi Ene

Naşa (2011)

Delia Marc

Câteva întrebări: The Northman (2022)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult