Stiri

TRIP TALK #6: în focus Virginia Negru, dansator cu spirit nomad

cover FB Virginia Negru invitata* Dialog deschis, despre artist la tinerețe și despre cum se tranformă viața prin mersul pe jos: 2000 de km prin Europa

POVESTEA TRIP TALK #6 https://www.facebook.com/events/381176805416841/

2000 de km prin Europa, pe jos, de una singură, poate ăa transforme cu totul viața unei tinere!

DANSATOAREA de contact improvisation și dans contemporan, Virginia Negru a pornit într-o zi, pe jos, din Veneția până la Oceanul Atlantic. Contactul cu propriul corp, limitele fizice și psihice, abandonarea confortului, regimul solitar al călătoriei și șansa de a întâlni oameni străini care îți schimbă perspectiva de viață, dar și modul în care viața însăși ți se înfățișează în alte valori și culori… sunt puncte ale discuției pe care le vom parcurge cu spirit de povestitor alături de Virginia.

DIALOGUL dintre invitata Virginia Negru și jurnalista Andreea Tincea o sa releve cum viața poate fi lăsată să curgă, pentru aceia dintre noi care aleg să trăiască astfel; cum drumul aduce claritate, singurătate, voluptate, lumină, vindecare, simplitate, renunțare și, în definitiv, o bogăție nemăsurată a stării de „a uita” povestea personală căci atunci când depașești mirajul identității, chiar și al identității artistice, apare cea mai puternicaă strălucire!

***************************

Virginia Negru, dansatoare

„Lucrurile se întâmplă lent în natură, iar noi oamenii, deși suntem parte din natură, ne separăm și vrem tot mai multe și tot mai repede. Cum ar fi sa mă deplasez oriunde vreau să ajung într-un ritm natural, mergând pe jos? Să fiu una cu natura? Ce s-ar întâmpla cu mine, psihologic vorbind? Aș mai fi eu, cea care am crezut mereu că sunt?

Cu aceste reflecții și în această atmosferă încep astăzi actul performativ 2000 km – 3 luni pe jos. Pentru că asta simt că pot. Pentru că asta este contribuția mea adusă lumii în care trăiesc. Pentru că aceasta este forma mea de libertate, de activism și statement artistic.

My life is my art.”- 2013

TRIP TALKS

Deja la a 6-a întâlnire și apreciată de comunitatea pasionaților de călătorii, Trip Talks este o seară lunară în care echipa Journey pune în discuție călătoria în toate formele sale: „ne propunem să observăm călătoria eroului pe drum, în arta culinară, în muzică, în scrisul de romane; pe parcursul anului vom avea întâlniri care expun cu autenticitate și intensitate călătoria prin care unii dintre noi devin părinți, unii dintre noi trăiesc experiența îmbătrânirii, alții devin balerini sau reporteri de război; de-a lungul serilor Trip Talks vom vorbi despre educație alternativă, idealiștii industriilor creative, lumea ONG și călătorii spirituale îmbrăcate în ascensiuni pe vârfuri din Hymalaia. Călătoria e tot ceea ce ai!

Evenimente anterioare:

Trip Talks # 1 – https://www.facebook.com/events/1403222706641750/

Trip Talks #2 – https://www.facebook.com/events/855487244514599/

Trip Talks #3 – https://www.facebook.com/events/345374428998419/?ref=5

Trip Talks #4 – https://www.facebook.com/events/964156753603398/

Trip Talks #5 – https://www.facebook.com/events/1001113583253688/

Contact: Andreea Tincea – PR Evenimente Culturale Journey Pub andreea.tincea@journey-pub.ro

Rezervări: 0752 285 286

Afis Trip Talk #6 Virginia Negru

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 8-10 iulie 2011

Delia Marc

Fără păcăleli, seriale și filme noi pe Netflix în aprilie!

Jovi Ene

A 6-a ediție Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, în septembrie la București și la Cluj

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult