Stiri

Concursul LIBRARUL ISCUSIT – ediţia 2011 – se află la cea de-a doua etapă de evaluare!

În paralel cu proiectul cultural „Te aşteptăm în librărie!”, Editura Herald a organizat cea de-a treia ediţie a concursului Librarul Iscusit.

Concursul „Librarul Iscusit” este un proiect cultural cu acoperire naţională iniţiat de Editura Herald, la care s-au înscris peste 50 de librari din toată ţara.

[Invitaţia la concurs] [Formularul de înscriere] [Calendar] [Acordul cadru] [Grila de evaluare]

Concursul “Librarul iscusit” este un concurs de competenţă profesională ce se adresează librăriilor care au reţeta comercială librarul ca factor de decizie în gestionarea stocului de carte. La final, Editura Herald va acorda 3 premii pentru primii clasaţi în concurs şi diploma CENTRU DE EXCELENŢĂ pentru primele 10 librării clasate în concurs. Durata concursului este 1 iulie – 1 decembrie 2011.

OPŢIUNEA LIBRARULUI

 „Te aştept în librărie pentru că anume aici ne putem întâlni cu cele mai citite titluri de la Editura Herald; pentru că cele mai citite titluri sunt şi cele mai încărcate de sens, conţinut şi înţelepciune, iar toate acestea sunt de găsit doar în librărie. Aşa am înfăptuit pentru tine un top al celor mai cerute cărţi ale Editurii Herald şi am convins editura să le reediteze şi să ţi le ofere la promoţie.” (Librarul iscusit)

Coranul

Pentru a nu reduce lumea musulmană la imagini stereotipe, lectura Coranului, cartea sfântă pe care ea se întemeiază, este obligatorie. Conform tradiţiei, Coranul a fost păstrat de+a lungul timpului prin memorarea întregului text, cuvânt cu cuvânt. Traducerea de faţă, realizată din arabă de către prof. George Grigore, cu un aparat critic substanţial, ne face să înţelegem mai limpede credinţa unui Profet care a schimbat lumea.

Cartea tibetană a vieţii şi a morţii

Prefaţând această carte, Dalai Lama spunea că ea ne învaţă „cum trebuie înţeleasă adevărata semnificaţie a vieţii, cum să acceptăm moartea şi cum să-i ajutăm pe muribunzi şi pe cei morţi… Dacă rem să murim bine, trebuie să învăţăm să trăim bine; pentru a spera la o moarte senină, trebuie să cultivăm pacea în mintea noastră şi în modul nostru de viaţă”.

 Terapia prin râs

În domeniul psihologiei râsul este de mult timp recunoscut pentru calităţile sale benefice. Oamenii de ştiinţă au confirmat faptul că simţul umorului este un atribut necesar pentru cei care vor să funcţioneze la capacitate maximă. Umorul sporeşte creativitatea şi este unul dintre instrumentele cheie folosit pentru combaterea stresului. Lenny Ravich este unul dintre susţinătorii terapiei prin ras, cartea sa fiind o oglindă vie a optimismului.

Vieţile Maeştrilor

Drumuri ce străbat ţinuturi mirifice suspendate între cer şi pământ, întâlniri cu Maeştri tibetani deţinători ai unor puteri ce depăşesc cu mult capacităţile omului obişnuit, prezentarea unor doctrine iluminatoare aparţinând unui tezaur de înţelepciune necunoscut oamenilor din Occident, fapte extraordinare ce pot fi socotite adevărate miracole, iată doar câteva aspecte prezentate în această carte memorabilă.

Bushido – Codul samurailor

Samuraii reprezintă o castă de războinici întemeiată în Japonia în timpul shogunatului Kamakura. Bushido, codul principiilor morale ale acestor cavaleri, avea surse profund religioase: shintoismul şi budismul Zen. Samuraiul ducea o viaţă simplă şi sobră, ascetică şi care semăna mult cu cea a călugărilor, iar tehnicile de luptă au devenit totodată mijloace de desăvârşire interioară şi căi ce duc la iluminare.

Mintea e un mit

Tradiţiile tale te sufocă. Dar, din nefericire, nu faci nimic. De fapt, iţi place să fii sufocat. Iţi place povara sacului de gunoi cultural, deşeul mort al trecutului. Acesta trebuie să cadă de pe tine în mod natural. Pur şi simplu cade. Nu mai depinzi de cunoaştere, decât ca de o unealtă utilă spre a funcţiona sănătos în această lume.

Esenţa doctrinei budiste

În Esenţa reunită, un text de maxima lapidaritate, Venerabilul Pabongka Rinpoche oferea toate îndrumările necesare pentru parcurgerea caii spre trezie şi dobândirea Iluminării. În Esenţa doctrinei buddhiste, cu o vervă şi o claritate incomparabile, el a ştiut să pună în valoare profunzimea învăţăturii maestrului Pabongka, textul-sursă devenind astfel accesibil oricui.

Cartea spiritelor

Cartea spiritelor este rezultatul muncii de sinteză asupra unor informaţii despre fenomenele paranormale provenind din toate colţurile Europei şi Americii. Allan Kardec (pseudonimul lui Hippolyte Rivail, 1804-1869 – părintele spiritismului mondial) a organizat aceste informaţii în capitole tematice, inserând ocazional propriile concluzii în legătură cu unele dintre temele abordate.

Cartea tibetană a morţilor

Cartea tibetană a morţilor (Bardo Thodol) este un text esoteric, straniu, profund, tulburător, însă pe care am fi tentaţi să-l catalogam, cu optica noastră de europeni, ca fiind lipsit de credibilitate şi de-o îndrăzneală fără margini. În seria acestor scrieri, Cartea tibetană a morţilor este textul cel mai direct aplecat asupra fenomenului morţii, ca aplicaţie fidelă a doctrinei buddhismului tantric tibetan.

Milarepa, marele yoghin tibetan

Scrisă acum opt sute de ani de către Rechung Dorje Tagpa, biografia lui Milarepa frapează prin simplitate şi claritate, fiind considerată una din scrierile sacre  ale Orientului şi cartea fundamentală a Şcolii Kargyutpa. În Tibet, Jetsun-Kahbum poseda rara calitate de a fi preţuită atât de clasele literate şi învăţate, cât şi de oamenii obişnuiţi; ea narează viaţa celui mai îndrăgit personaj tibetan, socotit deopotrivă ascet ideal şi renumit poet şi autor de cântece.

Trezirea inteligenţei

O parte din temele prezentate în această carte reprezintă conversaţiile pe care Krishnamurti le-a purtat cu personalităţi marcante (Jacob Needleman, Alain Naude, Aldous Huxley), interesate de ideile lui. Aceste dialoguri nu sunt discuţii în sensul unor dezbateri sau argumentări, ci schimburi libere de idei între oameni având un scop comun şi năzuind să înţeleagă probleme fundamentale.

Magia Cerească

Agrippa îşi începe De occulta Philosophia declarând ca nimeni nu trebuie să se ocupe de magie dacă nu cunoaşte perfect fizica, matematica şi teologia. El vorbeşte despre magia naturală, dezvoltând teoria celor trei lumi: Elementalul, Celestul si Intelectualul; despre Numere şi despre magia ceremonială, ocupându-se de efectul numelor divine, de ierarhia îngerilor, de cele nouă clase ale spiritelor rele, de rituri, extaz şi puritate.

Manuscrisele de la Marea Moartă

Aproape toata lumea a auzit de scrierile ebraice străvechi ce au fost găsite în peşterile de lângă Marea Moarta. Aproape toata lumea a fost mişcată de aserţiunile savanţilor că acestea ar proveni din comunitatea în care „Ioan Botezătorul a predat, iar Iisus a învăţat”. Însă foarte puţini oameni au avut şansa de a citi manuscrisele, din simplul motiv că nici o traducere completă a lor nu a fost până în prezent accesibilă omului obişnuit.

Cartea lui Enoh

Cartea lui Enoh, scrisă probabil în sec. II sau I î.H. şi descoperită în Etiopia în 1773, este una dintre cele mai vechi mărturii mistice existente şi cel mai important text al corpusului pseudoepigrafic biblic. În ciuda caracterului său fragmentar, Cartea lui Enoh poate fi considerată expresia clară a trăirii şi cunoaşterii mistice din timpul Vechiului Testament cu consecinţe de netăgăduit şi în vremea celui Nou.

Ştiinţa numerelor

Ştiinţa numerelor a fost alcătuită cu ajutorul documentelor reunite de autor, atins deja de o boală foarte gravă ce urma sa curme o activitate întinsă pe mai mult de treizeci şi trei de ani. Este neîndoielnic că dacă autorul Ştiinţei numerelor nu şi-ar fi pus amprenta personală, opera sa nu ar fi căpătat aceeaşi însemnătate.

Terapia prin flori

Terapia originală cu remedii florale Bach se bazează pe descoperirile medicului şi filozofului englez Edward Bach care, inspirat fiind, într-un moment dificil al vieţii sale, înţelege legătura între corpul şi spiritul uman. Terapia cu remediile florale Bach este o terapie dinamică punând în acţiune forţele de autovindecare pe care fiinţa umană le posedă în mod nativ prin reconectare la „ghidul interior” care ştie şi poate să acţioneze pentru armonizarea şi echilibrarea globala.

Despre psihanaliză

Despre psihanaliză reprezintă prima expunere a teoriilor lui Freud, acesta străduindu-se să vorbească în prelegerile sale pe limba unui public cultivat, însă fără orientare medicală. Insistând asupra fenomenelor inconştiente, Freud a găsit o fărâmă de adevăr despre natura umană, iar prin  cercetările sale a întemeiat psihanaliza ca ştiinţă de sine stătătoare, scoţând-o de sub aripa biologiei şi anatomiei.

Darul Iubirii

Darul Iubirii reuneşte cele mai cunoscute opere ale lui Kahlil Gibran. Opera lui este formatoare de conştiinţă întrucât Gibran ne îndeamnă neîncetat să redescoperim partea spirituală a vieţii; mai presus de toate, el ne aminteşte, într-un mod emoţionant, ca omul este dator să lupte neobosit pentru libertatea şi demnitatea să, că sufletul se îmbolnăveşte în lipsa frumuseţii şi a iubirii.

Terapia destinului

Cartea de faţă are un aspect practic, ea propune o lucrare cu sine. Cartea aceasta nu-i un manual. Ea jalonează doar drumul. Este multă oralitate: însemnări de practică. Multe din capitolele cărţii au rezultat din practica, în timpul îndrumării Grupului de Optimizare umana.

Cunoaşterea de sine

Lobsang Rampa, unul dintre cei mai respectaţi autori în domeniu, a căutat prin intermediul vastei sale opere să pună la îndemâna cititorilor acele informaţii care să ducă la descoperirea puterilor latente în fiecare;  bine întrebuinţate, aceste însuşiri nebănuite pot duce la dezvoltarea armonioasa a fiinţei umane şi la găsirea unor căi care să conducă la eliberarea de suferinţă şi la o viaţă optimizată.

[Află mai multe despre concursul „Librarul Iscusit”]

[Urmăreşte un reportaj despre concursul „Librarul Iscusit”]

Articole similare

Un altfel de revelion: În Culise organizează un revelion în teatru

Jovi Ene

Concurs: Câștigă trei cărți semnate de scriitorul Codruț Constantinescu! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Vrei niște acțiune în viața ta? Dar niște “Motor! Acțiune!”?

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult