Editorial Recomandat

Ce verificări medicale trebuie să facem de-a lungul vieții?

appleadayArticolul de azi este un pic diferit. Diferit de problematica obișnuită a blogului (nu este un articol nici despre filme, nici despre cărți), diferit de ceea ce eu scriu de obicei. Însă, în ultimul timp, tot mai lungi sunt discuțiile despre sănătate prin jurul meu, tot mai dezbătute sunt bolile diferitelor vârste, tot mai multe tragedii apasă oamenii prin jurul nostru sau ne sunt prezentate de canalele de știri.

Cheia se pare că este undeva în spatele nostru, în prevenirea îmbolnăvirilor, în acei ani sau în acele perioade în care nu ne pasă de viitor și, prin urmare, nu avem suficientă grijă de sănătatea noastră. Dar cum ar fi dacă am reuși ca toată viața să fim preventivi și să facem trei lucruri importante: să mergem la verificări medicale anuale, să avem un regim sănătos și să facem exerciții fizice în mod regulat? (E greu, știu, nici eu nu o fac!)

În infograficul de mai jos, se pare că bolile cele mai frecvente și, în același timp, cele mai dese cauze ale morții sunt cancerul și bolile de inimă. Dacă pentru multe dintre boli sunt însă moștenite genetic, altele (sau și acestea) pot fi prevenite adoptându-se cele trei măsuri de mai sus.

Pe rând, pe fiecare vârstă (20 de ani, 30 de ani, 40 de ani, 50 de ani, 60 de ani) și pe sexe (feminin/masculin), veți afla care sunt cele mai frecvente boli asociate vârstei, dar mai ales ce verificări medicale trebuie să facem pentru a lua boala, dacă există, din stadiu incipient.

checkups

Sursa: Dailyinfographic.com.

 

Articole similare

Top 5 documentare văzute în martie pe HBO GO

Carmen Florea

Teatru: ”Milk on Fire” sau Cum mi-am petrecut ziua de 11 decembrie 2017

Delia Marc

Eveniment: Seara Radu Rosetti la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Andreea Andrusca

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult