Stiri

Curtea Veche după Bookfest 2015: “Primul pas” de Klaus Iohannis, cel mai căutat titlu

credit foto_barna nemethi_1Duminică, 24 mai 2015, s-a încheiat cea de zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Curtea Veche Publishing a lansat, în prezența Președintelui României și a sute de cititori, volumul “Primul pas” de Klaus Iohannis, acesta fiind și cel mai căutat titlu la standul editurii. Volumele regale, literatura contemporană de limba cehă, cărțile de dezvoltare personală și profesională au fost de asemenea apreciate la standul editurii.

Deși această ediție Bookfest a avut mai puțini vizitatori ca cea din 2014, lansarea cărții Președintelui Klaus Iohannis, cel mai important eveniment al salonului de carte, a atras cei mai mulți vizitatori. Președintele României a rămas la standul editurii aproximativ o oră și jumătate, oferind și de această dată semnături pentru toți cei care și-au dorit un autograf.

Lansarea a avut loc sâmbătă, 23 mai, în prezența Primei Doamne, Carmen Iohannis, cu participarea directoarei editurii Curtea Veche, Iren Arsene, și a scriitorului Iulian Tănase. Volumul prezintă detalii din culisele campaniei electorale și din primele zile ale mandatului prezidențial. Primul tiraj a apărut în 20.000 de exemplare.

“Campania electorală a fost o perioadă complicată, intensă, dificilă, energizantă, paralizantă și totuși cred că pentru cei care au fost cât de cât conectați la ea a fost o perioadă interesantă. Pentru a nu uita cum a fost această campanie electorală am vrut să scriu, am vrut să rețin în scris aceste lucruri. Am vrut, pe de altă parte, să nu se piardă câteva concluzii pe care le-am tras și eu și alții în campanie”, a declarat Președintele Iohannis la evenimentul de lansare.

credit foto_barna nemethi_3Următorul titlu în topul preferințelor cititorilor a fost un volum regal destinat copiilor: “Maria a României. Regina care a iubit viața și patria” de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina. Volumul, splendid ilustrat de către Mihai Alexandru Mihail, este primul dintr-o nouă colecţie, Regii şi reginele noastre, ce cuprinde cărți destinate copiilor despre figurile importante ale regalității românești. Ideea acestei colecții a venit în urma observării, de către Asociația Curtea Veche, a nevoii acute de cărți pe înțelesul celor mici astfel încât cele mai importante subiecte, inclusiv istoria, să fie mai ușor asimilate, în contextul în care peste jumătate dintre români au dificultăți de înțelegere a textelor. Seria de cărți este coordonată la Curtea Veche Publishing de Adrian Cioroianu.

Al treilea cel mai căutat volum la standul Curtea Veche Publishing a fost “Pas cu pas” de Klaus Iohannis, primul volum semnat de Președintele României, bestseller al Târgului de carte Gaudeamus 2014.

Pe locul patru în topul vânzărilor s-a aflat un volum regal scris de istoricul Diana Mandache. “Cotroceniul regal” este un album excelent documentat și minunat ilustrat, dedicat uneia dintre cele mai importante clădiri istorice ale României. Ridicat inițial sub forma unei case domnești și a unei mănăstiri, palatul de azi a fost semnificativ extins și modernizat de Familia Regală a României, mai ales în timpul Regelui Carol I și al Regelui Ferdinand. Din paginile cărții aflăm detalii inedite despre suveranii României – atât episoade din culisele politicii internaționale, cât și întâmplări din viețile personale. Palatul Cotroceni a traversat și perioada comunistă, a fost sărăcit pe patrimoniul său și transformat în Palat al Pionierilor. Și după toate acestea, este azi sediul Președinției României, păstrând tot parfumul vremurilor prin care a trecut.

Cel de al cincilea titlu în topul vânzărilor la acest târg de carte a fost volumul Satantango de László Krasznahorkai. Autorul maghiar, premiat de curând cu distincția „Man Booker International Prize 2015”, este considerat una dintre cele mai originale şi mai profunde voci ale literaturii central-est europene. Volumul ilustrează, într-un stil unic, cercul vicios și lipsit de sens în care se învârte umanitatea, la infinit. Satantango este cunoscut și datorită adaptării cinematografice din 1994 realizate în viziunea regizorului avangardist Béla Tarr.

credit foto_barna nemethi_5

Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: The Hand of God, Sweet Tooth

Jovi Ene

Antisemitismul lui A.C.Cuza în politica românească, de Horia Bozdoghină

Dan Romascanu

Proiectie Terra Nova: A Quest for Meaning

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult