Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă o invitație dublă la Teatrul de Comedie, oferită de Editura All! – ÎNCHEIAT!

Frati-de-cruceEditura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, aniversează doi ani de la lansarea colecţiei Strada Ficţiunii, cu spectacolul de teatru Elling, ce se va juca marţi, 14 mai, pe scena Teatrului de Comedie.

Așadar, Editura All și Strada Ficțiunii vă oferă o invitație dublă pentru piesa de teatru de marți, 14 mai, ora 18.30, eveniment care se va întâmpla la Teatrul de comedie (Sala Radu Beligan).

Despre eveniment:

Piesa de teatru Elling are la bază romanul Fraţi de cruce, de Ingvar Ambjørnsen, ce va fi lansat în aceeaşi seară pe scena Teatrului de Comedie în prezenţa lui Alex. Ştefănescu (critic literar), George Mihăiţă (director Teatrul de Comedie), Viorel Zaicu (director editorial Grupul Editorial ALL) şi Mario De Mezzo (CEO Grupul Editorial ALL).

Fraţi de cruce, de Ingvar Ambjørnsen, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi autori norvegieni contemporani, a apărut de curând în colecţia Strada Ficţiunii, traducere din limba germană de Monica-Livia Grigore.Romanul lui Ambjørnsen, care a fost adaptat într-un film nominalizat la Oscar, reuşeşte să ofere, prin vocea şi privirea unice ale protagonistului său, o viziune surprinzător de profundă asupra vieţii. Fraţi de cruce este în acelaşi timp un elogiu adus prieteniei şi o meditaţie asupra societăţii contemporane. Ambjørnsen creează, din încercarea lui Elling de a se integra în lumea din afara coconului protector al casei sale, o comedie duioasă, deşi niciodată siropoasă. Îl înzestrează pe Elling cu o voce copilăresc de directă, căreia îi adaugă însă un strop de furie, suficient cât să transforme tonul cărţii într-unul captivant şi excentric.“ (The Guardian)

sigla-Teatrul-de-Comedie1Editura ALLFA are un portofoliu bazat în special pe literatură, oferind titluri dintre cele mai variate, pentru toate vârstele şi gusturile. În 2011 a lansat colecţia Strada Ficţiunii, în care sunt reunite romane clasice, contemporane şi populare (bestselleruri).

Pentru a castiga invitația dublă la teatru, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Ce carte ati dori sa cititi din Colecția Strada Fictiunii si de ce?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
  • să locuiți în București, în împrejurimi sau ”aiurea”, dar să puteți ajunge marți la teatru;
  • participantul să fie fan pe Facebook al Filme-carti.ro și al Străzii Ficțiunii.

Câştigătorul va fi desemnat, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, de către echipa Filme-carti.ro, prin jurizare, pentru cel mai inspirat răspuns oferit la întrebarea noastră.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 12 mai 2013, inclusiv (până la 23.59 :D), iar castigatorul va fi desemnat luni de dimineața, va fi anuntat pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale și va primi o invitație dublă pentru piesa de teatru de marți, 14 mai, ora 18.30, de la Teatrul de comedie (Sala Radu Beligan).

Succes!

Concursuri Online

Later edit (13 mai 2013): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.

Cel mai inspirat raspuns:

Laura: ”Chiar: FRATI DE CRUCE, de Ingvar Ambjørnsen, tocmai pentru ca-mi place sa am posibilitatea unei comparatii: intre carte si spectacol.”

Felicitari!

Articole similare

Curs: O introducere în dialogurile lui PLATON (6-10 iulie)

Jovi Ene

Lansarea volumului „Biserici, secte, erezii? Dialoguri fără prejudecăţi despre marile tradiţii creştine” de Cristian Bădiliţă şi Otniel Vereş

Jovi Ene

Seara de Astronomie: Asteroizi. De la Ceres la 2017 CS17, cu Adrian Șonka, astronom

Jovi Ene

10 comments

Dobre Alina 9 mai 2013 at 17:06

Cred ca as citi „Magazinul de sinucideri” intrucat pare o carte construita pe mai multe straturi: unul al curiozitatii existentei unui asemenea magazin, dar si unul de natura psihologica, al mecanismelor de gandire ce impring oamenii sa recurga la acest gest definitiv, si anume sinuciderea.

Roxana F 9 mai 2013 at 19:52

„Daca citesti asta inseamna ca am murit” de Andrew Nicoll, pentru povestea amuzanta a circarului neamt care nu accepta sa moara in rulota sa inainte de a-si spune povestea cel putin excentrica, prin care a ajuns pe tronul Albaniei in locul regelui, cu care seamana „ca doua picaturi de apa”

Arsene Grig 10 mai 2013 at 09:55

As prefera „Portretul unui bărbat imatur”, de Luis Landero.Imi plac analizele psihologice…

Laura 10 mai 2013 at 10:02

Chiar: FRATI DE CRUCE, de Ingvar Ambjørnsen, tocmai pentru ca-mi place sa am posibilitatea unei comparatii: intre carte si spectacol.

Daniel Flore 12 mai 2013 at 09:19

Mi-a plăcut foarte mult cartea”Scoala pentru „prosti”de Sasa Sokolov,datorită limbajului pe care îl foloseste,jocului de cuvinte,fanteziei textului,care uneori m-a ametit.Acest elev Cutare,încearcă să ordoneze relatiile pe care le are cu cîtiva dintre oamenii din apropiere.Mi-a plăcut foarte mult,cum scriitorul redă sistemul de învătămînt al Rusiei comuniste din acea vreme,cum acesti elevi Cutare,duc un proces de adaptare sau inadaptare la realitatea acelor vremuri.Toate aceste întâmplări sunt relatate de un copil cu deficiente mintale,personajele lui sunt unele reale,vii,altele reînviate,fantastice,ciudate.Mi-a plăcut cum autorul dialoghează cu personajul.Acest elev Cutare este din păcate schizofrenic,neînteles de societate,si nici măc

Iulia B. 12 mai 2013 at 16:43

Mi-e greu sa aleg o singura carte, m-am uitat pe toate cele trei sectiuni ale colectiei (Clasic, Contemporan si Bestseller si din toate as alege cateva carti). Am o simpatie speciala pentru Rudyard Kipling si al lui Kim, o carte pe care o iubesc de-a dreptul si pe care am descoperit-o in adolescenta. Insa daca este vorba despre cartea care ar fi prima alegere la citit acum, ar fi cu siguranta „P.S. Te iubesc” a Ceciliei Ahern. Am vazut filmul si subiectul mi se pare induiosator si fascinant – o poveste a doua suflete pereche ce trece peste timp si dimensiune, iubindu-se si dincolo de mormant. As alege cartea pentru ca sunt sigura ca va aduce detalii frumoase in plus, asa cum se intampla in general in cazul cartilor de succes ecranizate.

Victor Dascalu 12 mai 2013 at 20:11

Frati de cruce, (Ingvar Ambjørnsen) – pentru tot ceea ce poate fi. Si mai mult decat atat.

Ramona Ion 12 mai 2013 at 21:17

Cu ocazia concursului lansat mai sus am dat o raita printre toate titlurile colectiei „Strada Fictiunii” si cred ca incet, incet le voi comanda mai pe toate. Dar pentru aceasta ocazie am sa aleg „Visul lui Joy” de Lisa See din doua motive: primul ar fi ca prietena mea Diana prea a vorbit cu patos despre acesta carte si sunt sigura ca merita sa fie citita, si al doilea ar fi necunoscutul in care se avanta eroina principala ce seamana foarte bine cu necunoscutul in care ne aruncam zilnic pentru a obtine experiente nebanuite.

Iustina 12 mai 2013 at 21:29

„Timpul iubirilor perfecte” de Tiago Rebelo pentru ca imi plac povestile de dragoste care reusesc sa depaseasca orice obstacol.

Diana 12 mai 2013 at 21:55

FIUL
de Michel Rostain- pentru ca imi plac dramele,o carte care te face sa o citesti cu mult interes si suspans.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult