Stiri

DreamSelfie în culori, de Norica Veșcă-Popescu

Expoziție de pictură și vernisaj în prezența artistei

Luni, 15 mai 2017, orele 19.30 la Journey Pub, sala Sky Dome (str. George Enescu nr.25)

FB: https://www.facebook.com/events/1176414232470225/

Expoziția DreamSelfie în culori este o invitație: “Uită-te mai departe de ceea ce ai în fața ochilor! Călătorește spre cel mai îndepartat loc al lumii pentru a te cunoaște mai bine!”.

Norica Veșca-Popescu, artist plastic

Norica este semnatara expoziției de pictură pe care puteți să o descoperiți la Journey Pub, între 15 mai – 15 iunie 2017.

Portret de artist: Norica Veșcă-Popescu este profesor de arte plastice, absolventă a Universității de Arte din București, la clasa de pictură condusă de prof. Ștefan Câlția, promoția 2000. Este membru UAP cu expoziții personale realizate în țară, participări la expoziții de grup în străinătate (Italia, Grecia, Franta) și prezentă la saloane anuale de pictură, târguri de arte vizuale, beneficiară a unor burse de studii guvernamentale în Grecia și în Egipt.

Norica Veșca-Popescu a realizat costume și decoruri pentru filme (“Les Rois Maudits”,” Perfume. The story of a murderer”, “Modigliani”) având colaborari în trecut cu parteneri precum Castel Film, Media-Pro, Dada, Neico, Tempo, Muzeul Țăranului Român dar și proiecte de amenajări interioare, pictură murală pentru spații dedicate activitatilor pentru copii, design vestimentar etc.

Mesajul artistei. DreamSelfie in culori

Lucrările din această expoziție te îndeamnă la călătorie. Și este bine știut că, orice călătorie spre un loc anume pe glob, este dublată de o călătorie interioară. Vorbesc de stări, de trăiri pe care le ai la întâlnirea cu acel loc, apoi amintiri și povești pe care le porți cu tine toată viața.

Am intenționat să pun în imaginile pictate elemente care să te ducă cu gândul la spațialități pe care nu le poți recunoaște neapărat… fără nume, fără repere geografice. Apar doar personaje în căutare de locuri atemporale, unde să se regăsească: unele pe bicicletă, altele într-o alergare, cum suntem și noi. În fundal, secondează dinamica personajelor alte și alte imagini care se deruleaza ca un film al acestui spațiu atemporal.

Sunt cumva DreamSelfie-uri pe care le păstrăm cu noi toată viața, ca amprentă emoțională a experiențelor trăite.

Expozitia DreamSelfie în culori este o invitație: “Uită-te mai departe de ceea ce ai în fața ochilor! Călătorește spre cel mai îndepartat loc al lumii pentru a te cunoaște mai bine!”.

* Expoziția cu vânzare rămâne panotată la Journey Pub până în 15 iunie 2017.

Contact artist: Norica Veșcă-Popescu e-mail: casa_popescu@yahoo.com

Parteneri media: Radio Romania Cultural – Orasul Vorbeste, Radio Guerrilla, Romania Pozitiva, Pierdut prin Lume, Munteanu, Bookblog.ro, Filme-Carti.ro, Gratuitor, UrbanThings, Mamapetoc.ro, Literatura pe Tocuri

Articole similare

Participarea regizorului Alexander Hausvater la Master Class-ul Internaţional de Arte Vocale și Competiția Zamboki, 28 iulie – 3 august 2015, Ierusalim

Delia Marc

De la Big Bang la înţelegerea existenţei umane – Lansarea cărții Marele tot, de Sean Carroll

Jovi Ene

Programul complet al evenimentelor Adenium la Gaudeamus

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult