Stiri

Intilniri cu cititorii: Negru si Rosu, de Ioan T. Morar

NRÎn perioada 7-17 octombrie 2013, Ioan T. Morar îşi va întîlni cititorii din Bucureşti, Timişoara, Arad şi Lugoj cu prilejul lansării romanului Negru şi Roşu, apărut de curînd în colecţia “Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală.

Programul de evenimente:

Bucureşti 
Luni, 7 octombrie, ora 18.00, la Librăria Bastilia (Pţa Romană nr. 5)
Prezintă, alături de autor: Dan C. Mihăilescu, Mircea Mihăieş

Timisoara
Marţi, 15 octombrie, ora 18.00, Librăria Cartea de Nisip (Victor Vlad Delamarina nr. 1)
Prezintă, alături de autor: Cornel Ungureanu, Mircea Mihăieş, Daniel Vighi
Arad
Miercuri, 16 octombrie, ora 18.00, Librăria Corina din Arad (Str. Mihai Eminescu)
Prezintă, alături de autor: Mircea Mihăieş

Lugoj
Joi, 17 octombrie, ora 17.00, Galeria Pro Arte Lugoj (Str. Al. Mocioni Nr. 1)
Prezintă, alături de autor: Mircea Mihăieş, Cristian Ghinea, Dorin Murariu

afis_NR

Georgian Nicolau este un tînăr promiţător: elev fruntaş al Liceului Militar din Câmpina, admirat de colegi şi apreciat de profesori, îşi doreşte cu ardoare o carieră de ofiţer. Aceasta l-ar ajuta să se rupă de trecutul său, de colonia de ţigani din care provine şi de casa mizeră în care au rămas mama şi fraţii săi. Nimeni nu-i ştie secretul şi nici nu-l poate bănui, căci Georgian are tenul deschis la culoare şi ochi albaştri şi, în plus, şi-a inventat un trecut de român. Iar visul i se îndeplineşte. Georgian urcă pe scara ierarhică, participă la cucerirea Odessei şi ajunge chiar un apropiat al idolului său, mareşalul Antonescu. Însă trecutul pe care s-a străduit atît de mult să-l ascundă îl ajunge din urmă cînd mama şi sora sa sînt deportate în Transnistria, împreună cu mulţi alţi ţigani, din ordinul mareşalului. Atunci Georgian va trebui să ia o decizie, iar viaţa lui îşi va schimba cursul odată cu istoria.

IOAN T. MORAR (n. 13 aprilie 1956, Şeitin, judeţul Arad) a absolvit, ca şef de promoţie, în 1981, Facultatea de Filologie a Universităţii din Timişoara, secţia română-franceză.

attachment1.2În perioada 1981-1986 a fost profesor de limba şi literatura română la Liceul Industrial „Textila”  din Lugoj. Din 1987 devine redactor al revistelor Viaţa studenţească şi Amfiteatru. După 1989 lucrează la Cuvîntul şi Alianţa Civică. Între 1990 şi 1991 este redactor-şef la „Varietăţi”, TVR, de unde pleacă prin demisie. Este membru fondator al Academiei Caţavencu.

Din toamna anului 2004 pînă în 2009 este şi senior editor la Cotidianul. A realizat mai multe emisiuni de televiziune, activînd, pînă în 1996, în grupul Divertis. În 2010 a fost numit consul general la Marsilia, funcţie din care a fost schimbat în 2012. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

A publicat volumele de versuri: Vară indiană (Albatros, Bucureşti, 1984; volum distins cu premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor), Fumul şi spada (Cartea Românească, Bucureşti, 1989), Şovăiala (Brumar, Timişoara, 2000; volum distins cu premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor), Neruşinarea (Brumar, Timişoara, 2003) şi Paloarea (Brumar, Timişoara, 2010).

Poeziile sale au fost traduse în engleză, franceză, polonă, spaniolă şi maghiară, în antologii şi reviste culturale.

La Editura Polirom a mai publicat Lindenfeld (ed. I, 2005; ed. a II-a, 2006; ed. a III-a, 2013; roman distins cu Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi) şi Cartea de la capătul lumii. Noua Caledonie: la un pas de Paradis (2007).

Articole similare

Concurs ”10 ani de Filme-cărți.ro”: Câștigă un pachet de cărți Editura Paralela 45! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 30 martie – 1 aprilie 2012

Delia Marc

Donează citind. Intră în Clubul de ficţiune ALL

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult