Editorial

5 lecturi de toamnă de la Humanitas Junior

De la Humanitas Junior, am aflat lucruri faine în aceste zile, nu numai de la Bookfest Brașov, unde am fost la unul dintre evenimentele lor, ci și de pe site-ul editurii. O mulțime de cărți faine, enciclopedii și povești pentru cei mici. Desigur, v-am prezentat de curând una dintre ele, apărută de curând, respectiv ”Sub pământ. Sub ape”. Acum a venit rândul altor cinci cărți faine, pe care le puteți achiziționa deja din librării și pe care le puteți citi în această toamnă:

1. ”De la mic la mare. Atlasul minunilor lumii

Ilustrații de Page Tsou

Știi cât de adânc e cel mai adânc ocean? Dar cât de mare e cea mai mare planetă din sistemul nostru solar? Ori cât de mică e cea mai mică insectă din lume? Deschide acest atlas al superlativelor naturiiși explorează, ilustrație după ilustrație, minunățiile lumii în care trăim…


2. ”Timeline. O călătorie prin istoria lumii”,  de Peter Goes

Traducere de Iulia Vladimirov

Descoperă istoria lumii de la Big Bang pâna în zilele noastre într-o serie de desene minunate: de la dinozaurii preistoriei la aventura spațială, de la egipteni și romani la huni și vikingi, de la cavalerii medievali pâna la marii exploratori.


3. ”Dinosaurium”, de Chris Wormell, Lily Murray

Traducere de Cecilia Laslo, Iustina Croitoru și Cristian Negoiță

Acest muzeu este deschis tot timpul și adăpostește o colecție uluitoare, de la micuțul Troodon la giganticul Brachiosaurus.
Cum au evoluat dinozaurii? De ce unii aveau pene, iar alții, solzi?

Explorează lumea dinozaurilor și află răspunsuri la toate aceste întrebări și la multe altele!


4. ”Corabia cu coarne”, de Eric Fan, Terry Fan, Dashka Slater

Traducere de Iustina Croitoru

Când o corabie cu coarne ajunge în port, o vulpe curioasă se alătură echipajului de porumbei curajoși și cerbi înfometați porniți în căutarea aventurii, a ierburilor dulci și a răspunsurilor la unele dintre cele mai misterioase întrebări ale vieții.


5. ”Enciclopedia zmeilor”, de Mircea Cărtărescu

O carte pentru copii între nouă și nouăzeci de ani, pe care nu trebuie să o ratați!

Ilustrată din abundenţă cu desene dupa natură ieşite din pana inspirată a lui Tudor Banuş, Enciclopedia zmeilor de Mircea Cărtărescu aduce pentru prima dată la lumină o lume întreagă ce părea pierdută pentru totdeauna. Urme ale mitologiei zmeilor există, e drept, în folclorul românesc, dar, cum s-a remarcat de mult, zmeul nu are chip şi nici trăsături distinctive clare. Această lipsă e suplinită din plin de cele douăsprezece specii de zmei prezentate aici împreună cu habitatul lor natural, cu anatomia, istoria, limba, obiceiurile, ocupaţiile, ştiinţa şi artele lor. În plus, o serie de zece poveşti subtil înlănţuite una cu alta ca într-o salbă fără sfârşit ne prilejuiesc o delectabilă întâlnire cu zmei vii, aflaţi în plină acţiune, în toate împrejurările vieţii acestora.

Articole similare

Filme de Crăciun și melodiile lor

Delia Marc

Noaptea sexuală, de Pascal Quignard

Dana Mischie

Admirând Polonia

Codrut

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult