Interviu

„Ruxx” prezintă o oglindă a Bucureștiului de dinainte de pandemie (Interviu cu Marian Olteanu, Dragoș din RUXX)

RUXX, serialul Max Original regizat de Iulia Rugină și Octav Gheorghe, a ajuns la final. Cele opt episoade pot fi vizionate pe HBO Max.

Actorul Marian Olteanu, cel care interpretează personajul Dragoș, ne povestește despre experiența sa.
Pentru cei care nu au văzut încă serialul, Dragoș e un tânăr care, din dorința de a avea o viață mai bună, face cele mai proaste alegeri. E dealer de droguri și asta îi definește relația cu iubita, Denisa, de la care încearcă să stoarcă mereu bani, mai ales că e fiica unui arhitect celebru, Moscu, a cărui soție, Liliana, candidează la postul de primar. Deși Denisa are o relație tensionată cu familia, Dragoș o împinge mereu să ceară sau să accepte bani, tratându-și relația impulsiv, imatur și toxic.

Care sunt lucrurile care te-au atras la scenariu, universul și personajele RUXX?

Mi-a plăcut cum aproape toate personajele ajung să interacționeze, nefăcând parte din aceleași clase sociale. Dragoș e un băiat care se învârte în lumea asta a drogurilor și pentru mine a fost o provocare să redau senzația de a fi sub influența anumitor droguri în așa fel încât să nu fie penibil.

Este relația dintre Dragoș, personajul pe care îl interpretezi, și Denisa (Ioana Bugarin), una toxică? O iubește Dragoș cu adevărat sau doar are nevoie de banii tatălui ei?

Da, e o relație ce devine toxică pe parcurs din cauza consumului de droguri, care-l face pe Dragoș să simtă un atașament emoțional mai puternic, dar care are la bază o iubire adolescentină. Deci, banii pentru Dragoș reprezintă o rampă către o viață mai bună alături de Denisa.

Este relația lui cu Denisa una care îi generează acesteia revelații profunde despre cum ar trebui să fie viața în cuplu sau e doar un om care o însoțește o vreme printr-o perioadă întunecată a existenței ei și profită de ea? Cum vede Dragoș viața și ideea de relație, de fapt?

Și Dragoș și Denisa sunt personaje care acționează impulsiv. Odată ce apare o senzație de distanțare din partea unuia dintre ei și-o exprimă în felul lor teribilist. Dragoș e într-un moment al vieții lui care pare a fi foarte matur în ipostaza de dealer, lucru pe care știe să-l facă foarte bine pentru că din asta se întreține, și foarte imatur când vine vorba de relații. He takes it for granted.

Ești la primul tău rol într-un serial HBO. Cum a fost experiența și procesul de lucru? Ce ți-a plăcut cel mai mult?

A fost o experiență minunată având în vedere momentul în care am filmat și anume în lockdown. Am avut marea bucurie de a o cunoaște pe Iulia Rugină; ne-am înțeles foarte bine pe set și sper să nu fie ultima oară când lucrez cu ea. Echipa HBO e una foarte profi și cel mai mult mi-a plăcut că am făcut parte dintr-un mediu ca acesta.

Care au fost cele mai dificile scene? Dar cele mai amuzante, și de ce?

Cu siguranță cele mai dificile și în același timp cele mai amuzante secvențe din serial au fost „the intimacy scenes”. De ce? Poate pentru că tot îmi pica ciorapul atunci când îmi dădeam pantalonii jos pentru finalizarea secvențelor intime.

Ce crezi că aduce și transmite RUXX în peisajul serialelor românești și nu numai?

Cred că „Ruxx” prezintă o oglindă a Bucureștiului de dinainte de pandemie.

Ce ai vrea să știe publicul despre acest serial și cui/ cum l-ai recomanda?

Sper ca dinamica serialului să fie pe placul publicului și l-aș recomanda spunând ca e original românesc.

***

Bucureștiul e parte integrantă a serialului care invită spectatorii să-i aprecieze diversitatea și să-l redescopere. În acest scop, Questo, platforma de divertisment urban care oferă jocuri tematice de explorare a lumii reale, și HBO Max invită bucureștenii să descopere într-un mod inedit universul RUXX, printr-un tur în locurile de filmare. Combinând elemente de escape room, board game, vânătoare de comori și tururi de explorare, jocul de tip treasure hunt în aer liber oferă fanilor serialului posibilitatea de a intra în lumea serialului și a se bucura de o plimbare prin București. Jocul este disponibil gratuit până pe 1 mai în aplicația Questo: https://onelink.to/Questo 

Articole similare

Scriitor în pandemie: Raul Anchel

Dan Romascanu

”Nu poate exista poezie fără ca o parte importantă a poetului să nu fie în centrul acesteia” (Sjón, interviu, FILIT 2019)

Jovi Ene

Când viața desfigurează filmul: Murder on Middle Beach (2020)

Tudor-Costin Sicomas

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult