Stiri

Dansăm şi îmbrăţişăm împotriva violenței: One Billion Rising, cu Monica Petrică și TangoTangent

Logo1Monica Petrică, prim-balerină a Operei Naționale Bucureşti, și TangoTangent, cea mai activă școală de tango argentinian din România, vă propun să luaţi atitudine prin dans.  Pe 14 februarie, de la ora 19.00, vă invităm să participaţi la demonstrația de tango argentinian găzduită de Biblioteca Națională. Evenimentul este parte din manifestările ONE BILLION RISING, campanie internaţională de combatere a violenţei împotriva femeilor, derulată cu ocazia V-Day.

Demonstraţia, organizată sub forma unui flashmob, o are ca invitată specială pe Monica Petrică, prim-balerina Operei Naționale. Ei i se vor alătura alte câteva zeci de cupluri de dansatori, precum şi instructorii de la TangoTangent. Împreună ne vor propune să combatem violența împotriva femeilor prin dans, prin artă și îmbrăţişări.

„Am acceptat fără ezitare invitaţia prietenilor de la TangoTangent de a participa la acest eveniment, mai ales că o pot face prin dans, pasiunea mea de-o viaţă. În România, din pacate încă, femeile sunt constant dezavantajate în societate, oricât de greu ne-ar fi s-o recunoaștem. În rândul multora dintre ele există lipsa de încredere de sine, teama de a-şi spune răspicat punctul de vedere si uneori, chiar frica de persecuție. E momentul să luăm atitudine şi să sprijinim ideea că femeile, din România și din întreaga lume, ar trebui să-și conștientizeze calităţile şi că fiecare femeie merită să fie prețuită, respectată, ocrotită și mai ales, iubită” a declarat Monica Petrică.

Gilbert Iscu, organizatorul evenimentului si membru fondator al TangoTangent, este de părere că tangoul reprezintă simbolul ideal al mișcării ONE BILLION RISES. „În tango femeia este protejată şi tototată, pusă în valoare. Tangoul este una dintre modalităţile cele mai creative prin care femeia işi poate exprima feminitatea şi frumuseţea interioară. Este un dans al eliberării,  al comunicării cu partenerul care te ajuta să te redescoperi, să dobândești mai multă încredere în tine și chiar să fii mai fericită”, spune Gilbert Iscu.

Despre ONE BILLION RISING

Pe 14 februarie 2013, un miliard de femei, alături de oamenii care le iubesc, sunt încurajate să se ridice, să danseze și să pledeze pentru un sfârșit al violențelor, în cadrul ONE BILLION RISING. Este cea mai ambițioasă acțiune din istoria mișcării V-Day.

Până în prezent, sute de activiști și organizații internaționale au făcut campanie pentru ONE BILLION RISING. Printre personalitățile care și-au girat celebritatea în acest scop nobil se numără Rosario Dawson, Charlize Theron, Kerry Washington, Yoko Ono, Jessica Alba, Anne Hathaway, Donna Karan, Jennifer Lawrence, Dylan McDermott, Robert Redford, Lily Tomlin, Rosie Huntington – Whitely și mulți alții.

Mai mult informații despre ONE BILLION RISING puteți găsi aici.

Despre V-Day

Este o mișcare activistă internațională, al cărei obiectiv este stoparea violențelor îndreptate asupra femeilor. V-Day a fost fondată în 1998, de scenarista americană Eve Ensler, autoarea controversatei piese de teatru „Monoloagele vaginului”. Între timp, V-Day a dobândit atât de multă popularitate, încât sub această egidă se organizează în lume peste 5.800 de evenimente în fiecare an.

Mai multe informații despre V-Day puteți găsi aici.

Despre TangoTangent

TangoTangent este cea mai activă şcoală de tango argentinian din Romania. La TangoTangent puteţi învăţa şi dansa tango în fiecare zi a săptămanii. Instructorii şcolii sunt talentaţi, pasionaţi şi dansează în spectacolul „Un Tango Mas” de la Teatrul Odeon, alături de Răzvan Mazilu şi Monica Petrică.

Mai multe informaţii despre TangoTangent, aici.

Articole similare

Noutățile Netflix ale săptămânii: The Rain, Stranger Things

Jovi Ene

Programul ultimei săptămâni de Cinema în aer liber pe Insula Artelor

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (2 – 8 mai 2016)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult