Stiri

Top vânzări Editura Litera 2016

Cititorii au ales:

Top 5 Litera

1.”Înainte să te cunosc”, Jojo Moyes

Povestea de dragoste a anului a devenit una dintre cele mai iubite cărți din România, aflându-se astfel în topul preferințelor cititorilor noștri. „Înainte să te cunosc” e o poveste de dragoste pentru generația de azi, despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică și imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.

2 & 3.Topul contină cu două cărți de colorat pentru adulți, o activitate în trend pe piața românească. Johanna Basford este creatoarea bestsellerurilor mondiale Grădina secretă, Pădurea fermecată, Oceanul dispărut şi Jungla magică. Cărţile sale s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume. În România cititorii au plasat în topul preferințelor pe 2016 cărțile de colorat și activități antistres „Grădina secretă” și „Pădurea fermecată” ambele sub creionul magic al Johannei Basford.

4. Autoarea Jojo Moyes este prezentă în top cu încă un roman, continuarea bestsellerului „Înainte să te cunosc”, ”După ce te-am pierdut”.

 „Amuzant, surprinzător și emoționant, cu personaje care inspiră în același timp optimism și melancolie… Un roman provocator și captivant, care reușește să surprindă întreaga complexitate a iubirii. – People Magazine

Jojo Moyes este autoarea bestsellerurilor Ultima scrisoare de dragosteFata pe care ai lăsat-o în urmă și Înainte să te cunosc, roman vândut în peste 8 milioane de exemplare.

5. „Războiul nu are chip de femeie” este romanul ce cuprinde mărturiile femeilor sovietice care au luptat în al Doilea Război Mondial, de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură 2015.

Svetlana Aleksievici şi-a dedicat şapte ani din viaţă colectării mărturiilor unor femei care, multe dintre ele, la momentul acela erau abia ieşite din copilărie. După primele sentimente de euforie, asistăm la o schimbare radicală de ton, pe măsură ce ajungem la încercarea fatală a luptei, însoţită de partea sa de întrebări şi de suferinţă. Abandonând tăcerea în care şi-au găsit refugiul, aceste femei îndrăznesc, în sfârşit, să prezinte războiul aşa cum l-au trăit. Colecția Clasici Contemporani Litera mai cuprinde, de aceeași autoare – „Ultimii martori” și „Soldații de zinc”.


Top 5 Litera mică

1.”Iepurașul care voia să adoarmă”, de Carl-Johan Forssén Ehrlin, cartea magică și revoluționară, prima de acest gen, o metodă testată și confirmată de mii de părinți din lumea întreagă.

2 & 3. Titlurile Disney România sunt printre preferatele micilor cititori –„Disney. Soy Luna. Marea aventurăși „Disney. Soy Luna. Jurnalul meu secret.”

4. Cărțile educative National Geographic în care părinții pot găsi răspunsuri directe și adecvate vârstei copiilor se afă în topul preferințelor acestora. „De ce? Prima mea carte de întrebări.” este una dintre ele.

5. „Cartea de vrăji a lui Mal”, este preferata adolescenților și face parte din îndrăgita serie Disney Descendenții, care povestește istoria plină de aventuri a urmașilor personajelor rele ale celor mai cunoscute povești.

Articole similare

Editurile Nemira și Nemi la Salonul Internațional de carte Bookfest 2018

Jovi Ene

Cărți pentru copii: Dicționar geografic universal, de Anatol Eremia

Codrut

Concurs: Castiga doua carti oferite de Editura Herald

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult