Stiri

Premiera romaneasca duminica la One World Romania

Asta-seara la NCRR, de la ora 19:00 va avea premiera in Romania, documentarul lui Stephane Lucon – “Valea Corlatului”. Filmul vorbeste despre un sat aflat intre Brasov si Covasna, care nu exista pe nicio harta – un sat fara nume caruia i se refuza dreptul la identitate. Majoritatea locuitorilor sunt romi, motiv pentru care localitatii i se spune „In tiganie”. Romii isi numesc asezarea „dincolo de pod”, iar autoritatile se refera la ea vorbind de „satul din valea Corlatului”.

Inaintea productiei romanesti, va fi prezentat un colaj de scurt-metraje, intitulat – “Despre romi dincolo de stereotipuri”. Se vor proiecta 5 filme, din Bulgaria, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Romania.

In incheierea serii, veti putea discuta cu regizorul Stephane Lucon si cu Ioana Avadani, de la Centrul pentru Jurnalism Independent.

Dezbaterea sfarsitului de saptamana este “Documentaristul, intre ciocanul intolerantei si nicovala obiectivitatii”. Aceasta va avea loc la Centrul Ceh din Bucuresti incepand cu ora 12:00. Regizorii Stephen Marshall (“Holy Wars”) si Kristof Bilsen (“The Perfect Belgian”) vor sta de vorba cu toti cei interesati de filme si despre cum intervine intoleranta in procesul de productie.

Recomandarea zilei: PIT NO 8 / Cinema Union / 16h00

Intr-o regiune miniera din Ucraina, din cauza saraciei, locuitorii sapa ilegal oriunde este posibil, de la zonele deja excavate, pana la parcuri si chiar in gradinile oamenilor. Aceste gropi sunt sursa de venit si pentru o familie cu trei copii, Yura fiind responsabil de situatia financiara a mamei dependente de alcool si a celor doua surori care, spre deosebire de el, inca merg la scoala. Desi visul lui este sa-si deschida o cafenea cat mai departe de casa, neintelegerile din familie si criza economica il fac sa-si mai amane o vreme proiectul.

La discutia de dupa proiectie vor participa regizoarea filmului, Marianna Kaat si reprezentanta One World Praga Iva Bartosova.

Articole similare

Lansarea cărții ‹‹Viaţa e reală doar atunci când „Eu sunt” ›› din Colecţia „Gurdjieff” la Editura Herald

Jovi Ene

Polirom si Cartea Romaneasca: evenimentele saptaminii 18-24 iunie 2012

Jovi Ene

Dezbatere – Film “Fondane Cineast”

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult