Stiri

Augustin Cupșa în turneu la Timișoara, București, Brașov, Galați și Craiova cu romanul ‘Așa să crească iarba pe noi’

Augustin Cupșa în turneu cu romanul Așa să crească iarba pe noi, apărut în colecția „Scriitori români contemporani“ a Editurii Humanitas

Editura Humanitas vă invită în perioada 5–16 martie la evenimentele dedicate romanului Așa să crească iarba pe noi de Augustin Cupșa, apărut în colecția „Scriitori români contemporani“, coordonată de Andreea Răsuceanu.

Iubitorii de literatură din Timișoara, București, Brașov, Galați și Craiova sunt așteptați să participe alături de Augustin Cupșa și invitații săi la dezbaterile despre noul său roman Așa să crească iarba pe noi – „o remarcabilă carte despre lumea noastră. Cu ceea ce ne oferă ea spre recunoaștere și, în același timp, cu ceea ce are ea straniu și, poate e prea mult spus, incredibil“ (Cosmin Ciotloș).

Într-o atmosferă salingeriană, cu o tensiune și o violență care plutesc în aer, pentru a izbucni în final cu o forță care deturnează definitiv viețile tuturor personajelor, romanul lui Augustin Cupșa creează o lume întreagă, cu legi nescrise, dar imuabile, un paradis înșelător, al inocenților, cu peisaje mirifice care ascund de fapt răul în formele sale cele mai subtile.

„Acum sunt departe de casă, dar şi acolo m-am simţit de prea multe ori înstrăinat, nefiind tocmai de-al locului. Craiova a rămas unde am lăsat-o, părăsită în mijlocul câmpiilor cu buruieni şi mărăcini, cu drumuri prăfuite, cu şine de tren care sclipesc în soarele ucigător, iar timpul ei stă odată cu lucrurile deja trăite. Am scris despre Sud pentru că Sudul e o stare, şi chiar dacă pleci de acolo, Sudul vine cu tine oriunde te-ai duce.“ (Augustin Cupșa)

Programul evenimentelor

Timișoara – luni, 5 martie, ora 18.30, Librăria „La Două Bufnițe“
Vor vorbi: Augustin Cupșa și Alexandru Oravițan

București – joi, 8 martie, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu
Vor vorbi: Augustin Cupșa, Angelo Mitchievici și Cosmin Ciotloș
Moderator: Andreea Răsuceanu

Brașov – vineri, 9 martie, 18.00, Librăria Humanitas
Vor vorbi: Augustin Cupșa și Adrian Lăcătuș
Moderator: Mihail Vakulovski

Galați – miercuri, 14 martie, ora 18.30, Librăria Humanitas
Vor vorbi: Augustin Cupșa și Doru Căstăian

Craiova – vineri, 16 martie, ora 17.30, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, sala „Acad. Dinu C. Giurescu“
Vor vorbi: Augustin Cupșa, Maria Dinu și Petrișor Militaru

Articole similare

Concurs: Câștigă 3 cărți ” Vera Atkins. Povestea celei mai importante agente secrete originare din Romania din al Doilea Razboi Mondial”! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Program special de 1 Iunie la standul Israel din cadrul Bookfest: filme de animație și concursuri

Jovi Ene

Editura Litera la Gaudeamus 2018 – Noutăți

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult