Stiri

Lansare de carte Convorbiri cu Mircea Daneliuc la Targul International Gaudeamus 2013

Lansare de carteEditura Adenium va invita sambata, 23 noiembrie 2013, de la ora 14:30, la lansarea volumului Convorbiri cu Mircea Daneliuc, de Alexandru Petria, aparut in colectia Punct RO. Evenimentul va avea loc la Ceainaria Gaudeamus Infinitea, aflata la nivelul 3.20 al Complexului Romexpo.

Alaturi de Mircea Daneliuc si Alexandru Petria, vor lua cuvantul Liviu Antonesei, directorul editorial al Editurii Adenium, si jurnalistul Viorel Ilisoi.

Volumul cuprinde patru interviuri realizate de Alexandru Petria cu marele regizor, scenarist si prozator Mircea Daneliuc in perioada aprilie-septembrie 2013. Dialogurile, excelent conduse de autorul volumului, conduc spre creionarea unui portret unic in viata culturala contemporana de la noi. O carte ca rezultat al unui exercitiu de sinceritate, intransigenta si lipsa de sfiala cu care Mircea Daneliuc ne-a obisnuit de-a lungul timpului, in toate ramurile culturale in care a excelat.

           Mircea Daneliuc (n. 1943) este un celebru regizor, scenarist, actor si prozator roman. Volume publicate: Pisica rupta (roman, editia I, 1997), Marilene (roman, 1999), Schiopul binemirositor (teatru, 1999), Doi pinguri (teatru, 2000), Apa din cizme (roman, 2000), Strigoi fara tara (roman, 2001), Carlo Carlini, iluzionism (teatru, 2003), Petru si Pavel (roman, 2003), Femei in ghips (teatru, 2005), Ora lanti (roman, 2007), Cele ce plutesc (roman, 2009), Doua spalari pe cap (proza scurta, 2010), Baiatul fara sprancene (nuvele, 2012). De acelasi autor, in anul 2013, la Editura Adenium au aparut volumele Pisica rupta (editia a II‑a, revazuta si intregita) si Ca un gratar de mici. Un picior de plai, cu spitul.

           Alexandru Petria (n. 1968) a debutat in revista Tribuna, in 1983. A publicat urmatoarele volume: Negutatorul de arome (poezii, 1991), 33 de poeme (1992), Zilele mele cu Renata (roman, 2010), Deania neagra (proza scurta, 2011), Calaul harnic (poezii, 2012) si Rugaciuni nerusinate & alte chestii (poezii, 2013). A colaborat cu poezie, proza si interviuri la toate revistele literare importante din tara. Dupa 1989, devine seful Comisiei pentru Abuzuri si Drepturile Omului in cadrul CPUN Dej si, alaturi de cativa prieteni, a pus bazele saptamanalului dejean Gazeta someseana. A fost redactor si reporter la mai multe publicatii: Zig-zag, Cotidianul, Hermes, Partener, Monitorul de Somes. A fondat propria publicatie, cu aparitie lunara, Realitatea de Bistrita-Nasaud, Dej si Gherla, al carei director este in prezent. Poeziile sale au fost traduse in catalana, maghiara, franceza, spaniola si olandeza.

Lansare de carte

Articole similare

Scriitorul, cenzura si Securitatea, de Bujor Nedelcovici

Codrut

Lavinia Branişte citeşte din volumul Escapada la Librăria Bastilia

Jovi Ene

„O noapte furtunoasă”, producție a Teatrului Arte dell’Anima la „Bucureștii lui Caragiale”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult