Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefila (29 octombrie – 4 noiembrie 2012)

-Adina de la Buticul cu filme si carti scrie laudativ despre “Dupa dealuri“, filmul lui Cristian Mungiu despre care se vorbeste foarte mult zilele acestea: “Cristian Mungiu recreează un micro-univers complet detașat (sintagma După Dealuri creionează la rîndu-i acest univers), camera de filmat se așează (încerc a sublinia ceva uman prin acestă aplecare a expresiei) de fiecare dată la masă alături de personaje așa cum a facut-o și în 432 și ca un ascultător prezent, dar tăcut, ia parte la amalgamul de laicism și spiritualitate ce plutește aburind deasupra mămăligii și a mâncărurilor sărăcăcioase. Filmul abundă în secvențe lungi, statice, dar dinamizate de un incredibil dialog și de un joc actoricesc impecabil, pe alocuri filmul devine extrem de amuzant, de un sarcasm scuzabil, element pe care nu îl regăsim în profunzimile și-n vâscozitatea lui 432.” Despre film, a scris si Dan pentru Filme-carti.ro.

Lucian scrie pe Marele Ecran o prezentare larga despre cele doua filme lansate saptamana trecuta, Dupa dealuri si Skyfall. Sau “de ce e bine să mergeţi la unul şi de ce să-l evitaţi pe celălalt”: “Regizorul nu caută vinovaţi. Poate că nici nu a fost scopul său să răspundă la întrebarea care a stat pe buzele tuturor în 2005: cum a fost posibil aşa ceva? Totuşi, o face. O face prin însăşi distanţa pe care o ia faţă de poveste. El dă zoom out. În cele mai multe mîini, atîtea planuri intercalate (relaţia dintre Alina şi Voichiţa, raporturile din cadrul obştii mănăstireşti, contactele cu diversele “instituţii”, secvenţele cu familia adoptivă etc), s-ar sfărîma ca la o jonglerie ratată cu farfurii chinezeşti. Dar strunite de Mungiu ele nu sunt construcţii artificiale. Dimpotrivă, toate fac clic în poveste, în mod natural.”

-Georgiana scrie pe Anzhela Movies despre “”Trick or Treat”: top filme care nu ingrozesc pentru Halloween”: “Sarbatoarea celtica initial numita All Hallows’ Even, (sarbatoarea crestina a tuturor sfintilor) a fost preluata de multe popoare occidentale, astfel ca de cativa ani are ziua de 31 octombrie rezervata distractiei si mai putin scopului initial. Daca de Halloween se recomanda vizionarea unor filme horror, eu am gandit sa fac altceva si sa va construiesc un carnaval al filmelor intunecate, dar care sa nu sperie. Daca va fi o idee buna, confirmati-mi. Eu una stiu ca nu vreau sa agit spiritele chiar in noaptea cu pricina asa ca o sa fiu cumpatata in nominalizari. Probabil ca v-ati dat seama ca Tim Burton este prezent cu mai multe productii, Christina Ricci la fel. dar am alte multe surprize in tolba. “Trick or Treat”?” Un articol foarte interesant si documentat.

-Tot pe Anzhela Movies despre o alta noua aparitie pe marile ecrane romanesti in saptamana ce a trecut, Love is All You Need (2012): “”Love Is All You Need” atinge uneori acute majore la capitolul romantism, lucru care ii denigreaza integritatea fortata, dar coborand usor, usor povestea in viata noastra de zi cu zi, pana la urma intelegem ca nu ar fi putut fi altfel. Un film lejer care nu incomodeaza, ramane o productie ca oricare alta care inspira doar eleganta pentru contributia unei femei regizor. Pentru o poveste matura cu doi adulti care gasesc la ceas tarziu, licarirea unei sperante in iubire, va recomand caldurosul “Cairo Time”, ce surprinde doi oameni la fel de simpli, dar cu mult mai profunzi in simtiri.” Nota ei: 6.5.

-Pe blogul Film-Cultura-Arta, Maria ne povesteste despre Les Diaboliques, filmul lui Henri-Georges Clouzot: “Thriller-ul psihologic Les Diaboliques este unul dintre cele mai bune filme ale regizorului, fiind considerat un clasic al genului și situându-se pe locul 49 în topul „100 Scariest Movie Moments”. Adesea numit „cel mai bun film pe care Alfred Hitchcock nu l-a făcut”, se crede că este filmul care a influențat Psycho din punct de vedere vizual și al atmosferei.  Les Diaboliques este un excelent film alb-negru, ce pare și azi la fel de „fresh” ca în anii ’50, în care suspansul este „ca la el acasă” și atunci când crezi că îți oferă o clipă să respiri ușurat, imprevizibilul își face locul pentru a-ți tăia, din nou, răsuflarea.”

(Jovi)

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:

Tower Heist(2011)

Van Diemen’s Land (2009)

Mission: Impossible”, serialul celebru din anii 1966-1973

Red Lights(2012)

Upside Down(2012)

Noiembrie in filme”, un editorial despre filmele de noiembrie

Articole similare

Povestea unei medalii olimpice: ”Băieții din barcă”, de Daniel James Brown

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefilă (27 iunie – 10 iulie 2016)

Dan Romascanu

Prin blogosfera literara (23 – 29 iunie 2014)

Dan Romascanu

2 comments

Alexandru Angela 7 noiembrie 2012 at 17:20

multumesc pentru nominalizari 🙂 inainte doar va citeam si ma gandeam cine sunt oamenii aceia mentionati acolo, acum sunt parte din grupul lor. multumesc pentru aceasta mica bucurie !

Reply
Jovi 7 noiembrie 2012 at 19:51

Cu multa placere, Georgiana 🙂
Ai avut niste articole superbe in saptamana ce a trecut!

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult