Stiri

Trei concerte

Trei concerte susţinute de Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj în cadrul Festivalului Israel

Sâmbătă, 02 iunie 2012 – Marţi, 05 iunie 2012

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită să audiaţi, în zilele de 2 şi 5 iunie 2012, trei concerte de excepţie susţinute de Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj, în cadrul Festivalului Israel.

De peste patru decenii, renumitul cor clujean  prezintă concerte apreciate pe marile scene ale lumii, specificul repertorial fiind reprezentat de alternarea proiectelor vocal-simfonice cu cele de operă şi a cappella, cu accent pe familiarizarea publicului străin cu cele mai valoroase lucrări ale compozitorilor români.

Corul Filarmonicii de Stat ”Transilvania” va fi prezent pentru prima dată la Festivalul Israel. Înfiinţat în 1961, acest eveniment este organizat anual, pe o perioadă de trei săptămâni, şi este considerat cel mai prestigios festival de arte performative din Israel. În acest an, pe scena festivalului vor fi prezenţi artişti din Japonia, Franţa, Canada, Cehia, România, China, Marea Britanie, SUA, Argentina, Austria, Columbia, Congo şi bineînţeles, Israel.

Programul concertelor:

2 iunie 2012: Două concerte a cappella, dirijor – Cornel Groza. În program: lucrări de  Purcell, Gluck, Mendelssohn, Rachmaninov, Gheorghe Danga, Vasile Herman şi Ludovicus Bardos.
Orele 11:00 şi 13:00 – Sala YMCA din Ierusalim

5 iunie 2012: Christus, Oratoriu de Franz Liszt, în colaborare cu Orchestra Filarmonică din Ierusalim, dirijor –  Meir Minsky. Solişti: Roman Trekel, Talia Or, Iris Vermillion şi George Oniani.
Ora 20:00 – Teatrul din Ierusalim, Henry Crown Hall

Oratoriul Christus, cea mai reprezentativă lucrare a compozitorului Franz Liszt,  este o premieră absolută în Israel; compoziţia include o serie de fragmente în limba latină din Noul Testament, texte religioase, imnuri şi cântece, care-i conferă o evidentă dimensiune melodramatică.

Bilete: www.israel-festival.org.il, telefon: 025666383

Articole similare

Povestea unui personaj 9: Bianca Cernat și un personaj supriză

Jovi Ene

Ciclul de Film Contemporan Mexican, la Cinemateca Union

Jovi Ene

Claude Lelouch – Premiul pentru întreaga carieră la TIFF 2012

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult