Editorial

Top 5 filme thriller de neratat

Se pare că industria cinematografică a luat o pauză serioasă în segmentul filmelor thriller, or, din propria mea experiență, dau din ce în ce mai rar peste pelicule din această categorie, care chiar mi-ar fi pe plac. Cu toate acestea, am decis să creionez pentru voi, stimați cititori, un top 5 filme thriller care mi-au plăcut în mod special și pe care le pot recomanda mereu cu inima și conștiința împăcată. Deci, să purcedem.

1. The Silence of Lambs (1991)

Cap de afiș al acestui top este filmul „The Silence of Lambs”, în regia lui Jonathan Demme, cu Anthony Hopkins și Jodie Foster în rolurile centrale. Un film devenit deja clasic, care elucidează istoria agentei novice FBI Clarice Starling. Aceasta încearcă din răsputeri să îl prindă pe misteriosul „Buffalo Bill”, un ucigaș în serie cu multe jertfe la activ. Starling își investighează cazul cu ajutorul renumitului Hannibal Lecter, un criminal periculos, de profesie psihiatru, care adoră să se înfrupte din carnea victimelor sale. Filmul e un adevărat tango psihologic, demențial, cu mult suspans și cu emoții care trec de barometrul normalității, amestecând răul și binele.

2. The Departed (2006)

Al doilea în top este filmul „The Departed”, o producție semnată de Martin Scorsese, apărută în 2006, cu Leonardo DiCaprio, Matt Damon și Jack Nicholson în rolurile centrale. Istoria acestui film se construiește în jurul poliției și mafiei irlandeze, în mijlocul cărora se află Billy Costigan, un tânăr care devine o punte de conexiune între cele două tabere. Alert, dinamic, bine construit – iată doar câteva dintre motivele de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți să vizionați acest film.

3. The Sixth Sense (1999)

Al treilea și unul dintre preferatele mele este „The Sixth Sense”, regizat de M. Night Shyamalan, cu Bruce Willis și Haley Joel Osment în rolurile principale. Cole este un băiețel de doar 8 ani, care însă are un secret sfâșietor. Unica sa confesiune i-o face psihologului său Dr. Malcolm Crowe. Un film care te ține cu nervii în priză și te scoate din rutină, aruncându-te în realități paralele, cu o porție sănătoasă de misticism.

4. Prisoners (2013)

Al patrulea film din această categorie este, bineînțeles, „Prisoners” a lui Denis Villeneuve, cu Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Maria Bello, în rolurile centrale. Să vă zic că este un film care îți îngheață sângele în vene? Cred că e de prisos. Două fetițe sunt răpite, iar unul dintre tații îndurerați decide să își facă dreptate. Un thriller aproape noir ca atmosferă, memorabil, pregnant, cu personaje care se încadrează perfect în narațiunea cinematografică.

Disponibil pe Netflix.

5. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Și închide lista acestui top pelicula „The Girl with the Dragon Tattoo” a renumitului regizor David Fincher, cu Daniel Craig, Rooney Mara, Stellan Skarsgård, Christopher Plummer, în rolurile centrale. Marele clan Vanger vrea să descopere unde este Harieta Vanger, nepoata dispărută de peste 40 de ani, iar jurnalistul Mikael Blomkvist trebuie să facă tot ce îi stă în puteri ca să afle adevărul. Iată un film clasic despre cum orice schelet din dulap este descoperit, mai devreme sau mai târziu, dar și despre faptul că uneori cei mai mari inamici sunt în imediata ta apropiere.

Toată această selecție de filme s-a bucurat de popularitate în fața publicului, fiind nominalizate și premiate la Premiul Oscar, deci cred că merită atenția dumneavoastră din plin. Vizionare plăcută!

(Sursă fotografii: IMDb, b-willis.net, directorslibrary.com, artfile.ru)

Articole similare

„The Father” (2020) – drama unei îmbătrâniri forțate

Corina Moisei-Dabija

Piesa de teatru: Janka – Ziua Nationala de comemorare a Holocaustului (II)

Delia Marc

Top 5 documentare disponibile pe HBO Max

Corina Moisei-Dabija

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult