Stiri

Trei titluri aflate in pregatire in colectia Biblioteca Polirom

Carte-eveniment: George Orwell, Jurnale – o perspectiva din interior asupra vietii unuia dintre cei mai inteligenti scriitori si vizionari ai secolului XX
Texte inedite de Julio Cortazar, reunite in volumul Pagini neasteptate, publicat cu ocazia comemorarii a douazeci si cinci de ani de la moartea scriitorului
Fapturi uluitoare, cel  mai recent roman al lui Tracy Chevalier, scriitoarea cunoscuta in intreaga lume datorita bestsellerului Fata cu cercel de perla (Polirom, 2003), considerat de Publishers Weekly „un adevarat fenomen editorial”

O carte-eveniment ce urmeaza sa soseasca din tipografie pina la sfirsitul acestei luni, de interes deopotriva pentru iubitorii de beletristica, dar si pentru toti cei pasionati de subiectele de istorie recenta, o constituie cu siguranta Jurnalele lui George Orwell.
Aparut in traducerea lui Vali Florescu, dupa o editie ingrijita de Peter Davison, volumul aduna cele unsprezece jurnale pastrate ale lui Orwell, oferind o imagine subiectiva a vietii sale, de la aventura pe care a trait-o in 1931 in lumea culegatorilor de hamei si pina in ultimele sale zile, din spital. Din aceste sute de insemnari se naste, coplesitoare, imaginea unuia dintre cei mai profunzi comentatori ai celui de-al Doilea Razboi Mondial, critic necrutator al falsitatilor si incoerentelor sociale si politice ale vremii sale si diagnostician fara cusur al caracterului uman.
Traduceri din opera lui George Orwell aparute in colectia „Biblioteca Polirom”, aici.

Pe lista titlurilor programate sa apara in prima luna a acestei toamne se numara si volumul Pagini neasteptate, o colectie de texte inedite, scrise de Julio Cortazar de-a lunguli intregii vieti, grupate in trei mari sectiuni: „Poeme”, „Proza” si „Interviuri in oglinda”. Acestea cuprind povestiri necunoscute si diferite versiuni ale celor publicate deja, conferinte, prologuri, fragmente de critica, texte jurnalistice, poeme, portrete de personalitati si cronici de calatorie. Reunind texte de o mare varietate, volumul Pagini neasteptate(traducere de Tudora Sandru-Mehedinti) ne dezvaluie nenumaratele fete ale lui Julio Cortazar, de la povestitorul sclipitor, mucalit si pasionat, la criticul de literatura si arta cu un fin spirit de observatie, jurnalistul dedicat si poetul sensibil.
Traduceri din opera lui Julio Cortazar aparute in colectia „Biblioteca Polirom”, aici.

Si cel mai recent roman al lui Tracy Chevalier, Fapturi uluitoare, urmeaza sa intre in librarii in aceasta luna. Fapturi uluitoare, sau despre oamenii din spatele stiintei, este o noua poveste ce imbina vocatia literara cu inclinatia pentru studiul istoriei, o formula care a transformat-o pe Tracy Chevalier, dupa publicarea betsellerului Fata cu cercel de perla, intr-un adevarat brand.
Mary Anning, eroina romanului Fapturi uluitoare, descopera fosilele unor creaturi necunoscute pe o plaja din apropierea casei sale, pornind o dezbatere despre creationism si inceputurile omului care va zgudui comunitatea oamenilor de stiinta ai vremii. Insa, in acest domeniu dominat strivitor de barbati, Mary se va confrunta in curind cu prejudecatile sexiste din lumea academica, birfa rautacioasa a vecinilor si durerea dragostei interzise. Din fericire, Mary va cistiga o aliată neobisnuita in persoana lui Elizabeth Philpot, o fata batrina inteligenta, dificila si obsedata de fosile. In ciuda diferentelor de virsta si mediu, cele doua femei descopera ca, in lupta lor pentru recunoastere, prietenia este arma cea mai redutabila.

Traduceri din opera lui Tracy Chevalier aparute in colectia „Biblioteca Polirom”, aici.

Articole similare

Litera și Cafepedia vă invită într-o lume a bucatelor unicate și a cărților minunate!

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (29 iunie – 5 iulie 2015)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (15 – 21 octombrie 2018)

Jovi Ene

2 comments

Monica Tarţa 22 septembrie 2010 at 01:51

Chiar mă miră că Fata cu cercel de perlă a fost un bestseller… ţie ţi se pare că a meritat?

Reply
Jovi 22 septembrie 2010 at 08:39

Din pacate, pana in momentul asta, l-am ratat pe Tracy Chevalier.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult