Stiri

Claude Lelouch spune povestea unor Iubiri din trecut

O personalitate de necontestat a cinematografiei franceze si internationale, Claude Lelouch aduce in premiera pe marile ecrane din Romania cea mai recenta productie a sa, filmul Iubiri din trecut, din 24 septembrie in cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPRO si in reteaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacau).

,,Intotdeauna am fost un regizor care prefera sa-si urmeze vocea inimii”, a declarat maestrul. ,,In acest film am condensat toate sentimentele, pasiunile si obsesiile mele. Intr-un fel, este rezultatul celor 50 de ani de visuri si emotii”. Iubiri din trecut a prins viata pe 8 iunie 2009 in Romania, filmarile fiind continuate apoi in orasul francez Beaune, localitate in care Claude Lelouch a infiintat o scoala de cinematografie.

Primul ,,Motor!” s-a spus in Studiourile MediaPro din Buftea, regizorul scriindu-si mai departe povestea in locatii celebre din centrul si imprejurimile capitalei: ArCuB, Tribunalul Bucuresti, Teatrul National, Casa Scriitorilor, Palatul Mogosoaia si pe strazile romantice din centrul istoric al Bucurestiului.

Din distributie fac parte vedete consacrate ca Anouk Aimee si Dominique Pinon, dar si actori la inceput de cariera, precum Audrey Dana, Samuel Labarthe, Laurent Couson, Giles Lemaire si Jacky Ido. Pe generic se regasesc si actori romani – Zoltan Butuc, Stefan Velniciuc, Ingrid Bisu, Nicolle Gheorghiu si Marie Beldiman au avut onoarea de a lucra alaturi de nume sonore ale cinematografiei franceze, dar si cu muzicieni celebri: Massimo Ranieri, Liane Foly si Raphael.

Filmat in 5 saptamani, Iubiri din trecut reuseste sa cuprinda intr-un mod ingenios sase decenii de istorie europeana vazute prin ochii personajului principal feminin, Ilva, interpretata de actrita Audrey Dana. Inspirat din cartea lui Lelouch – Ces Annees la, Iubiri din trecut prezinta cu multa emotie povestea unei femei al carei curaj si atitudine contureaza perfect silueta eroinei moderne.

Ilva (Audrey Dana) este surprinsa in film incepand din copilarie si pana la maturitate: o tanara a carei viata amoroasa este la fel de intortocheata precum un labirint. Ea cunoaste pe rand iubirea unui francez, a unui ofiter german, apoi se indragosteste de doi soldati americani. Desi fiecare dintre relatiile sale a fost reala si sincera, in final acesti barbati nu au reprezentat decat episoade din viata Ilvei, destinul purtand-o in cu totul alta directie.

Iubiri din trecut poate fi vizionat in premiera in Romania, din 24 septembrie, in cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPRO si in reteaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacau). Filmul este distribuit de MediaPro Distribution.

Articole similare

Editura Herald va ureaza Sarbatori Fericite!

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Mecanica haosului”, de Daniel Rondeau! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Cele mai bune cărți ale ultimului an vor fi premiate pe 28 martie în cadrul Galei Premiilor Observator cultural 2016

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult