Stiri

Noutăți săptămânale Netflix: programe originale de animatie din universul iconic al lui Roald Dahl, Dracula

Netflix anunta noi programe originale de animatie din universul iconic al lui Roald Dahl

Netflix va recrea și va pune în scenă unele dintre cele mai iubite povești din lume: Charlie and the Chocolate Factory (Charlie și Fabrica de Ciocolată), Matilda, The BFG (Marele Uriaș Prietenos), The Twists (Vrăjitoarele) și multe altele

 Willy Wonka și Oompa-Loompas se alătură lui The BFG (Marele Uriaș Prietenos), Matilda, The Twist (Vrăjitoarele) și altor personaje iconice care și-au găsit împreună o nouă casă la Netflix! Împreună cu Roald Dahl Story Company, Netflix anunță astăzi că extinde universul de povești Roald Dahl pentru publicul din întreaga lume, cu noi producții exclusive animate originale, bazate pe cărțile îndrăgitului autor. Printre acestea se numără Charlie and the Chocolate Factory (Charlie și Fabrica de Ciocolată), Matilda, The BFG (Marele Uriaș Prietenos), The Twists (Vrăjitoarele) și multe alte titluri iubite în întreaga lume.

Poveștile lui Roald Dahl au inspirat mult timp lungmetraje premiate și producții de teatru. Acum, pentru prima data, Netflix va reuni cele mai bune echipe de creație, design și scenariști, pentru a dezvolta poveștile în primele serii animate premium de acest fel și episoade speciale pentru ca publicul de toate vârstele și familiile să se bucure împreună. Netflix intenționează să rămână fidel spiritului și tonului lui Dahl, construind în același timp un univers de povești pline de imaginație care se extinde dincolo de paginile cărților.

Lista titlurilor parte din înțelegerea dintre Netflix și Roald Dahl Story Company include Charlie and the Chocolate Factory (Charlie și Fabrica de Ciocolată), Matilda, The BFG (Marele Uriaș Prietenos), The Twits (Vrăjitoarele), Charlie and the Great Glass Elevator (Charlie și Marele Ascensor de Sticlă), George’s Marvellous Medicine (George și Miraculosul său Medicament), Boy – Tales of Childhood, Going Solo, The Enormous Crocodile, The Giraffe and the Pelly and Me, Henry Sugar, Billy and the Minpins, The Magic Finger, Esio Trot, Dirty Beasts și Rhyme Stew.


Claes Bang îl va interpreta pe Dracula în noua producție Netflix și BBC One

Actorul danez Claes Bang (The Girl in the Spider’s WebThe AffairBorgen) va interpreta rolul lui Dracula în mini-seria creată de Steven Moffat și Mark Gatiss și inspirată de romanul clasic al lui Bram Stoker. Proiect inițiat de BBC One, Dracula va fi produs de Hartswood Films și este o coproducție BBC One și Netflix.

Trei episoade de lung-metraj vor aduce în atenție universul lui Dracula, vampirul care a făcut răul să pară sexy. În Transilvania anului 1897, contele însetat de sânge își pregătește planul malefic împotriva Londrei Victoriene.

Claes Bang a declarat: „Sunt încântat să joc rolul lui Dracula, mai ales cu un scenariu aflat în mâinile creatorilor talentați Steven Moffat, Mark Gatiss și echipei responsabile pentru Sherlock. Sunt foarte încântat că pot intra în pielea acestui personaj iconic și extrem de interesant. Da, este malefic, dar reprezintă mult mai mult de atât: este carismatic, inteligent și sexy. Este un rol jucat de actori extraordinari de-a lungul timpului și o provocare pentru mine, însă mă simt privilegiat să interpretez acest personaj incredibil”.

Piers Wenger, Controller BBC Drama, spune că „Iadul are un nou șef… și BBC One are un nou personaj principal remarcabil. A spune că am avut noroc atunci când l-am găsit pe Claes ar fi să subestimăm talentul lui Steven, Mark și echipei Hartswood și intuiția lor de a alege actorul potrivit pentru a redefini un rol iconic”.

Larry Tanz, Vicepreședinte Content Acquisition, Netflix, spune „Claes va aduce Dracula la viață cu farmec și o răutate elagantă. Cu talentul său și scenariul remarcabil creat de Steven și Mark, membrii Netflix din întreaga lume vor iubi să se teamă de acest anti-erou întunecat și complex”.

Hartswood Films declară: „A fost unul din acele momente – cine altcineva ar putea fi decât Claes! Are totul. Superb, carismatic, letal. Înalt, întunecat și înspăimântător. Iadul are un nou șef”.

Dracula a fost comandat de Charlotte Moore, directorul BBC Content și Piers Wenger, Controller BBC Drama. Este scris și creat de Steven Moffat și Mark Gatiss; producatorii executivi sunt Mark Gatiss, Steven Moffat și Sue Vertue pentru Hartswood Films, Ben Irving pentru BBC și de Larry Tanz pentru Netflix.

Serialul va avea premiera pe BBC One în Marea Britanie și pe Netflix (cu excepția Regatului Unit și China, unde serviciul nu este disponibil). BBC Studios Distribution, care a încheiat tranzacția cu Netflix pentru Hartswood Films, este distribuitorul internațional.https://lh4.googleusercontent.com/irk1WGkOi0k3d6ZGeksCkTuoc1WQAkvbAQIAPJg9-PIu2T_O-oIgzm3Ak2SXXmLALV5iKHAjrspO5QSHs-f6Z2HQrEscy5NpPUU2DbCc2o-x37YHeZViPAL-HoqelpvwtQ_TT9jG

Filmările vor începe anul viitor.

Claes Bang este un actor danez. Acesta a studiat la Școala Națională de Teatru din Danemarca, acesta a fost o figură familiară pe scenă și pe ecran în Europa de Nord, înainte de a interpreta rolul lui Christian în filmul The Square de Ruben Östlund, câștigător al premiului Cannes Palme d’Or din 2017. Filmul a fost nominalizat și la Oscar, iar Claes a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la European Film Awards.

În 2019, Claes va juca alături de Claire Foy în The Girl in the Spider’s Web; alături de Elizabeth Debicki, Donald Sutherland și Mick Jagger înThe Burnt Orange Heresy; cu Guy Pearce în Lyrebird și Carice van Houten în The Glass Room. În In The Bay of Silence, Claes va juca alături de Olga Kurylenko și Brian Cox.

La acestea se adaugă și Borgen and The Bridge și seria germană Sibel & Max. El va juca în sezonul 5 din serialul The Affair.

Claes a jucat pe scene din întreaga Europa de Nord și în Londra la St. James’s Theatre and the Riverside Studios.

Articole similare

O nouă ediție First Draft – Atelier de scenaristică pentru începători

Jovi Ene

Concert Chester, Sophisticated Lemons Si Breathelast

Delia Marc

Teatrul Arte dell’Anima – O noapte furtunoasă 14 iunie – Sibiu și 21 iunie – București

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult