Filme Filme europene

Enola Holmes (2022, Netflix) revine în forță! 3 motive ca să nu ratezi premiera acestui film

Enola Holmes 2 (Netflix, 2022)
Producător: Harry Bradbeer
Cu: Henry Cavill, Millie Bobby Brown, Helena Bonham Carter

Ți-o amintești pe Enola Holmes? Fetița plină de energie, de emancipare și de curaj care încearcă să descâlcească diferite taine, astfel încât să iasă din umbra renumitului său frate? Păi să știi că aceasta revine în forță într-un nou film care, zic eu, merită toată atenția publicului.

Îmbătată de succesul fulminant pe care l-a avut cu primul său caz rezolvat, Enola Holmes decide să deschidă o agenție de detectivi pentru a demonstra lumii întregi că poate fi chiar mai bună decât renumitul său frate. Doar că… viața îi joacă feste și vine să-i dea o lecție de maturitate deloc ușoară. Și pentru că nu vreau să vă divulg nimic din linia istoriei din acest capitol cu domnișoara Holmes, am decis să vă ofer trei motive în plus de ce nu trebuie să ratați premiera acestui film.

1. M-am îndrăgostit de imagine și de cadrele superbe, de atmosferă pe care le-a creat regizorul, chiar dacă unele dintre ele au fost computerizate. Cu toate acestea, efectul de ansamblu m-a transpus organic și firesc în inima unei Londre care freamătă de noblețe și de rafinament. Pentru persoanele care vor de la experiența cinematografică un plus de savoare, sunt sigură că acest film va fi prilej de mare satisfacție și de plăcere.

2. Sunt o admiratoare a actriței Millie Bobby Brown, care chiar a reușit în partea a doua să arate o evoluție considerabilă a personajului său, care, în primul rând, a crescut considerabil, în al doilea rând a devenit o luptătoare feroce pentru propria independență. Prin urmare, mi se pare că acest film ar putea fi unul potrivit pentru vizionări în tandem cu adolescenți. Emanciparea este o temă care similar unui fir roșu transcende prin toată pelicula, arătându-ne cât de important e să luptăm pentru un loc sub soare. Și nu, de această dată nu este vorba de vestita corectitudine politică a celor de la Netflix, ci mai degrabă despre o continuare organică a subiectului din prima parte. Apropo, de apreciat că a doua parte ne-o aduce mai mult în față, prin flashback-uri din trecut, pe mama Enolei, interpretată de renumita Helena Bonham Carter, pe care efectiv o ador.

3. Este o istorie foarte vibrantă, încărcată cu detalii și răsturnări de situație, dar mai ales de atmosferă, ceea ce sigur e un avantaj pentru genul detectiv. Mi se pare chiar că producătorul Harry Bradbeer reușește, prin această istorie, să ne ofere o perspectivă asupra echilibrului bine – rău, întrebându-ne dacă noi chiar știm să distingem între cele două perspective.

Se pare că pelicula a fost deja primită bine de critici, înregistrând pe site-ul specializat Rotten Tomatoes un coeficient de 95%. În linii mari, este un film calitativ, cu un subiect dezvoltat corespunzător și cu o muncă actoricească realizată meticulos, astfel încât să simți efervescența epocii, să rezonezi sau nu cu unii eroi și să reușești să înțelegi misterul pe care Enola Holmes încearcă să-l dezlege.

Disponibil pe Netflix din 4 noiembrie.

Nota: 7/10

Articole similare

Vargtimmen (1968)

Jovi Ene

Supraviețuirea Forței – Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (2017)

Dan Romascanu

Stația de tren din centrul Europei: Trenuri bine păzite (1966)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult