Filme Filme americane Recomandat

The Floorwalker (1916)

The Floorwalker (1916)
Regia: Charlie Chaplin
Actori: Charlie Chaplin, Eric Campbell

Defectul cel mai mare care i se poate gasi acestui film (are aproape un secol de la realizare) este patina timpului. Momentele amuzante nu mai sunt la fel de amuzante, in mare parte, sunt sigur, din pricina felului in care filmul a rezistat, rigorile timpului, filmul mut si alb-negru, nu il mai face la fel de atragator dupa atata timp. Poate nu era insa nici cei mai buni ani ai lui Chaplin, desi sunt sigur ca filmul a facut senzatie in epoca, a reusit sa amuze spectatorii, ceea ce e mai greu de realizat dupa un secol.

 

 

 

Este clar ca amuzamentul cel mai tare este dat de catre scara rulanta si tehnica urcarilor si coborarilor succesive, pe care Chaplin a studiat-o si o stapaneste cu desavarsire. De aici vin momentele cele mai apropiate spectatorului modern. De asemenea, Eric Campbell este un actor potrivit lui Charlie, in rolul patronului de magazin unde se petrece toata actiunea filmului, gagurile si momentele de conflict dintre ei aducand alte zambete.

Cu toate acestea, am ramas dezamagit oarecum de film. Ma asteptam la o explozie de rasete si zambete, care nu s-au intalmplat decat rareori pe parcursul celor 30 de minute ale filmului. Dar, in acelasi timp, mi-a provocat o senzatie de dor de filmele mari ale lui Charlie Chaplin, cum ar fi Modern Times, The Gold Rush sau City Lights. Si ma gandesc ca mi-as dori sa citesc o carte, sa vad un film despre viata lui Charlie Chaplin, asa cum a fost ea.

Nota: 6/10

Articole similare

Dick King-Smith și lumea (ne)cuvântătoarelor

Jovi Ene

Banat (Călătoria) (2015)

Delia Marc

Convorbiri cu Alex. Ștefănescu, de Ioana Revnic

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult