Carti Memorii jurnale Recomandat

Work! Consume! Die!, de Frankie Boyle

Work! Consume! Die!, de Frankie Boyle
You are bored. This is the antidote!
Harper Collins Publishers 2011

Puteti cumpara cartea acum, de pe Books-Express.ro.

“We each of us live in our own little reality tunnel, seeing things through the prism of our own prejudice and expectation”. Am pus ghilimele, pentru ca acestea sunt cuvintele autorului, scrise undeva, pe la pagina 303 (volumul are 329 de pagini).

Insa  cuvintele de mai sus, ca si toate celelalte din sectiunile numerotate de la 1 la 12 fac parte din nuca tare a acestei celei de-a doua carti autobiografice a lui Boyle, prima fiind “My Shit Life So Far”  (2009).

In tot ansamblul ei, cartea este completamente autobiografica, iar cele 12 sectiuni “grave” ne pun in fata autorului care se confrunta cu viata. Si in stilul sau de conviv devotat comunicarii totale, tine sa ne impartaseasca de-a fir a par comentariile si opiniile sale privind tot ce misca in apropierea sa sau pe plan mondial, de la problemele vietii de zi cu zi, la cele economice, sportive, politice, showbiz, dependente, media, cultura – totul pe baza unei ancore subtile, ilar-caustice si amar-realiste infipte in contemporaneitate. Pentru ca daca tot traim nesanatos, macar sa gandim sanatos, daca ne mai poate ajuta la ceva :).

Frankie Boyle

Dar pentru ca, in general, noi, oamenii, nu suntem normali, iata-l pe Boyle, mai anormal decat toti anormalii, in sectiunile suprarealiste tiparite intr-un font caracteristic vechilor masini de dactilografiat. Aceste sectiuni sunt intercalate celor 12 despre care vorbeam mai sus. Cine esti intradevar tu, Frankie Boyle,  in relatie cu viata, cu tentatiile ei, cu nebuniile ei, cu spiratiile… capitolele acestea  frizeaza neplacerea, da, chiar neplacerea care iti forfoteste cu degete de gheata pe spinare … “but I know the fucking thing is not going to happen”? Dar daca veti avea curiozitatea, dincolo de filele acestei carti, sa consultati si biografia lui Frankie Boyle, veti gasi cu siguranta raspunsuri si detalii impresionante.

Si desi autorul ne spune in Introducere: “I sincerely hope you will be dissapointed by this book. To disappoint, anger and dismay has always been my idea”, eu zic ca Nu, aici a dat gres  Frankie Boyle (de fapt nu a dat gres, cuvintele lui sunt doar o forma de rasfat/alintat), concluzia mea a fost ca de mult vreme nu a mai reusit cineva sa imi dea un branci atat de puternic spre a deschide larg ochii si spre a ma face sa gandesc. Si neaparat, sa gandesti cu umor, fara de care, vei fi pierdut si prada sigura unei depresii (prin urmare clientul fidel al psihiatrului… prietenul omului contemporan 🙂 ).

“This is a book full of hope and jokes.(…) Work! Consume! Die! is the collected wisdom of an idiot.” Numai citind aceasta carte – o lectura obligatorie omului care suntem astazi, veti intelege aceste cuvinte de pe coperta a doua a volumului.

Puteti cumpara cartea acum, de pe Books-Express.ro.

Articole similare

Jurnal intim și portret în puzzle: ”Nu sunt eu”, de Maia Morgenstern

Dan Romascanu

Principii de viata (2010)

Delia Marc

Semnal TV filme: weekend 27 – 29 aprilie 2012

Delia Marc

1 comment

Monica Tarţa 22 februarie 2012 at 00:32

Superb… îmi inspiră cărţile de la Publica + Palahniuk 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult