Stiri

Adio, tovarasi! – Farewell, Comrades! – 2011

Adio, tovarasi! – Farewell, Comrades! – 2011
Regizor: Andrei Nekrasov
Producatori executivi:
Christian Beetz, Olivier Mille
Scenariul: Jean-François Colosimo, György Dalos şi Andrei Nekrasov
Coproducţie Gebrueder Beetz Filmproduktion şi Artline Films

In fiecare joi, incepand cu data de 24 noiembrie ora 22.10 pe TVR1, veti putea urmari episoadele productiei internationale a acestei saga documentare regizate de Andrei Nekrasov.

Site oficial: http://farewellcomrades.tv/

Documentarul, a cărei realizare a fost începută acum trei ani, este rezultatul unei munci titanice, având la bază peste 700 de ore de materiale filmate provenind din surse atât din Europa de Vest cât şi din ţările fostului bloc comunist. Pentru a putea selecta materialul care urma să fie inclus la montaj, a fost nevoie de o bază de date indexată pe bază de cuvinte-cheie.

Din partea României, cu materiale de arhivă au contribuit TVR şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc

Povestea documentarului este realizată cu imagini filmate în 12 ţări, care îl poartă pe spectator înapoi spre evenimentele ce au au determinat încheierea Războiului Rece şi care continuă să marcheze ordinea mondială.

Detalii inedite despre producţie :

  • Au avut loc 70 de zile de filmare în 12 ţări.
  • Au fost realizate peste 70 de interviuri pentru serialul TV şi peste 30 de interviuri speciale pentru platforma web (disponibilă în curând pe HotNews).
  • Interviurile s-au desfaşurat în 13 limbi.
  • Au fost accesate peste 33 de arhive publice din Est şi Vest, 35 de arhive private şi au fost selecţionate peste 310 de ore de material de arhivă.
  • Sunt implicaţi 5 co-producători est-europeni: Eureka Media (PL), Havas Films (HU), Hi Film Productions (RO), Trigon Production (SK), Hyper Market Film (CZ).
  • Serialul va fi difuzat pe 7 canale de televiziune est-europene: TVP, MTV, TVR, Czech TV, Slovak TV, LRT, ERR.
  • ”Adio, Tovaraşi!” este programat de 16 canale de televiziune din 14 ţări: Germania, Franţa, Irlanda, Polonia, Cehia, Slovacia, Lituania, Grecia, Finlanda, Norvegia, Elveţia, Estonia, România, Ungaria.

Farewell Comrades! Interactive from Nick Pastucha on Vimeo.

Articole similare

Dupa 50 de ani, o noua traducere a romanului CRIMA SI PEDEAPSA de F.M. Dostoievski

Jovi Ene

Romanul Cosmopolis de Don DeLillo va fi lansat la Festivalul „Les Film de Cannes à Bucarest”

Jovi Ene

O sovietohagiografie

Codrut

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult