Filme Filme americane

Filme pe scurt: Annihilation (2018)

Annihilation”
Un SF din 2018 de Alex Garland
Bazat pe trilogia „Southern Reach” a lui Jeff VanderMeer
Cu Natalie Portman și Oscar Isaac

Filmul ăsta mi-a adus la început aminte de „Stalker”-ul lui Tarkovski. Apoi, pe măsură ce se derulau evenimentele și rafinamentul întârzia să apară, de cartea care l-a inspirat: „Picnic la marginea drumului”, de frații Strugațki. Aceeași „Zonă” (numită aici „Strălucirea”), unde niște extratereștri anonimi fac să se producă fenomene ciudate. Dar ciudate, nu glumă! Apoi, până aproape de final, de seria „Jurassic Park”, unde eroi mai mult sau mai puțin nevinovați înfruntă cu un succes relativ monștri din alte vremuri (sau lumi). Care monștri, conform unei rețete cu eficacitate îndelung probată, sunt chiar demonii lor interiori.

Trebuie să recunosc că, exact atunci când încetasem să mai sper în vreo revelație, cât de mică, ea s-a produs. Mică, e drept, dar totuși revelație. Anume realitatea că nu contează materia primă din care suntem făcuți, dacă sufletul nostru rămâne același. Nu contează, pentru că oricum avem nevoie de suflet.

Nota: 7/10

(filmul poate fi văzut pe Netflix)

Articole similare

Easy Virtue (2008)

Jovi Ene

Călătorie în timp: Midnight Cowboy (1969)

Dan Romascanu

Hitchcock (2012)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult