Stiri

Kitchen Confidential de Anthony Bourdain: o carte pentru toti pasionatii de bucatarie

Ireverenţios, încântător, nemilos, cinic, haios, senzual, imprevizibil, consumator de droguri, gurmand şi maestru bucătar.

Pe bună dreptate vă puteţi întreba ce au în comun toate cele de mai sus?

Numele unuia dintre cei mai talentaţi şi apreciaţi chefi ai zilelor noastre, Anthony Bourdain.

Îl cunoaştem cu toţii, este gazda celui mai popular show gastronomic de televiziune, No reservations, difuzat de Travel Channel. Doar că niciunul dintre noi nu a avut ocazia până acum să stea la masă cu el şi să-l audă sporovăind despre modul în care chelneriţele se comportă în depozitele de alimente ale marilor restaurante.

Aşteptarea noastră a luat acum sfârşit, ne putem tăvăli pe jos de râs împreună cu Anthony, putem învâţa cum să gătim cele mai pretenţioase feluri de mâncare şi nu în ultimul rând de ce să nu mai cerem niciodată carnea bine friptă atunci când mergem la restaurant. Cunoscătorii ştiu de ce, dumneavoastră?

Necruțător față de apetitul orișicui, Anthony Bourdain ne descrie cu subiect și predicat ceea ce se întâmplă în spatele ușilor de la bucătărie. Atitudinea nemiloasă, caracteristică lui Anthony, se regăsește și în această carte delicios de haioasă și șocant de încântătoare, una care îi va fascina atât pe gurmanzi, cât și pe cei insensibili la arta culinară. De la prima stridie gătită în Gironde, Franța, până la umila poziție de spălător de vase într-un restaurant din Provincetown (unde asistă pentru prima oară la adevăratele plăceri ale unui bucătar șef); de la bucătăria restaurantului Rainbow Room din Rockefeller Center până la traficanții de droguri din East Village, de la Tokio la Paris și înapoi la New York, poveștile culinare ale lui Bourdain sunt pline de pasiune și imprevizibil. Kitchen Confidential vă va face să salivați de poftă și să râdeți ținându-vă cu mâinile de burtă.

„Kitchen Confidential este o carte la fel de savuroasă precum mâncarea bine gătită, reușind să transforme viața unui bucătar-șef într-o poveste captivantă presărată cu întâmplări relatate cu o sinceritate brutală, dar și cu simț al umorului. Însă, dincolo de orice, este o pledoarie despre pasiunea pentru gătit pe care autorul o transmite într-un mod vibrant în fiecare pagină a cărții. Pentru Franke este o mare plăcere să ofere cititorilor ocazia de a cunoaște detalii din culisele bucătariilor celor mai mari restaurante din lume, urându-vă să vă transformați propria bucătarie într-un spațiu creativ și o sursă de inspirație pentru „bucătarul-șef“ din voi.” Florin Porojan, Director General Franke Romania

Kitchen Confidential, de Anthony Bourdain, o nouă apariţie la Editura Publica.

Articole similare

Apartie Editura Herald: Depresia. Evadare din Infern de Sorin Ene

Jovi Ene

Teatrul Nostru pe Lipscani: Recitalu’ Nostru, pe 4 martie

Jovi Ene

Curs de vara – Initiere in istoria Filmului (18 – 22 august)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult