Cartile pe care le oferim in aceasta saptamana sunt din colectia „Carti fundamentale” a Editurii Herald:
–Comentariu alegoric al legilor sfinte dupa lucrarea de sase zile, de Philon de Alexandria: “Acest opus face parte dintr‑un corpus de aproximativ 50 de scrieri, redactate in greaca si cuprinzand comentarii biblice foarte apropiate de omiliile rabinice cunoscute sub numele de midrasim. Este o carte foarte importanta pentru studiul inceputurilor patrologiei crestine, de vreme ce comentariile philoniene au fost imitate de primii scriitori bisericesti: Origen si Clement Alexandrinul si, prin intermediul lor, de Sfintii Parinti: Grigorie de Nyssa, Dionisie Areopagitul, Ambrozie, Maxim Marturisitorul etc. Desi autorul sau n‑a fost un scriitor crestin, interpretarile sale se apropie foarte mult de cele date de crestini Vechiului Testament. Comentariul … este de asemenea important prin faptul ca se constituie poate intr‑un prim exemplu de intertextualitate: el face dovada ca se pot citi, unele prin altele, textele fundamentale a doua (cel putin) culturi, scrierile filosofilor greci (cu precadere cele presocratice, stoice, platonice si aristotelice) si cele sacre ebraice (Geneza, Exodul, Numerii, Leviticul si Deuteronomul).”
–Tripura Rahasya (Taina Zeiţei supreme) : “Tripura Rahasya (Taina Zeitei supreme), o carte foarte pretuita de Sri Ramana Maharshi si din care el cita adesea, este unul din marile tratate clasice ale spiritualitatii hinduse in care este expusa filosofia advaita. Tripura „este numita Brahma in Vede, Visnu de catre visnuiti, Siva de catre sivaiti, Sakti de catre saktasi. Cu adevarat nu exista nimic in afara Ei. . . Constiinta Unica – Sri Tripura – strafulgera sub forma diverselor fenomene ale universului”. Tripura Rahasya este socotita o carte sacra, intrucat se considera ca pastreaza in paginile ei o invatatura capabila sa ofere Eliberarea; nu trebuie sa uitam ca in India orice cautare metafizica implica intotdeauna un tel soteriologic.“
Pentru a castiga aceste doua carti, va rugam sa dati un “Like” paginii de Facebook a site-ului Filme-carti.ro si sa ne scrieti acolo care este citatul dvs. preferat dintr-o religie a lumii (crestinism, iudaism, budism, hinduism, islamism, sintoism etc.).
Asteptam comentariile dvs. pe pagina de Facebook pana miercuri, 30 noiembrie 2011, inclusiv, iar castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti, va fi anuntat pe aceasta pagina si pe pagina de Facebook.
Puteti vizualiza alte carti interesante din colectia „Carti fundamentale”, pe site-ul Editurii Herald!
Succes!
Later edit (11 decembrie 2011): In urma tragerii la sorti, castigatoare a iesit Alexandra Hancianu, care a scris pe peretele nostru de pe Facebook urmatorul citat:
„Acela dintre voi care este fara de pacat, sa arunce prima piatra. (Iisus)”
Felicitari!
5 comments
Iubirea! Este aripa daruita de Dumnezeu sufletului pentru a urca la el. – Michelangelo Buonarotti
Amanarea este actul de deces al unei hotarari bune
Toate traditiile religioase majore poarta acelasi mesaj, care este dragoste, compasiune si iertare, singurele lucruri importante care ar trebui sa faca parte din viata noastra de zi cu zi. Dalai Lama
dar din dar se face rai
Nu uitati sa trimiteti citatul si pe Facebook, acolo se tine concursul 😉