Stiri

Andrei Ruse în dialog cu bloggerii la Librăria Dalles

ZarazaMiercuri, 21 mai, la ora 19.00, la Librăria Dalles din Bucureşti (Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18), Andrei Ruse va răspunde întrebărilor bloggerilor pornind de la cel mai recent roman al său, Zaraza, apărut de curînd la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, şi în ediţie digitală.

Întreabă:
Dragoş C. Butuzea, chestiilivresti.blogspot.com
Adrian Ciubotaru, adrianciubotaru.ro
Jovi Ene, filme-carti.ro

Invitaţi speciali:
Gelu Diaconu
Vasile Ernu
Eugen Istodor

Moderează: Marius Ghilezan, Bookiseala.ro

O seară banală de toamnă din 1928 se transformă, pentru un tînăr student la Conservator, în momentul de graţie cînd acesta urcă pentru prima oară pe scenă. Trei ani mai tîrziu, la Berlin, Cristian Vasile va înregistra poate cea mai frumoasă piesă de dragoste a epocii, Zaraza, devenind repede cel mai iubit dizeur al timpului său. Povestea lui, de la glorie la decădere, într-o altă seară banală din 1947, este pusă în scenă bucată cu bucată, după mai bine de doi ani de documentare şi investigaţie continuă ale autorului, care s-au terminat odată cu găsirea mormîntului fără nume şi fără cruce al personajului său principal. O călătorie fascinantă în Bucureştiul agitat şi efervescent al interbelicului, presărată cu poveşti de dragoste, de prietenie, de trădare şi de loialitate în vremuri tot mai tulburi, de rezistenţă şi devotament pentru artă şi libertate, o aventură aproape nebună a împlinirii visului de a deveni nemuritor. O perioadă de aur a unei ţări, dar şi o perioadă cu tensiuni politice violente, război şi moarte. Alături de Cristian Vasile, Ion Pribeagu, Ionel Fernic, Jean Moscopol, Zavaidoc, Maria Tănase, Gică Petrescu, Mihail Sebastian sau Mircea Eliade sînt doar cîteva dintre personalităţile readuse la viaţă dintr-o lume care s-a vrut a fi ştearsă şi uitată pe nedrept, dar care încă este păstrată în amintire.

„Nu poţi realiza lucruri de excepţie dacă nu ajungi la acea simplitate fascinantă, în măsură să emoţioneze. Să emoţionezi prin sinceritate şi firesc. Să păşeşti în scenă ca pe stradă.” (Cristian Vasile)

Andrei Ruse s-a născut în Bucureşti, în decembrie 1985. Este promotor cultural, specialist în comunicare şi PR, mai ales pe zona online. În 2007 a debutat cu volumul de poezie Black Job, iar în 2008 a publicat romanul Soni, ajuns la ediţia a treia, care a devenit repede una dintre cele mai iubite cărţi în rîndul adolescenţilor. În 2011 a publicat romanul Dilăr pentru o zi, iar din 2012 a început să lucreze la romanul Zaraza, proiect pentru care a primit şi bursa Jean-Jacques Rousseau din partea Akademie Schloss Solitude. După numeroase colaborări cu site-uri şi comunităţi online, din 2012 a înfiinţat, în calitate de director şi project manager, revista Hyperliteratura.ro, în prezent una dintre cele mai citite publicaţii culturale din ţară. A derulat diverse campanii de promovare de carte, a organizat şi a participat la numeroase evenimente (dezbateri, lecturi, conferinţe) şi este cunoscut pentru crearea primului video-trailer pentru o carte românească.

A susţinut mai multe lecturi publice şi a participat la numeroase evenimente în străinătate (Berlin, Stuttgart sau Leipzig), i-au apărut fragmente de roman sau proze scurte în reviste/antologii cunoscute din Europa. www.andreiruse.ro

Puteti confirma participarea la eveniment aici:
https://www.facebook.com/events/1504477249775528

Zaraza

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 17 – 19 decembrie 2010

Delia Marc

InDArt o da pe teatru la Clubul Taranului

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefila (14 – 20 octombrie 2013)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult