Stiri

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim. 6 – 18 August 2012

Anul trecut am vizitat acest Targ impresionat, la care Romania a avut un stand bine articulat si condus de persoane placute si volubile. Si iata un instantaneu de la acest stand!

Si in 2012, Targul are o noua editie, la care organizatorii va invita. Eu voi merge precis!

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită, în perioada 6 – 18 august 2012, la a 37-a ediţie a Târgului internaţional de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim.

Pentru ediţia din acest an, România a pregătit un stand cu obiecte specifice pentru zona Bucovinei și un spectacol folcloric al grupului de tineri dansatori ”Dorna Dorului”, ansamblu care a participat la Expoziţia Mondială de la Shanghai, China în 2010, unde s-a bucurat de un imens succes.

Meșterii prezenți la stand vor oferi workshop-uri ad-hoc și explicații detaliate despre meșteșuguri: Raluca-Ionela Vasiluț (interpretă la nai), Elena Todașcă (tehnici de încondeiere a ouălor), Mihaela Valentina Buculei (realizarea iilor), Niculina Vasiluț (va prezenta turismul rural, ecologic și cultural din jud. Suceava). Publicul va putea să admire şi să cumpere cămăşi populare româneşti „ii”, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă, obiecte de artizanat din lemn sau ceramică, toate lucrate manual, precum şi pliante și CD-uri despre tradițiile din Bucovina.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 150 de artişti din Israel şi 30 – 40 de standuri internaționale, care prezintă obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. De asemenea, în cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru neconvențional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar. Evenimentul se bucură de un foarte mare interes din partea publicului israelian – este vizitat la fiecare ediție de aproximativ 100.000 de persoane.

Locaţie: Ierusalim, o zonă de 5.000 m2 lângă oraşul vechi, în zona turistică: Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool”, Centrul de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser”. Programul de vizitare al târgului este cuprins între orele 18:00 – 23:00 de duminică până joi şi între orele 20:00 – 24:00 sîmbăta.

Mai multe informaţii: http://www.jerusalem.muni.il/yotzer/eng/all.htm, www.antrec.ro.

Transportul exponatelor este realizat cu sprijinul Companiei TAROM.

Articole similare

MediaPro: Filmele anului 2011 (V)

Delia Marc

Câteva știri din lumea culturală românească (8 – 14 ianuarie 2018)

Jovi Ene

Amos Oz la ICR – Tel Aviv

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult