Editorial Recomandat

Filme, carţi şi câteodată fotbal: 18 iunie 2012

Rezultate 17 iunie:

Portugalia-Olanda 2-1
Pronosticuri corecte: —

Danemarca-Germania 1-2
Pronosticuri corecte: Marian, Iulian

Meciul zilei: Italia-Irlanda. Pilula culturala: Dan.

In avanpremiera meciului Irlanda – Italia de astazi am ales sa prezint cate o bautura si un cantec pentru fiecare echipa. Incep cu Irlanda, macar in acest articol sa fie ei primii. Bautura nu poate fi alta decat berea Guiness. Am vizitat si eu fabrica de bere Guiness din Dublin, care astazi este si muzeu, sub forma unui butoi imens, inalt de vreo cinci etaje, la capatul carora la etajul cel mai de sus se afla desigur barul:

Cantecul pe care l-am ales este ‘Whiskey in a Jar’, melodie faimoasa in toata lumea, aici interpretata de ‘The Dubliners’, formatie de muzica populara irlandeza care in acest an implineste jumatate de secol de la formare:

In Italia propun sa aflam intai cate ceva despre vinurile Chianti din Toscana:

Pentru partea muzicala propun unul dintre genurile muzicale cele mai cunoscute ale muzicii italiene – ‘canzone’ napolitane interpretate de nimeni altul decat cel mai celebru tenor din istorie – Enrico Caruso. Inregistrarea dateaza din 1916:

Pronosticuri meciuri 18 iunie 2012. Croatia-Spania

Jovi: 0-1
Eddie: 1-0
Dan: 2-3
Marian: 1-3
Mihaela St.: 1-1
Iulian: 1-1
Alartes: 1-2
Mike: 2-3
Codrut: 0-0
Jules: 2-2
Costi: 0-1
Mihaela M.: 1-2
Italia-Irlanda
Jovi: 2-0
Eddie: 3-0
Dan: 2-0
Marian: 2-0
Mihaela St.: 1-1
Iulian: 2-1
Alartes: 2-1
Mike: 2-0
Codrut: 0-0
Jules: 0-0
Costi: 1-0
Mihaela M.: 2-0

Clasament intermediar

1. Marian – 25 pct.
2-4. Mihaela St., Mike, Codrut – 15 pct.
5-9. Eddie, Alartes, Dan, Mihaela M., Iulian – 10 pct.
10. Jules – 5 pct.
11-12. Jovi, Costi – 0 pct.

Parteneri concurs: Editura Polirom şi Books-Express.ro.

Momentul partenerului Editura Polirom: Momo, de Michael Ende.Un basm‑roman, cu ilustratiile autorului.

La marginea unui oras, printre ruinele unui vechi amfiteatru, isi gaseste adapost Momo, o fetita cu un talent aparte pe care il foloseste pentru a-si ajuta prietenii: in prezenta sa, problemele devin mai putin impovaratoare, conflictele isi afla rezolvarea, iar imaginatia prinde aripi. Dar intr-o zi, pe nesimtite, o organizatie fantomatica a unor terifianti „domni cenusii” preia controlul asupra orasului, furindu-le oamenilor timpul. Doar Momo are puterea sa li se opuna, iar cu ajutorul maestrului Hora si al ciudatei lui broaste-testoase Casiopeea calatoreste dincolo de hotarele timpului pentru a le descoperi secretele intunecate.

Va precizam ca oricine poate comenta la articolele noastre, iar cel care va ghici cele mai multe rezultate în comentariile înaintea jocurilor va primi un pachet de cărţi-surpriză din partea Filme-carti.ro.

Articole similare

Cărți care îți vor schimba percepția asupra vieții

Jovi Ene

Avanpremieră editorială: Vara de neuitat. Plaja, de Cesare Pavese

Jovi Ene

Victimele războiului: Au revoir là-haut (2017)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult