Carti Carti pentru copii

Cărți pentru copii: ”Lama Lama în pijama”, de Anna Dewdney

”Lama Lama în pijama”
Scrisă și ilustrată de Anna Dewdney
Editura Nemi, București, 2017
Traducere din limba engleză de Veronica D. Niculescu

Pentru părinții care caută o carte pentru copii, s-ar putea să conteze mult că pe coperta principală scrie mare ”Acum un serial Netflix”. Pentru cei care nu se uită zilnic sau săptămânal la Netflix, printre care mă număr și eu, o garanție a unei cărți simpatice poate fi faptul că acest volum, frumos ilustrat, a apărut la Editura Nemi. În plus, este tradus de Veronica D. Niculescu, ea însăși autoare de carte pentru copii, dar și traducătoare foarte bună.

Povestea în versuri din ”Lama Lama în pijama” pare a fi povestea fiecărui copil răsfățat, învățat să i se ofere totul de către mama sa, inclusiv să fie învelit, dădăcit și mângâiat până adoarme. Numai că, uneori, părinții au și treabă, au nevoie de clipe mai multe pentru a termina treburile de seară (strâns masa, spălat vasele etc.), chiar și pentru anumite plăceri personale, precum privitul la televizor și vorbitul la telefon. Lama noastră mică – Lama Lama, pentru a o deosebi de Mama Lamă – nu are nicio înțelegere cu privire la toate astea și, odată ce mama părăsește un pic dormitorul, vrea apă și nu poate face niciun pas spre bucătărie, sfârșind într-un plânset continuu.

Cum se va sfârși acest lucru? Va plânge toată noaptea, va țipa, va urla? Sau, într-un acord mutual, mama și fiica vor sfârși prin a se împăca și a dormi pe aceeași pagină? Sunt sigur că preșcolarii vor fi amuzați de întâmplare și, dacă li se va explica pe îndelete, vor înțelege să nu mai facă atâta tămbălău până spre 18 ani ( 😀 ). Adăugați la această povestea simpluță, amuzantă pe alocuri și foarte inspirat versificată, și imaginile frumos colorate și inspirate realizate tot de Anna Dewdney și veți descoperi o frumoasă carte pentru copii foarte mici, pasionați de texte mici și imagini cât mai mari.

Recomandată copiilor peste 2 ani, ”Lama Lama în pijama” anunță o nouă serie simpatică (în curând, va apărea a doua carte – ”Lama Lama și bunicii”), specială pentru cei mai mici dintre noi, capabili să se amuză fără menajamente și să ia oricând un nou animal, ficțional sau nu, sub grija lor, să îi dăruiască dragostea lor.

Puteți cumpăra cartea: Editura Nemi.

Articole similare

Prin blogosfera literară (16– 22 octombrie 2017)

Dan Romascanu

Când nimeni nu te vrea, iubirea te poate salva: Crazy Rich Asians (2018)

Jovi Ene

Cele mai căutate cărţi Nemira la Bookfest 2017

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult