Editorial Recomandat

Teatru: Drama pasiunii!

Drama pasiuniiDRAMA PASIUNII! Sau … “mai vrea cineva placinte?”

Regia: Catalin Stelian
Distribu
ția: Adelina Mihalcea, Silvia Gagu, Cristina Diaconescu, Alin Brancu, Emanuel Bighe, Cătălin Stelian
Spectacolul este o produc
ție INDART!

“Cu toții iubim lumea teatrului! Pentru actori e un mod de viață, o pasiune! Dar când pasiunea se întâlnește cu lumea reală, lucrurile degenerează în…comedie!
Intrigi, iubiri, gelozii, amenințări, pasiune și artă, toate se amestecă printre actorii obligați de meserie să se suporte într-un proiect independent coordonat de un regizor dependent de artă… și calmante!

A doua premieră INDART din acest an se va juca (s-a jucat) pe scena Teatrului Mignon, un loc boem plin de istorie dar mai ales de artă frumoasă. Miercuri, 29 Aprilie, ora 20:00

Un domino de accidente comice!
„Drama pasiunii!”

blocul-societatea-locuin355e-ieftin_p_2749Cum postam deunazi si pe Facebook, preluand cuvintele prietenei si coechipierei mele de blog, Mihaela, curata „Terapie prin ras, cu lacrimi”. Pe bune, intr-o exprimare terre-a-terre, “am crapat de ras!”

Mai intai vreau sa va spun ca este salutar efortul crearii acestor mici spatii de joc (teatru, improvizatie, muzica), in cafenele, ceainarii, cladiri de epoca/patrimoniu, etc. Cu atat mai atractiv pentru mine, pentru ca am intrat pentru prima oara in «Blocul Societatea „Locuințe ieftine”, din str. Hristo Botev nr. 1, si care face parte din «Ansamblul de arhitectură „Bd. Hristo Botev”» construit între sfârșitul secolului al XIX-lea si prima jumătate a secolului al XX-lea, înscris pe Lista monumentelor istorice 2010 – Municipiul București – la nr. crt. 450, cod LMI B-II-a-B-18183. «Blocul Societatea „Locuințe ieftine”» de la nr. 1 are cod LMI B-II-m-B-18184. Un ansamblu de arhitectura valoros, in care veti descoperi si lucrari ale arh. Arghir Culina.

🙂 Ca intotdeauna, va invit si la plimbari prin Bucuresti 🙂 .

Deci … arta intr-o incinta superba!

Si … sa revenim la “Drama pasiunii”!

In preambulul acestei cronicute, am preluat introducerea/prezentarea Asociatiei Culturale IndArt. “in “patronajul” careia se inscrie si acest nou spectacol.

101Precise si atotcuprinzatoare aceste cuvinte. Dincolo de care, insa, prinde viata si explodeaza o comedie spumoasa, inteligenta, expresiva si de un comic irezistibil.

Ideea teatrului in teatru nu este nici pe departe noua, dar maniera de tratare este originala si zgaltaie sala cu hohote de ras. Pentru ca repetitia finala, inainte de spectacol, cu fata la public, cu ajustarile regizorale de ultima ora, cu problemele personale ale fiecarui actor – pregatit sa intre in rol, sau impovarat de probleme, precocupari si ticuri personale, evolueaza catre spectacolul propriu zis, – premiera, care … surpriza … are loc in spatele decorului … si noi, spectatorii … asistam la halucinantele intamplari din culisele devenite avanscena. O cavalcada de intamplari comice, servite impecabil de o mana de tineri actori talentati si devotati acestei atat de grele si solicitante profesiuni, pentru exercitarea careia, credeti-ma, fac eforturi si sacrificii supraomenesti uneori.

111Urmaresc de ceva vreme spectacolele puse in scena de IndArt, echipa de baza la care s-au aliat acum noi tineri valorosi si admir si respect talentul, inventivitatea si devotamentul lor pentru ceea ce iubesc: teatrul si spectatorii. Pentru ca ei, fara aplauzele noastre, nu ar exista.

Datorita construirii unui decor ingenios si interschimbabil, aceasta trupa este capabila sa isi monteze spatiul de joc rapid si sa evolueze pe scene incredibil de micute – sau mari; datorita distribuirii duble a unor actori pe roluri, este capabila sa surmonteze problemele organizatorice in economia spectacolelor. Si iata ca acum, pe langa regizorul Bogdan Gagu, apare in postura de regizor si actorul Catalin Stelian, care duce cu succes la capat aceasta incercare artistica.

555Nu pot decat sa ii enumar din nou pe cei “7 magnifici” din distributie: Adelina Mihalcea. Sivia Gagu, Cristina Diaconescu, Alin Brancu, Emanuel Bighe, Cătălin Stelian si sa spun va spun ca fiecare face cate un rol “demential” si fiecare dintre ei are momente de stralucire. De altfel, cred ca si instantaneele fotografice pe care Mihaela vi le ofera in acest articol, sunt graitoare.

Si nu inchei fara cuvintele lui Lenny Ravich: Razi pentru tine, razi de tine si razi impreuna cu alti oameni cat de mult poti, aceasta pentru ca atunci cand radem, corpul nostru elibereaza endorfina, care distruge durerea. Cand aceasta endorfina este eliberata in creierul nostru, un sentiment de euforie poate persista pana la doua ore (…) Rasul produce si relaxarea muschilor, ceea ce reduce nivelul de stres, prin urmare ajuta sistemul imunitar.

Prin urmare, urmariti evenimentele teatrale care va sa vina si mergeti la “Drama pasiunii”, pentru a va reduce nivelul de stres 🙂 .

666Pana una-alta, eu va invit sambata 16 mai la ora 20:00 la Centrul Comunitar Evreiesc din strada Popa Soare nr. 18, pentru a urmari o alta comedie produsa de IndArt,

„Aventura in patru sau Cum sa pierzi trenul intr-un colt uitat de lume” de Ion Bogdan Martin.
O comedie despre viata, despre natura omului care te incanta si iti incarca sufletul de fericire! Faptul ca oamenii se iubesc este speranta pentru o viata mai buna!
Distributia: Catalin Stelian, Adelina Mihalcea, Silvia Gagu, Neagoe Robert,Cristina Diaconescu.
Concept scenografic: Gabi Izvoranu
Sound FX & Music: Dan Simion

Mihaela si cu mine am vazut-o deja si garantam ca va veti distra copios.

Evenimentul il gasiti pe Facebook pe pagina IndArt.

O saptamana frumoasa si plina de TEATRU!

888100333222

Articole similare

Filme, carţi şi câteodată fotbal: 24 iunie 2012

Jovi Ene

Fragment din ”În apele facerii”, de Carmen Firan, Editura Polirom

Jovi Ene

Dans la cour (2014)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult