Filme Filme americane

Justice League (2017) – Liga dreptății

Justice League (2017) – Liga dreptății
Regia: Zack Snyder
Distribuţia: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher

Pământul este ameninţat de o creatură cu antecedente, pe numele ei Steppenwolf (a se remarca sonoritatea antică). Batman încearcă să negocieze cu câţiva supereroi din universul DC (Wonder Woman, The Flash, Aquaman și Cyborg) pentru a salva omenirea. Deși fiecare preferă să lupte (să restaureze operă de artă, respectiv să bea alcool cu bustul dezgolit în valurile mării) pe cont propriu, maleficul Steppenwolf (fiu de amazoană) se dovedește mai puternic decât oricare dintre supereroi, iar cei 5 decid că doar împreuna au o șansă.

Între timp situaţia se complică (2 din cele 3 cutii cu puteri inimaginabile intră în posesia antagonistului), iar Bruce Wayne se vede nevoit să cheme un vechi prieten.

Din nou efectele speciale au cea mai mare contribuţie într-un film cu supereroi, twist – pe de altă parte – nu există, iar povestea e un lung șir de confruntări fără suspans și fără îndoiala că deznodământul ar putea să nu fie fericit.

O briză de aer proaspăt vine de la personajul lui Ezra Miller care aduce umor și autoironie. Nu compensează însă unidimensionalitatea celorlalte personaje.

Câteva întrebări si dileme pe care filmul le poate ridica: dacă două amazoane au reușit să ţină o poartă de piatră pentru a-și salva conducătoarea, cum e posibil ca una dintre ele să fie apoi ucisă de greutatea unui cal? De ce după învierea din morţi, Superman nu mai are cămașă? Si mai ales… dacă Wonder Woman reprezintă exponentul puterii feminine (ea este aleasă liderul grupului, cu toate că Bruce Wayne face toată munca de convingere), chiar erau necesare toate cadrele în care nu chipul, ci fundul lui Gal Gadot este filmat în timp ce eroina discută cu ceilalţi?

Înainte de a-mi lua rămas bun prin tradiţionalul „dostoievski!”, trebuie să menţionez că dacă vreţi să îl vedeţi pe Mark Zuckerberg, este nevoie să rămâneţi după generic.

Nota: 6/10

Articole similare

Gravity 3D (2013)

Andreea Andrusca

Filme pe scurt: Once Upon a Time in Anatolia (2011) & Zero Dark Thirty (2012)

Tudor Mirică

The Big Bang Theory (2007)

Deea

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult