Stiri

Nouă apariție la Editura Meteor Press: Paine neagra, de Emili Teixidor

Paine neagra coperta 1Paine neagra este un roman aflat la jumatatea drumului intre autobiografie si fictiune, ale carui intamplari se petrec in Catalonia rurala, in vremurile intunecate care au urmat razboiului civil.

Cititorul patrunde in lumea aceasta de altadata prin ochii copilului-adolescent Andreu; ni se dezvaluie astfel urmele trecerii razboiului prin localitatile mici si retrase si Spania, conflictul dintre lumea morala a copilului si aceea a adultilor, impartiti in invinsi si invingatori – oameni care si-au piedut demnitatea si se silesc doar sa supravietuiasca.

Emili Teixidor (Roda de Ter, Osona, 1933-2012). Scriitor, pedagog si ziarist catalan. Autor de proza pentru copii si tineret, a abordat si teme serioase in romane precum Sic transit Gloria Swanson (1979), premiul Critica Serra d’Or, Retrat d’un assassi d’ocells (1988), El llibre de les mosques (2000), premiul „Sant jordi” pentru roman. Romanul cel mai de succes este Pa negre (2003), distins cu premiile „Joan Crexells”, „Lletra d’Or”, „Premi Nacional de Cultura de Literatura” si „Maria Angels Anglada”.

Puteți citi aici câteva pagini din noua apariție a Editurii Meteor Press.

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (15 – 21 aprilie 2019)

Jovi Ene

Programul lunii septembrie – Teatrul Arte Dell’anima

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 6 – 8 aprilie 2012

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult