Filme Recomandat

Chapter 27 (2007)

Mark Chapman (interpretat de Jared Leto, intr-un rol greu, dar s-a descurcat destul de bine) este un fan al lui John Lennon, care vine pentru a doua oara in New York sa il intalneasca. Resorturile gandirii lui raman necunoscute, aflam doar in final ca este o persoana cu probleme psihice, ce a incercat de mai multe ori sa se sinucida. Viata lui intre cele doua hoteluri unde a fost cazat si cladirea unde locuieste Lennon este descrisa pana in cele mai mici amanunte: magazinul de muzica de unde cumpara ultimul album al lui John, soferii de taxi, libraria de unde cumpara The Cather in the Rye (unde va dori sa scrie Capitolul 27, despre moartea lui John Lennon), prostituata tacuta pe care o doreste sau apelul telefonic catre sotia lui din Hawaii. Pe langa acestea, dorinta lui nestramutata de a ajunge la Lennon si lupta launtrica ce se da intre demonul care il pune sa ucida si ratiunea care ii spune sa se indeparteze.

Leto-199x300Apare pe acolo si Lindsay Lohan, una dintre actritele in voga ale momentului, foarte simpatica aici, in rolul unei admiratoare a lui John Lennon. De asemenea, este de remarcat interpretarea foarte naturala a lui Jaret Leto, caruia acest rol i se potriveste ca o manusa. Un film care incearca sa ne desluseasca unele din trairile si implicatiile psihologice ale ucigasului lui Lennon, dar nu o face cu adevarat, dorintele si refularile sale provenind din trecut si nu doar din ultimele trei zile petrecute la New York. Poate doar ca era sarit de pe fix?

Nota: 7.5/10

 

Articole similare

Prin blogosfera cinefila (23 – 29 aprilie 2012)

Jovi Ene

Cea mai frumoasă femeie din oraş şi alte povestiri, de Charles Bukowski

Jovi Ene

Interviu Tudor Ganea: ”Absolut tot ce trece prin viaţa unui om care decide să scrie are un impact, mai mare sau mai mic, asupra scrisului său”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult