Le voyage dans la lune (1902)

DESPRE AUTOR

Jovi Ene

Îmi place să citesc, pe scurt. Așa că am avut ideea acestui blog colectiv cultural prin 2009, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Doar o pasiune, sunt doar un cititor și un pasionat de filme, nicidecum un critic.( 10 )
 • Laura Trisca (Meleaca)

  Felicitari pentru articol!!!! Eu am vazut in jur de 300 de filme din cartulia aceea de care pomenesti, sper sa am timp si posibilitati sa le vaz pe toate. :)) Ceea ce iti urez si tie!!

  Răspunde
  • Jovi

   Merci Laura…
   Cred ca am vazut si eu vreo 250-300, dar tin mai bine numaratoarea de cand am acest blog. Asa ca le numar din nou in functie de cate recenzii apar aici la aceste filme.
   Deci, sa tot vedem filme…

   Răspunde
 • maria

  de aici a inceput totul…frumos articol.

  Răspunde
 • m@ri@n

  Cartea asta cu 1001 filme e ca o biblie a cinefilului. cand nu ai la ce sa te uiti, pui mana pe carte si incepi sa cauti. Referitor la film, eu zic ca este incredibil ce a realizat Mellies. Omul a avut o imaginatie extrem de bogata si a incercat sa puna totul in filme. Din pacate n-a avut tehnica moderna la dispozitie, dar si fara ea a reusit mult mai mult decat reusesc unii azi cu cele mai noi tehnologii la dispozitie.

  Răspunde
  • Jovi

   Asa este Marian. Cartea se afla mereu pe masuta de langa biroul meu, iar atunci cand am nevoie de un film pentru sufletul meu, deschid cartea la intamplare. Asa a rezultat si seria de filme „1001 filme” pe care incerc sa le prezint pe blog 🙂

   Răspunde
 • Cinabru

  Multumesc pentru mentionare. Ma asteptam sa iti placa, filmul este o capodopera incredibila din toate punctele de vedere. Tehnic, tinand cont de momentul in care a fost creat. Ca opera de arta, concentrand atat de mult in 14 minute. Ca o deschidere in domeniul cinematografiei SF. Ca vis transpus pe celuloid. Etc, etc, Mellies a fost, categoric, unul dintre cei mai mari regizori ai lumii. Urias.

  Răspunde
  • Delia Marc

   Si umor, sa nu uitam umorul! 🙂

   Răspunde
  • Jovi

   Cu mare placere, Cinabru. Ai mare dreptate, pentru mine a fost o descoperire frumoasa Melies, chiar daca asa de tarziu…

   Răspunde
 • Magia filmului mut, la TIFF 2012. Proiecţii speciale Georges Méliès şi Ernst Lubitsch | Recenzii filme si carti

  […] 110 ani de la prima sa proiecţie, capodopera lui Georges Méliès, Le voyage dans la lune/ Călătorie pe lună, va putea fi vizionată, în premieră în România, […]

  Răspunde

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *