Stiri

Pune întrebări despre „Bună! Ce faci?”, la Noul Cinematograf al Regizorului Român

Duminică, 17 aprilie, spectatorii din Bucureşti îşi pot petrece ziua în faţa unuia dintre cele mai senine filme lansate în România în ultimii ani: comedia romantică Bună! Ce faci?”. Pelicula rulează, de la ora 13.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, din cadrul Muzeului Ţăranului Român. După proiecţie, regizorul Alexandru Maftei şi actorii Ionel Mihăilescu şi Ana Popescu vor povesti cum s-a născut această comedie dulce-amăruie, care au fost provocările tehnice şi cele actoriceşti şi ce reacţii a stârnit filmul la festivalurile din străinătate.

Bună! Ce faci?” a fost proiectat recent peste Ocean, la Cleveland (Ohio), şi în capitala Statelor Unite, la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Washington D.C. – Filmfest DC (7 – 17 aprilie). Publicaţia „Washington City Paper” apreciază că filmul românesc are structura clasică a unei comedii de Hollywood, dar că reuşeşte să „lase în urmă falsa tensiune hollywoodiană în favoarea unor emoţii reale, înduioşătoare”.

Regizorul Alexandru Maftei şi-a prezentat filmul, zilele trecute, şi la Festivalul Filmului din Europa Centrală şi de Est – goEast din Wiesbaden, Germania. „Bună! Ce faci?” a fost prezentat în secţiunea Highlights, rezervată câtorva dintre cele mai premiate sau mai populare producţii din 2010 – 2011.

Pelicula a fost distinsă cu premiul categoriei „Film”, la Gala Premiilor VIP, desfăşurată marţi, 12 aprilie.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (15 – 21 aprilie 2019)

Jovi Ene

Noutățile editurii Publica la Bookfest

Jovi Ene

Metal Hurlant Chronicles în avampremieră mondială și panel exclusiv la East European Comic Con

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult