Filme Filme europene Recomandat

Babysitting 2 (2015) – Vacanță cu ”de toate”

Vacanta-cu-de-toateBabysitting 2 (2015) – Vacanță cu ”de toate”

Regia: Philippe Lacheau, Nicolas Benamou
Distribuția: Philippe Lacheau, Vincent Desagnat, Enzo Tomasini, Grégoire Ludig, Alice David, Christian Clavier

Totul a început în 2014, când Philippe Lacheau și Nicolas Benamou, doi regizori recent sosiți în industria filmului, au decis să regizeze cea mai tare comedie franțuzească a anului, conform publicațiilor franceze. Cum e posibil așa ceva? Destul de simplu când grupul vesel e format dintr-un băiat înhibat, dar cu prieteni petrecăreți și dintre cei mai ciudați. Franck (Philippe Lacheau – coregizor și coscenarist, precum și actor), visează să devină desenator de benzi desenate, dar deocamdată lucrează doar la recepţia editurii Schaudel. Așadar acceptă invitația șefului său de a fi babysitter pentru fiul lui exact în ziua în care Franck împlinește vârsta de 30 de ani. Cum prietenii sunt dornici de distracție, seara se transformă într-o nebunie curată.

foto 1Asta se întâmpla în 2014. În 2015, același grup vesel decide să meargă într-o binevenită excursie în Brazilia, la tatăl Soniei, the bride to be pentru Franck. Însă aici, din nou, nebunia se dezlănțuie și ceea ce trebuia să fie o întâlnire cu viitorul socru și deci o cerere în căsătorie se transformă într-o aventură în junglă cu un avion cu rezervorul proaspăt golit la înaltă altitudine, sărituri cu parașuta în situații de criză, o fugă nebună spre și din calea indigenilor. Acestor momente de neconceput, toate marca Hangover (într-adevăr, seria este o replică a blockbusterului american, cu un umor tipic franțuzesc), se adaugă o băbuță mai mult decât simpatică, cu un bagaj sănătos de remărci usturătoare la adresa arabilor și deci aplicate cu stil iubărețului Sam (Tarek Boudali), dar și un alt subiect de forță majoră – protejarea mediului și mușamalizarea acțiunilor în sine de aruncare a deșeurilor în natură chiar de către cei care susțin ecologia.

foto 2

Deci avem o porție sănătoasă de râs, combinată cu un fin simț ironic și cu o regie interesantă, gen „found footage”, unde tot dezmăţul este înregistrat cu dedicaţie de către Alex (Julien Arruti), veriga sărită de pe fix a grupului de prieteni.

Notă: 8/10

Articole similare

Povestea unei fete rele: Can You Ever Forgive Me? (2018)

Dan Romascanu

Festivitatea de deschidere Anim’est 2013

Andreea Andrusca

Dușmanul nu este ceea ce ne așteptam: The Beguiled (2017)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult