Stiri

Lansare de carte ”Constellation”, de Adrien Bosc

Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă miercuri, 12 aprilie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) alături de Mihaela Dedeoglu, Adina Dinitoiu şi Marius Constantinescu la lansarea romanului „Constellation” de Adrien Bosc, distins în 2014 cu Marele premiu pentru roman al Academiei Franceze. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.


În noaptea de 27 spre 28 octombrie 1949, avionul Constellation, „noua cometă a companiei Air France“, care plecase de la Paris către New York, se striveşte de muntele Redondo, în largul arhipelagului Azore. La bord se aflau 48 de pasageri şi membri ai echipajului, printre care celebrităţi precum boxerul Marcel Cerdan şi violonista Ginette Neveu.

Adrien Bosc ascultă vocea fiecărei victime şi îi spune povestea, dându-i din nou viaţă. Îmbinând scriitura jurnalistică şi aventura romanescă, autorul reuşeşte să creeze legături între pasageri şi evenimentele timpului lor. Însă marea provocare la care îşi propune să răspundă este de a descoperi înlănţuirea de infime cauzalităţi care au dus la acest sfârşit dramatic.
„Constellation” este recomandat de RADIO GUERRILLA şi filme-carti.ro

Accesul la eveniment este gratuit şi se face în baza unei rezervări prealabile pe eventbook.

Articole similare

Statele Unite și Noua Ordine Mondială, o dezbatere între Olavo de Carvalho și Aleksandr Dughin

Andreea Andrusca

Tatal fantoma. Cu Marcel Iures, intr-o poveste despre cautarea de sine

Jovi Ene

Nexus, ultimul volum al trilogiei „Rastignirea trandafirie” de Henry Miller

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult