Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă două pachete de câte două cărți despre samurai, oferite de Editura Herald – ÎNCHEIAT!

moartea_samurailor_ronini_persp_mareEditura Herald si Filme-carti va invita la un concurs prin care poti castiga două pachete de câte două cărți, de la care poti invata mai multe despre legendarii samurai din Japonia. Fiecare dintre cele două pachete conține următoarele cărți: ”Moartea samurailor ronini”, de Tamenaga Shunsui și Bushido. Codul samurailor, de Inazo Nitobe.

Precizăm că, în luna decembrie 2013, urmează să apară în cinematografele din toată lumea filmul urmeaza sa apara in cinematografele din toata lumea filmul ”47 Ronin”, cu Keanu Reeves, ce are ca bază chiar povestea din ”Moartea samurailor ronini”.

Despre carti :

1.  Moartea samurailor ronini”, de Tamenaga Shunsui

In Japonia, razbunarea istorica a roninilor seniorului Asano Takumi-no-kami Naganori din timpul shogunatului lui Toku-ga-wa Tsunayoshi a dat nastere unei adevarate materii narative, pe numele sau Chushingura. Epopeea celor patruzeci si sapte de ronini a facut obiectul mai multor romane, a intrat in repertoriul teatrului de papusi traditional bunraku si a teatrului-dans kabuki, a cunoscut numeroase productii cinematografice si ecranizari pentru televiziune, ceea ce face din Chushingura una dintre cele mai iubite si vii povesti japoneze.

bushido_nou_persp_mare2. Bushido. Codul samurailor, de Inazo Nitobe.

Bushido, Codul samurailor este o incercare de a dezvalui una din minunatele fete ale sufletului japonez. Nu stim de unde a venit acest popor in arhipelagul pe care il populeaza in prezent. Sa fi venit din insulele sudului ca o ramura a rasei malaeze sau din continentul asiatic ca un membru al marii familii mongole? Antropologia si lingvistica n-au dat pana in prezent un raspuns decisiv. Cert este ca stramosii lui s-au instapanit peste cele peste patru mii de insule, din timpuri preistorice; si-au durat cu “darzenia de bronz” a caracterului lor o lume in care si-au plantat ciresii, templul si caminul, pe un pamant bantuit de taifunuri, zguduit de cutremure, invapaiat de vulcani, si au dat lumii, prin urmasii lor, o civilizatie ce ne starneste admiratia. Din randul acestor fii ai soarelui s-au ivit samuraii.

Celor două cărți, Jules le-a făcut recenzie pe blogul nostru: Moartea samurailor ronini” și Bushido. Codul samurailor”.

Pentru a castiga unul dintre cele două pachete de cărți oferite de Editura Herald, va rugam sa raspundeti la urmatoarea intrebare:

Care este lucrul care vă impresionează cel mai mult la Japonia și de ce?

Va incurajam, de asemenea, sa dati un like paginii de facebook a editurii si un like paginii de facebook Filme-carti.ro!

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, de pe același computer etc.);
  • cei doi câştigători vor fi desemnați, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, astfel: unul, prin tragere la sorti prin intermediul Random.org și unul, pentru cel mai inspirat răspuns, de către echipa Filme-carti.ro.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 13 octombrie 2013, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi fiecare cele două cărți, ”Moartea samurailor ronini”, de Tamenaga Shunsui și Bushido. Codul samurailor, de Inazo Nitobe.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (14 octombrie 2013): Tragerea la sorti a avut loc astazi, primul castigator fiind ales prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 90 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca am asezat comentariile în ordinea cronologică, iar castigator este comentariul care a respectat condițiile de participare.

123

1. Câștigătorul desemnat prin tragere la sorți este așadar comentatorul Ama I, care a dat următorul răspuns: ”Ciresii… parcurile cu ciresi… ceaiul baut de familiile care ies la picnic sa adulmece mirosul covorului de flori de cires. Floarea de cires simbolizeaza norii fiind metafora efemeritatii vietii. “Arta razboiului” este de referință pentru o plaja foarte larga… de la strategii pana la sportivi de performanta, trecand prin filozofie si medicina. Fascinanta Japonia…”.

2. Cel mai inspirat comentariu a fost considerat, de către echipa Filme-carti.ro, Irina P., care a dat următorul răspuns: ”Ce ma impresioneaza cel mai mult la Japonia.De unde sa incep?Sa fie oare orasele pline de culoare si nebunie,agitatia organizata de pe strazile marilor orase.Te fac sa te simti de parca ai ajuns in viitor.Intr-un viitor controlat de cele mai noi tehnologii si cele mai bizare inventii.Alt aspect care ma fascineaza la Japonia: oamenii.Te intampina peste tot cu un zambet politicos si modul in care ei pun mai mult accent pe colectiv decat pe individ.Imaginatia lor este fascinanta : in dorinta de a se distanta de strictetea societatii , chiar si pentru cateva clipe, ii vezi costumati in cele mai nebunesti costume, la concursurile de cosplay.Metoda si ambitia japonezului de a pune in balans traditionalul cu modernul este un alt lucru demn de admirat.Templele, ce te intampina cu linistea lor complementeaza perfect nebunia din marile orase.Sa fie oare Japonia , civilizatia perfecta?In aparenta este, cu siguranta, cel putin pentru mine.”.

Felicitari!

Articole similare

Stiri de la TIFF 2011 – Proiecţii-eveniment de neratat

Delia Marc

Azi lansare de carte: Doua ghiduri pentru intelegerea pietei imobiliare autohtone

Jovi Ene

Câştigători premii Oscar 2014

Jovi Ene

89 comments

Vladu Cristina 7 octombrie 2013 at 10:20

Ma fascineaza cultura lor, istoria incarcata de spiritualitate si arta prezenta care exprima trecutul foarte bine.

Acsinte Oana 7 octombrie 2013 at 10:24

Cel mai mult ma impresioneaza laJaponia ardoarea cu care ei creeaza lucruri si cred in ele. Din punctul meu de vedere acesta este un lucru rar si demn de respect!

simona vajaianu 7 octombrie 2013 at 10:25

Japonia a fost si este pentru mine o lume fascinanta. Imi doresc sa aflu cit mai multe lucruri despre istoria si obiceiurile acestei tari. Sint un exemplu de ordine, disciplina si , de ce nu, civilizatie.

Taner 7 octombrie 2013 at 10:30

Japonia…o tara fara resurse, si care se reinventeaza mereu. Au o putere impresionanta, o cultura fabuloasa si reusesc sa renasca ca si pasarea phoenix. Sunt un exemplu de natiune!

Claudia Badila 7 octombrie 2013 at 11:17

Imi place Japonia pentru constiinciozitatea, corectitudinea si onoarea de care dau dovada cetatenii ei. Cel putin in mare parte. Imi place ordinea si disciplina care domnesc si care mie imi confera un fel de liniste.

Bleotu Macrina 7 octombrie 2013 at 11:35

Modestia,corectitudinea si cinstea.

V.Andrea 7 octombrie 2013 at 12:06

Consider ca Japonia are cele mai multe traditii…traditii care se pastreaza si azi. Traditia care ma fascineaza este “hanami”, adica privirea florilor de cires (“sakura”).
Totodata, ma fascineaza povestile despre samurai si templele.
Japonia e fabuloasa, incitanta si intriganta!

roxana g 7 octombrie 2013 at 12:22

Imi place Japonia pentru ca e o tara asiatica de mare intindere! Imi plac , in primul rand felul oamenilor de a fi.

Daniela 7 octombrie 2013 at 12:47

Ceremonia ceaiului mi s-a parut de o eleganta si delicate iesita din comun. Cana de ceai pe care eu beau fara sa o gust de multe ori, devine, in Japonia, moment de reculegere, de prezentare si de meditatie. Sper sa am sansa sa vad mai multe ceremenii de ceai.

roberts 7 octombrie 2013 at 13:01

ma fascineaza obiceiurile, traditiile, rafinamentul dar si barbaria lor!

alex 7 octombrie 2013 at 13:06

relieful aceste tari.

vasile 7 octombrie 2013 at 13:23

simtul onoarei, cultul lucrului bine facut, traditiile care le respecta si azi…

Cristina Alexandru 7 octombrie 2013 at 13:59

Ma impresioneaza consecventa lor si temeritatea cu care si-au sustinut si aparat idealurile in toata istoria umanitatii.

Alexandra 7 octombrie 2013 at 14:34

Ma fascineaza cultura lor, istoria incarcata de spiritualitate si arta prezenta care exprima trecutul foarte bine.

gal diana cristina 7 octombrie 2013 at 14:41

Ma fascineaza Japonia pt obiceiurile si traditiile lor ce sunt respectate si astazi.

Mihaela L 7 octombrie 2013 at 15:12

Puterea lor de a renaste intr-un timp foarte scurt, organizarea si determinarea, seriozitatea.

remus 7 octombrie 2013 at 16:21

disciplina si sentimentul datoriei implinite pana la capat.

parasca 7 octombrie 2013 at 17:33

modul cum privesc viata renascand din propria cenusa…sa nu uitam de enola gay…

Andreea Bianca Serban 7 octombrie 2013 at 17:41

Totul.De la traditii la istorie..,pana la felul de a fi al oamenilor.

Isabela 7 octombrie 2013 at 17:48

Japonia este una din cele mai frumoase tari din lume care are cu ce te impresiona.Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum și o multitudine de insule mici.Elementul ce ma impresioneaza cel mai mult la Japonia este cultura.Asemenea multor altor tari, Japonia are o cultura bogata, lucrul ce diferentiaza aceasta tara de celelalte este frumusetea acestei culturi.Toate persoanele de gen feminin din aceasta tara asiatica emana delicatete si blandete.Acum cativa ani am vizionat filmul: The Last Samurai (2003), un film extraordinar si intrigant care vorbeste despre cultura japoneza si despre samurai.Japonia este o tara ce ofera foarte multe elemente fascinante de studiat.Din punctul meu de vedere este o tara ce merita vizitata si sper sa ajung si eu sa imi indeplinesc acest vis.

Puiu Silvia 7 octombrie 2013 at 17:53

Cultura, traditia, patriotismul…sunt multe!

sims 7 octombrie 2013 at 18:39

Fiecare tara este frumoasa in felul ei si ne incanta privirile, ne impresioneaza sufletele prin traditiile ei, prin arhitectura si obiectivele turistice pe care le detine si nu in ultimul rand prin caracterul oamenilor care o locuisc si felul lor de a fi. Personal la Japonia nu ma impresioneaza atat istoria si cultura, de altfel cu adevarat deosebita cat solidaritatea de care au dat si dau dovada mereu acesti oameni in urma devastarilor de care a avut parte tara lor prin cutremurele si tzunamile care au lovit-o, ma impresioneaza corectitudinea lor ca indivizi care desi au gasit magazinele deschise si nepazite in urma acestor tragedii nu au luat decat strict ceea ce aveau nevoie din ele si mai lasau si banii la casa. Sunt lectiile de moralitate ale acestui popor care ma impresioneaza in mod deosebit si de la care sper sa luam si noi macar 1% invataminte….

Irina 7 octombrie 2013 at 19:10

Ma fascineaza Japonia pentru traditiile pe care le au,mi se par foarte interesante

Alina. 7 octombrie 2013 at 19:13

Stilul de foarte diferit de viata al japonezilor, cultura lor extraordinara si disciplina lor !

Madalina G 7 octombrie 2013 at 19:48

Să reuşim să privim o ţară după binele şi răul pe care îl săvârşeşte înseamnă să reuşim să înţelegem politica şi străfundul inimii ei. Japonia!! O ŢARĂ despre care cunosc multe, dra ttuşi nu ştiu nimic. Mă gândesc la oameni, la mine în primul rând, şi mă visez o japoneză, alături de famlia mea, de prietenii mei. Arhitectura, tradiţiile şi obiceiurile, cultura, sărbătorile proprii, (care, de altfel mă impresionează până la starea supremă: cred că dacă aş avea onoarea să particip la o sărbătoare japoneză, aş participa la Sărbătoarea păpuşilor-când familiile japoneze cu fete expun în interiorul casei un set de păpuși reprezentând vechea familie imperială.) Când mă gândesc la o ţară străină, mă gândesc la oamenii ei, la sufletul acelor oameni, care au luptat cu tot ce le-au stat în cale şi au reuşit.
Renasc cu fiecare victorie, recrează ceea ce au pierdut şi nu se dau bătuţi! Ar trebui să împrumutăm câte ceva de la ei, căci, chiar avem ce 🙂
Baftă tuturor

VASI 7 octombrie 2013 at 20:43

Seppuku(Hara-Kiri)=Onoarea valora(si cred ca si in zilelel noastre) pentru un japonez mai mult decât viaţa,dovadã incontestabilã a curajului, loialitãţii, onoarei şi verticalitãţii morale.Un gest unic si radical incatcat de simbol si de o mare valoare.Nu stiu cati ar fi in stare sa apeleze la acest gest mai ales la noi in aceste vremuri

Vlad Adriana 7 octombrie 2013 at 20:57

Japonia este fascinanta si ma impresioneaza arhitectura si stilul de viata al japonezilor.

Adrian 7 octombrie 2013 at 21:17

Cultura lor si devotamentul fata de tara…

Cotutiu Adrian Florin 7 octombrie 2013 at 22:17

Cea mai impresionanta caracteristica a Japoniei / japonezilor este disciplina. Aceasta este baza solida pe care s-a inaltat Japonia moderna, din secolul al XIX-lea incoace. Disciplina, veche mostenire de pe vremea samurailor, a facut posibila reinventarea Japoniei, transformarea spectaculoasa a poporului nipon dintr-unul retrograd si inchistat in mentalitati medievale, intr-unul capabil sa devina a II-a economie a lumii. Disciplina a facut dintr-o tara lipsita de materii prime o mare putere constructoare si exportatoare de bunuri finite care aduc plusvaloare si bunastare.

Alina S 7 octombrie 2013 at 22:20

Ma impresioneaza tehnologia japoneza si frumusetea simplitatii pusa in valoare in orice domeniu.

Vlad F. 7 octombrie 2013 at 23:00

Politete, amabilitate, oameni zambitori si o grija exacerbata sa nu se deranjeze cu nimic, un semen pe altul, asa am citit ca ar sta lucrurile acolo, in Japopia.

Cefalan Dragos 8 octombrie 2013 at 09:03

Cel mai mult ma impresioneaza laJaponia ardoarea cu care ei creeaza lucruri si cred in ele. Din punctul meu de vedere acesta este un lucru rar si demn de respect!

Suhov Valentin 8 octombrie 2013 at 09:11

Ma fascineaza cultura lor, istoria incarcata de spiritualitate si arta prezenta care exprima trecutul foarte bine.

pauna oana 8 octombrie 2013 at 09:15

Imi place cultura lor: cartile lor,istoria lor,miturile lor,samuraii,tehnologia,budhismul,modul in care vad ei viata,ritualicul.

CRISTI LIVIU 8 octombrie 2013 at 09:16

Imi place la Japonia tot dar mai ales seriozitatea si respectarea cuvantului dat de catre un japonez.

Pavalache Sebastian Ionut 8 octombrie 2013 at 09:19

Ma fascineaza la Japonia cultura, istoria si traditia tarii, obiceiurile japonezilor, arhitectura, obiectivele turistice

Stefanica Marius 8 octombrie 2013 at 09:42

Imi place faptul ca pentru japonezi onoarea si constiinta sunt mai presus decat lucrurile materiale, spre deosebire de o mare parte dintre crestini, care au cedat manipularii exercitate prin mass-media si internet. Totusi, lucrurile incep sa se schimbe si pentru ei…

florin micu 8 octombrie 2013 at 09:52

de cand am vazut filmul HARAKIRI in anii 60, am ramas fascinat de fanatismul acestor oameni; personajul emblematic a acestui popor este SAMURAIUL care impresioneaza prin devotamentul pana la moarte !Codul onoarei acestor razboinici cuprinde : spirit de sacrificiu ,respectul fata de cuvantul dat, sfidarea mortii la datorie , devonament total . UMILINTA pentru ei n-are decat un final :HARAKIRI

Monica Daliu 8 octombrie 2013 at 11:06

Imi place mult ambitia lor si puterea de care dau dovada oamenii de acolo, sunt niste caractere minunate care ar trebui sa fie exemplu pentru oricine.

Adrian Balan 8 octombrie 2013 at 11:24

Admir dovotamentul fata de tara si de familie care se regaseste in toate traditiile japoneze.

Irina P. 8 octombrie 2013 at 11:37

Ce ma impresioneaza cel mai mult la Japonia.De unde sa incep?Sa fie oare orasele pline de culoare si nebunie,agitatia organizata de pe strazile marilor orase.Te fac sa te simti de parca ai ajuns in viitor.Intr-un viitor controlat de cele mai noi tehnologii si cele mai bizare inventii.Alt aspect care ma fascineaza la Japonia: oamenii.Te intampina peste tot cu un zambet politicos si modul in care ei pun mai mult accent pe colectiv decat pe individ.Imaginatia lor este fascinanta : in dorinta de a se distanta de strictetea societatii , chiar si pentru cateva clipe, ii vezi costumati in cele mai nebunesti costume, la concursurile de cosplay.Metoda si ambitia japonezului de a pune in balans traditionalul cu modernul este un alt lucru demn de admirat.Templele, ce te intampina cu linistea lor complementeaza perfect nebunia din marile orase.Sa fie oare Japonia , civilizatia perfecta?In aparenta este, cu siguranta , cel putin pentru mine.

Borca Mircea 8 octombrie 2013 at 11:47

Ma impresioneaza arta ceaiului Ikebana si nu in ultimul rand arta culinara.

emme 8 octombrie 2013 at 13:01

cultura lor fascinantă

Krisztina 8 octombrie 2013 at 13:40

DETERMINAREA si AMBITIA de a reusi. Demn de admirat, ca sa nu zic de invidiat. Competitivi din toate punctele de vedere, au demonstrat lumii ca se poate.

Skater 8 octombrie 2013 at 14:22

Ma impresioneaza modul lor de viata, total diferit de cel european, precum si traditiile lor specifice, care ii confera unicitate.

rosca raluca daniela 8 octombrie 2013 at 14:36

Japonia…o tara fara resurse, si care se reinventeaza mereu. Au o putere impresionanta, o cultura fabuloasa si reusesc sa renasca ca si pasarea phoenix. Sunt un exemplu de natiune!

Constantin Catalin C 8 octombrie 2013 at 14:40

Japonia este un model de disciplina si seriozitate.

Stepanschi George 8 octombrie 2013 at 14:48

Pe mine ma fascineaza la ei abnegatia cu care muncescpentru putin.

maria 8 octombrie 2013 at 15:53

munca, seriozitate, disciplina, bun-simt…

ony 9 octombrie 2013 at 00:01

corectitudinea, devotamentul cu care intreprind lucrurile si religia lor

Alex 9 octombrie 2013 at 00:10

Pentru mentalitatea oamenilor, sacrificiul pentru tara, corectitudinea si iubirea pentru patrie a japonezilor.

Ungureanu Gabriela 9 octombrie 2013 at 09:41

Pentru mentalitatea oamenilor, sacrificiul pentru tara, corectitudinea si iubirea pentru patrie a japonezilor.

maria 9 octombrie 2013 at 10:10

munca lor neintrerupta, traditiile privind onoarea

Ecaterina 9 octombrie 2013 at 10:17

Ma fascineaza civilizatia japoneza de cand am descoperit cartile Ameliei Nothomb. Demnitatea cu care infrunta greutatile, onoarea, mentalitatile, traditiile care te lasa fara cuvinte ne demonstreaza ca sunt o natie care se apropie de Dumnezeu.

Ioniche Daniela Iuliana 9 octombrie 2013 at 11:44

Ma fascineaza cultura , obiceiurile , traditiile .

anaxor 9 octombrie 2013 at 12:11

Imi place pt ca are lucruri de la care pot invata

Szabo Eugen Mihai 9 octombrie 2013 at 12:30

Ornamentele care simbolizeaza zeitatile

victor m. 9 octombrie 2013 at 14:53

Cel mai mult ma impresioneaza asemanarea Japoniei cu Romania, cel putin din punctul de vedere al transporturilor feroviare: ambele tari au trenuri suspendate. Ale lor sunt suspendate pe tot felul de poduri si viaducte futuriste, ale noastre sunt suspendate pe bune cum da o ploaie (sau o ninsoare) mai serioasa. 🙂

Iuliana 9 octombrie 2013 at 15:10

Bunul simt, respectul fata de tot ce-i inconjoara

Diana C. 9 octombrie 2013 at 16:00

Japonia ma impresioneaza prin cultura, inovatie, putere de munca, demnitate si prin mentalitatea izvorata din strabuni de a face totul intr-un anumit fel pentru ca asa e corect, chiar daca acest lucru presupune un sacrificiu personal.

Gabi 9 octombrie 2013 at 17:39

Sunt recunoscator culturii japoneze in special pentru budismul zen, si pentru modul in care si-l reprezinta pe Buddha

Maria Magdalena P 9 octombrie 2013 at 18:01

Demnitatea.

nastase antonio 9 octombrie 2013 at 18:01

Japonia este o frontiera culturala, un loc unde istoria si traditia se impletesc, un spatiu unde zgarie-norii si povestile despre samurai si onoare sunt la ele acasa.

Marina 9 octombrie 2013 at 19:27

Japonia in sine reprezinta un continent cultural,cu un stil de viata occidental imbinand traditiile milenare cu tehnica inteligenta a viitorului.Cel mai fascinant lucru la Japonia este ca fiecare activitate are un ritual….ritualul de imbaiere,ritualul ceaiului,felurile de mancare si mai ales gradinile dantelate.Japonia este pur si simplu fascinanta…primavara cand infloresc ciresii este o nebuloasa totala…istoria lor templele budiste credinta cultura totul imbie atmosfera superba atunci cand te gandesti la Japonia.

Mihai T. 9 octombrie 2013 at 19:57

Nu pot spune ca imi place mai mult decat Romania. Fiecare tara si loc are o unicitate aparte, asa cu este si in Japonia. Este un punct de reper cultural si istoric. Imi place sa admir aceste lucruri. De ce? Pentru ca asa pot face asemanari si deosebiri cu alte culturi.

Paul Stefan 9 octombrie 2013 at 21:55

Imi place Japonia pentru ca are locuri minunate, locuri ce merita batatorite pentru unicitatea pe care o transmit. Cred ca frumusetea acestor locuri inseamna acasa.

CHIRITA LENUTA LARISA 9 octombrie 2013 at 22:00

Imi plac foarte mult traditiile japoneze, onoarea si respectul pe care-l au fata de semenii lor.

Ursu George 9 octombrie 2013 at 22:02

Spiritul plin de luciditate si modul in care si-au revenit dupa multiple cataclisme care s-au abatut asupra lor. Dupa parerea mea acest popor si aceasta tara beneficiaza de un relief extrem de nefavorabil…acest lucru i-a facut sa fie un popor exceptional.

Bumbaru Daniel 9 octombrie 2013 at 23:35

Cultura, gheisele, samuraii, traditiile, gastronomia.

Curieru I. 10 octombrie 2013 at 19:33

Imi place gastronomia, pentru ca reprezinta un lucru unic si valoros in lume.

Nemo E. 10 octombrie 2013 at 19:50

Cand aud sau vorbesc despre Japonia, ma gandesc la locurile frumoase ce fascineaza fiinta umana! Cultura japoneza reuseste sa se impuna prin reprezentantii oameni de cultura ce au dus-o pe cele mai frumoase culmi. Gasrronomia acestei natii reprezinta un punct de atractie pentru turistii care doresc sa se bucure de preparate in care se investeste pasiune si placere. Asadar, Japonia ramane un colt de taram ce merita strabatut!

Moldovan Georgiana 10 octombrie 2013 at 22:01

Pe langa traditia extraordinar de bogata in lucruri si fapte si atmosfera, imi mai place foarte mult cum japonezii pot crea un lucru simplu, din ceva simplu si monoton, in ceva foarte frumos ca decoratiune in interior dar si in exterior. Iar arta origami a inceput de acolo si s-a dezvoltat doar datorita lor.

Andrei J 11 octombrie 2013 at 10:31

Tradiția și cultura Japoniei,atât pentru complexitatea acestora cât și pentru pentru faptul ca se păstrează până și în zilele noastre.

George P 11 octombrie 2013 at 13:14

Traditia, mentalitatea de luptator, gastronomia, obiceiurile si tot ce tine de cultura si obiceiurile acestui popor indepartat.

Cr2013 11 octombrie 2013 at 14:30

Pentru traditiile Japoniei si cultura impresionanta, pentru taria conducatorilor acestei tari in trecutul sau, pentru sacrifiul oamenilor pentru o societate mai buna.

Doldoran Corina 11 octombrie 2013 at 15:14

Nivelul lor de trai…Sînt printre cele mai longevive populaţii din lume.

Bidianu Dan Valentin 11 octombrie 2013 at 18:49

Traditia, cultura, mentalitatea si exotismul

Popescu Oana-Maria 11 octombrie 2013 at 20:13

Sunt mare consumatoare si iubitoare de ceaiuri si ma fascineaza ceremonia ceaiului specifica Japoniei.

Ama I 11 octombrie 2013 at 21:03

Ciresii… parcurile cu ciresi… ceaiul baut de familiile care ies la picnic sa adulmece mirosul covorului de flori de cires. Floarea de cires simbolizeaza norii fiind metafora efemeritatii vietii. “Arta razboiului” este de referință pentru o plaja foarte larga… de la strategii pana la sportivi de performanta, trecand prin filozofie si medicina. Fascinanta Japonia…

Masinutza 11 octombrie 2013 at 23:22

Imi place Japonia pentru stilul de viata al oamenilor si pentru traditiile lor specifice.

Lexus 12 octombrie 2013 at 12:51

Sunt pasionat de ceaiuri, deci e clar ca ma pasioneaza Japonia pentru numeroasele sortimente de ceaiuri, imi place enorm de mult sa caut pe internet informatii despre fiecare ceai in parte 🙂
Dar sa nu uitam si cultura fascinanta a Japoniei, precum si modul de gandire al oamenilor din aceasta fantastica tara!

Vasile C. 12 octombrie 2013 at 16:31

Imi plac locurile mirifice din Japonia, pentru ca ele sunt unice ca bucura fiinta din fiecare dintre noi.

Gica C. 12 octombrie 2013 at 16:44

Imi place in mod deosebit cultura lor si mancarurile traditionale, pentru ca aceste lucruri ii fac unici.

Roacher 13 octombrie 2013 at 14:00

Cel mai mult imi place la japonezi stilul lor de viata, total diferit fata de cel european.
De asemenea imi place cum sunt construite casele lor.

horade 13 octombrie 2013 at 18:01

Japonia reprezinta pentru mine onoarea samurailor, traditia unica a ritualului ceailui, suprematia tehnologiei in lipsa resurselor naturale, spiritul castei gheiselor, respectul din familia nipona si nu in ultimul rand cultura unui popor mandru.

Vilnei Raluca 13 octombrie 2013 at 18:38

Imi place Japonia pentru ca nu este Romania, este la 360 de grade fata de tara noastra.
Imi place Japonia pentru florile de cires

Alexandra. 13 octombrie 2013 at 18:54

Harnicia lor, deoarece par neobositi!

cristina 13 octombrie 2013 at 19:27

cred ca nivelul de trai,frumustea tarii,si isoria lor,cu gheise cu samurai,foarte interesanta aceasta tara.TARA SOARELUI RASARE

iobanicu 13 octombrie 2013 at 23:46

Tot timpul am fost impresionat de codul de onoare al razboinicilor samurai, denumit Bushido, prin care acestia isi aratau devotamentul pana la sacrificiu fata de suzeran si dispretul in fata mortii. Tot la samurai intalnim si practica denumita “harakiri”, care era un fapt voluntar de sinucidere, in vederea evitarii captivitatii sau sa-si demonstreze credinta neconditionata fata de stapan.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult