Stiri

A apărut romanul Ani cu alcool și sex, de Cristina Nemerovschi

La Editura Herg Benet, în colecția Radical din 7, a apărut romanul Ani cu alcool și sex, de Cristina Nemerovschi. Cea de-a treia carte a autoarei, Ani cu alcool și sex, este atât un prequel, cât și un sequel al romanului de debut, Sânge satanic. Personajele din controversatul Sânge satanic revin cu noi întâmplări și introspecții, umorul negru nu lipsește, iar viziunea asupra societății românești, în continuă schimbare, este mai nihilistă ca oricând.

Lansarea noului roman al Cristinei Nemerovschi va avea loc în cadrul târgului de carte Gaudeamus 2012, pe data de 24 noiembrie, de la ora 18, la standul Editurii Herg Benet.

Până la data de 30 noiembrie, cartea poate fi comandată cu autograful autoarei din librăria online a editurii.

Ce putem citi în Ani cu alcool și sex:

Ani cu alcool și sex continuă nihilismul, mizantropia, ironia, revolta împotriva societății manelizate, reflecțiile originale, scenele necenzurate și detaliate de sex și umorul spumos din Sânge satanic. Romanul reia carismaticul și controversatul personaj M., cu pasaje temporale din diferite perioade ale vieții sale, viața celei “mai mișto ființe care a existat vreodată pe lume”. Scena întâmplărilor este când Bucureștiul, cu barurile și cluburile în mare parte dispărute între timp, când Vama Veche, dar nu numai. În jurul lui M. gravitează atât personaje noi, la fel de memorabile, cât și aceiași R., B., A. sau D. Nostalgie, răfuiala cu timpul, dorința de a păstra intacte sentimente și ființe încheagă firul epic al întregii cărți.

Dur și extrem, dar și mai întunecat-romantic decât Sânge satanic, Ani cu alcool și sex este atât un prequel, cât și un sequel, lăsând cititorul avid în așteptarea cărții care va încheia trilogia unui nihilism actual, dezinhibat, inimitabil și adesea autoironic.

N-o să devin mediocru.

N-o să devin sclav.

N-o să-mi fie rușine să fac chetă și să port piercing-uri la 85 de ani.

N-o să mă uit la televizor ca vita și să uit de mine în timpul ăsta.

N-o să port chiloți albi și șosete albe.

N-o să mă uit la comedii romantice.

N-o să beau o cafea cu Andreea Bănică, nici pentru 10.000 de euro.

N-o să citesc cărți de self-help.

N-o să merg la munte doar ca să fac grătar.

N-o să fac sex cu un bărbat trecut de 60 de ani.

N-o să merg la nunți și botezuri.

N-o să iubesc niciodată România.

N-o să-mi iau bicicletă.

Ani cu alcool și sex, la fel ca Sânge satanic, este un ghid artistic de supraviețuire într-o Românie șocant de imbecilizată, o Românie care depășește orice distopie, oricât de pervers și minuțios imaginată ar fi aceasta.” (Cristina Nemerovschi)

Un fragment din roman poate fi lecturat aici.

Despre Cristina Nemerovschi:

Supranumită de critici “rebela literaturii române de azi”, Cristina Nemerovschi s-a născut la București. A urmat Facultatea de Filosofie și un master de filosofia matematicii, finalizat cu o dizertație centrată pe analiza lucrărilor lui L. Wittgenstein. De asemenea, este licențiată în Comunicare și Relații Publice.

Romanul său de debut, Sânge satanic, a apărut în 2010 la editura Herg Benet, fiind reeditat câteva luni mai târziu. Cartea a reprezentat atât un succes de critică dar mai ales de public, devenind, în numai un an, un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără și inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. Sânge satanic a primit referințe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess. Romanul a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture. Câteva traduceri sunt în pregătire.

Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a apărut în 2012 la editura Herg Benet. Cartea a fost supusă controverselor încă din primele luni, câteva lecturi fiind întrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente și indecente”. A doua ediție a cărții a fost anunțată pentru sfârșitul anului 2012.

Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât și internaționale.

“Cristina Nemerovschi scrie în acvaforte despre plictiseală, depresie, lene și dezgust, despre alcool, droguri, viața la limită. Navigând, cu o abilitate ce denotă un talent absolut remarcabil, între realism sau hiperrealism și coșmăresc, între halucinație și magma tenebroasă a peisajelor interioare din mintea unui personaj beat sau drogat, Cristina Nemerovschi săvârșește veritabile tururi de forță în schimbarea registrelor stilistice.
Cu scriitura ei dură și sensibilă, sarcastică și tandră totodată, servind o anti-estetică personală, Cristina Nemerovschi se dovedește rebela literaturii române de azi.” (Radu Voinescu)

Articole similare

Uganda – o aventură în inima Africii care schimbă viața. Povestea satului de la poalele unui ghețar care dispare de la o zi la alta

Jovi Ene

Start pentru inscrierile Let’s Go Digital!

Jovi Ene

Despre egoism și alți demoni: lansare de carte ”Nimicul”, de Hanif Kureishi

Carmen Florea

1 comment

codrut constantinescu 14 noiembrie 2012 at 09:41

Cu siguranta trebuie citit acest roman de forta, in stilul clasicilor rusi. Imi aduce aminte putin de Gogol, Tolstoi si Dostoievski cu putin sos de Kafka…In mod sigur “Ani cu alcool și sex” duce la un inevitabil “sange satanic”

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult