Impresii de calatorie

Hiroshima, My Love – 3 / Orasul

Hiroshima este un oras nou. Voi arata in episodul viitor ce a ramas din centrul orasului dupa explozia atomica. Nu prea mult. Totul a fost reconstruit din temelii, si a fost desigur ocazia unui experiment arhitectonic si social.

Orasul Hiroshima este situat intr-o delta, la varsarea in mare a unui fluviu. Cateva coline sparg linia orizontului, poduri leaga insulele intre ele. Arhitectonic centrul orasului nu impresioneaza. Majoritatea cladirilor sunt construite in anii 50 si 60, linie utilitara, fara prea multa imaginatie. Strazile principale sunt largi si destul de aerisite, transportul in comun modern si civilizat cum este de asteptat. Zona interesanta insa, ceea cu restaurante, baruri, cluburi se afla pe strazile laterale, dar totul este la ‘walking distance’.

Principala dificultate pentru vizitatorul strain este lipsa aproape totala a inscriptionarii in limba engleza, si chiar cand aceasta exista ea transcrie fonetic numele japoneze ale strazilor sau locurilor si asta nu ajuta prea mult.

Cele cateva fotografii anexate acestui episod surprind orasul vazut de la etajul 22 al hotelului unde a avut loc conferinta. De sus orasul arata poate mai pitoresc decat este in realitate. Locurile frumoase si interesante nu se lasa dezvaluite din aceasta perspectiva, pentru a le cunoaste a trebuit sa cobor in strada si sa imi pun in functiune picioarele.

Hiroshima de la etajul 22
Spre mare
Apus peste Hiroshima

Articole similare

True Grit (2010)

Dan Romascanu

Prin blogosfera literară (11 – 17 februarie 2019)

Dan Romascanu

Hiroshima, My Love – 9 / Oamenii

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult